Persoonallisuustestin tulokset

Kerroin jokin aika sitten kokemistani nousuista ja laskuista eli siitä, kuinka olen toisinaan täynnä energiaa ja intoa ja kuinka puolestaan joskus vajoan pimeään kuoppaan ilman mitään kummempaa syytä. Hyvät ja huonot kaudet vaihtelevat pituudeltaan, ja huonotkin kaudet voivat olla niin lieviä, ettei ulkopuolinen niitä minusta välttämättä edes huomaa. Minulta huonot kaudet eivät kuitenkaan jää huomaamatta, ja jaksan yhä ihmetellä, mistä ne tulevat ja johtuvat ja voisinko sittenkin vaikuttaa niihin jotenkin.

Veikkasin energia-ailahtelujeni yhdeksi syyksi persoonallisuuttani. Niinpä päätin pitkästä aikaa tehdä persoonallisuustestin. En odottanut testiltä paljon, mutta halusin käyttää sitä yhtenä työkaluna parempaan itsetuntemukseen. Saamani ”diagnoosi” lopulta yllätti tarkkuudellaan! Testi ikään kuin puki sanoiksi monia tuntemuksiani ja tarjosi vastauksia kysymyksiin, jotka ovat arveluttaneet mieltäni jo vuosia.

Testissä vastataan 90 kysymykseen, ja se löytyy suomeksi täältä: https://www.16personalities.com/fi/persoonallisuustesti.

persoonallisuustyyppi-suomeksi

Oma persoonallisuustyyppini on INFJ. Eri tyyppejä on yhteensä 16, ja INFJ on niistä kaikkein harvinaisin. On kuitenkin havaittu, että Suomessa on aivan eri määrä tiettyjä persoonallisuustyyppejä kuin esim. USA:ssa, joten yleisyyttä tai harvinaisuutta on vaikea tietää tarkasti, eikä se muutenkaan ole niin merkittävää.

Persoonallisuustestien ongelmia ja yleistyksiä

Ennen kuin kerron tarkemmin saamistani tuloksista, on pakko kirjoittaa, millainen lähtöoletus minulla oli koko testin suhteen. Voisin kirjoittaa pitkäänkin skeptisestä suhtautumisestani erilaisiin (netti)testeihin ja korostaa, miten keinotekoista on niputtaa miljardit ihmiset muutamaan eri kategoriaan. Lisäksi en muutenkaan ole ollut yhtään kiinnostunut persoonallisuustesteistä, koska opiskelin yliopistossa psykologiaa sivuaineena, eikä persoonallisuuspsykologia tehnyt minuun vaikutusta. Tuntuu, että varsinkin ennen persoonallisuustestit olivat täyttä ajanhukkaa stereotyyppisillä ja yksioikoisilla ”totuuksillaan”. Niiden mukaan ekstrovertit olivat aina reippaita, sanavalmiita ja ulospäin suuntautuneita kunnon tekijöitä, jotka hallitsivat maailmaa ja saivat tulosta aikaan. Toisessa vaakakupissa olivat introvertit hippitaiteilijat ja -filosofit, jotka olivat epävakaita ja tuulella käypiä, mutta jotka joskus inspiraatiossaan loivat mahtiteoksia sisäisillä voimavaroillaan. Nykyään onneksi tunnistetaan, että esim. luovuuteen ei tarvitse kuulua hourailu ja hulluus, ja vastaavasti ekstrovertilla voi olla muutakin päässään kuin pelkkää käytäntöä ja logiikkaa.

Olen huomannut, että introverttius on tällä hetkellä trendikkäämpää, niin typerältä kuin se kuulostaakin. Ekstroverttiutta pidettiin ennen halutumpana esim. työelämässä, ja niinpä olikin vain ajan kysymys, milloin introverttius ohittaisi sen muodikkuudessa. Blogeissakin olen nähnyt otsikoita kuten” Introvertti ja perhanan ylpeä siitä”. Tuollaisessa otsikossa annetaan ymmärtää, että ekstroverttius on kuitenkin se parempi piirre, jolloin altavastaajaintrovertin täytyy todistella jollekulle jotain. Minulle nimet ja leimat ovat yhdentekeviä, en koe tarvetta identifioida itseäni kummaksikaan enkä arvosta kumpaakaan toisen yli. Halusin vain yksinkertaisesti nähdä, voisivatko testitulokset auttaa minua ymmärtämään itseäni paremmin.

Yksi suurimpia ongelmia persoonallisuustesteissä on asettaa järki (logiikka) ja tunteet toistensa vastakohdiksi. Toisin sanoen kaikki valinnat ja päätökset tehdään siis joko järkeen tai tunteisiin vedoten. Tosiasiassa ne kulkevat usein käsi kädessä. Nykyisessä taloustilanteessa monen voisi olla JÄRKEVÄÄ opiskella sairaanhoitajaksi, koska siinä ammatissa on hyvä työllisyys, opiskelemaan ei ole liian vaikea päästä eikä opiskelu vie neljää vuotta kauempaa. Mutta kaikki eivät yksinkertaisesi HALUA hoitajiksi, ja niinpä he tekevät TUNTEEN pohjalta JÄRKEVÄN päätöksen olla hakematta hoitajakoulutukseen.

Kaikki nämä ongelmat kannattaa pitää mielessä, kun arvioi omia tuloksia. Kun soppaan lisätään vielä se, että persoonallisuustestit tuppaavat antamaan yltiöpositiivisia arvioita jokaiselle persoonallisuustyypille, rakentavampaa palautetta voi olla hankala saada. Kaikista ongelmistaankin huolimatta persoonallisuustesti voi silti toimia hyvänä itsetutkiskelun välineenä juuri niin kuin minulle kävi tällä kertaa.

aivot

Saamani tulokset

Listaan tähän ensin suoria lainauksia tuloksista. Olen alleviivannut niistä kohdat, joita pohdin syvemmin alempana. Osa lainauksista on suomeksi ja loput englanniksi, koska sivusto on suomennettu vain osittain.

 • INFJ:t pitävät usein elämäntarkoituksena muiden auttamista, mutta vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset usein toimivat pelastajina ja hyväntekijöinä, heidän todellinen intohimonsa on löytää asioiden syvällinen olemus, jotta ihmisiä ei tarvitsisi pelastaa ollenkaan.
 • INFJ:t eivät ole haaveilijoita vaan ihmisiä, jotka pystyvät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvien muutosten tekemiseksi.
 • He ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta he harvoin käyttävät energiaa omaksi hyväkseen – INFJ:t käyttävät luovuutta, mielikuvitusta, vaikutuskykyä ja herkkyyttä tasapainon, ei etujen luomiseen.
 • Heidän ystävänsä ja kollegansa pitävät heitä hiljaisina Ekstrovertteinä tyyppeinä, mutta pitää muistaa, että INFJ:t tarvitsevat omaa aikaa latautumiseen, eikä ole syytä huolestua jos he vetäytyvät yhtäkkiä.
 • Intohimo omaan vakaumukseen kääntyy helposti heitä itseään vastaan, sillä jos he kulkevat liian pitkälle, he uupuvat ja stressaantuvat helposti.
 • Seeing through dishonesty and disingenuous motives, Advocates step past manipulation and sales tactics and into a more honest discussion. Advocates see how people and events are connected, and are able to use that insight to get to the heart of the matter.
 • When Advocates come to believe that something is important, they pursue that goal with a conviction and energy that can catch even their friends and loved ones off guard.
 • Not ones for casual encounters, people with the Advocate personality type instead look for depth and meaning in their relationships. Advocates will take the time necessary to find someone they truly connect with – once they’ve found that someone, their relationships will reach a level of depth and sincerity that most people can only dream of.
 • Advocates cherish not just the act of being in a relationship, but what it means to become one with another person, in mind, body and soul.
 • There is a running theme with Advocates, and that is a yearning for authenticity and sincerity – in their activities, their romantic relationships, and their friendships.
 • Advocates are likely to find that most corporate career paths are not designed for them, but for those focused on status and material gain.
 • Advocates need to find meaning in their work, to know that they are helping and connecting with people.
 • Advocates often pursue expressive careers such as writing, elegant communicators that they are, and author many popular blogs, stories and screenplays. Music, photography, design and art are viable options too, and they all can focus on deeper themes of personal growth, morality and spirituality.
 • Not only does this personality type need to be able to express their creativity and insight, Advocates need to know that what they are doing has meaning, helps people, leads to personal growth and, all the while, is in line with their values, principles and beliefs.
 • Whether it is navigating interpersonal conflicts, confronting unpleasant facts, pursuing self-realization, or finding a career path that aligns well with your intricate inner core, you may face numerous challenges that at times can even make you question who you really are.

kuka-olen

Omat kommenttini

Tuloksissa korostuu asioiden syvällisyys, merkityksellisyys ja aitous. Tämä kaikki on kovin osuvaa, ja pitkään blogikuvauksessanikin luki, että kirjoitan ennemmin syvällisistä kuin pinnallisista asioista. Olen aina kokenut, että en vain jaksa innostua mistään pinnallisesta kovin pitkäksi aikaa. Se on monella tapaa rajaavaa, sillä en esim. pysty ammentamaan blogiin useita juttuja jonkin tietyn tuoteperheen tuotteista, koska en vain ole riittävän innostunut niistä (ja samalla menetän monta potentiaalista juttuaihetta).

Tarvitsen ja vaadin niin merkityksellistä työtä ja merkityksellisiä suhteita, että siksi olenkin voinut opiskella vain omaa unelma-alaani (enkä siten mitään muuta, paremmin työllistävää alaa) ja siksi vähät ihmissuhteeni ovat juuri niin ihania kuin ovat. Minun pitää olla todella kiinnostunut jostain ja pitää sitä asiaa tärkeänä, jotta jaksan ja viihdyn sen parissa. Jutun kääntöpuoli on se, että kaikenlainen tyhjänpäiväisyys uuvuttaa minut täysin, ja työelämässä tylsät rutiinitehtävät sopivat minulle huonoiten (siksi meinasin nukahtaa töitteni ääreen Irlannissa).

Se, että minun persoonallisuustyypille sopivat hyvin kielelliset työt ja kirjoitustehtävät, on huimaa, sillä testissä ei kysytä mitään kielestä tai kirjoittamisesta tai oikeastaan mitään muutakaan omista kyvyistä ja taidoista. Uskomatonta, että blogikirjoittaminenkin mainitaan tuloksissa!

Eniten INFJ-persoonallisuustyypille suositellaan erilaisia ohjaajan ja neuvojan töitä tai muuta ihmisten auttamista. Yksi ehdotettu ammattinimike on ”spiritual guide”. Voi, miten kovasti haluaisinkin olla henkinen opas! Harmi vain, että Suomessa moista ”ammattia” ei varsinaisesti ole, ja itsenäisenä yrittäjänä ”henkinen opas” kuulostaa monen korvaan huuhaalta ja pelkältä hömpötykseltä.

meditaatio

Sainko vastauksen?

Loppuun voi kysyä, auttoiko testi selvittämään, mistä energia-ailahteluni johtuvat. Tavallaan kyllä, sillä huonoina kausina en jaksa kiinnostua mistään eikä mikään tunnu merkitykselliseltä. Jos minulla olisi tasaisemmin merkityksellistä sisältöä elämässä esim. juurikin työelämän tai vapaaehtoistyön kautta, tuskin vajoaisin pimeään kuoppaan yhtä helposti ja moniksi päiviksi/viikoiksi. Väsähtäisin varmasti joskus/usein silloinkin, mikä olisi muutenkin täysin sallittua, mutta kunnon lepo ja pari vapaapäivää auttaisivat, ja voisin tietää, että pian saan taas olla vaikuttamassa ja tekemässä tärkeää työtä.

Toisaalta olen hyväksynyt energia-ailahteluni enkä yritä sen kummemmin päihittää niitä. Voi olla, että mitkään merkitykset tässä maailmassa eivät vain välillä riitä minulle. Testin mukaan olen kovin epäitsekäs, mutta ainakin merkitysten suhteen olen ahne ja vaativa.

***

Tiedätkö sinä oman persoonallisuustyyppisi? Onko siitä ollut iloa tai apua itsetuntemuksessa?

12 vastausta artikkeliin “Persoonallisuustestin tulokset

 1. Minä tein tuon saman testin ehkä noin viisi vuotta sitten, ja hassua, mutta minulle tuli aivan sama persoonallisuustyyppi kuin sinullekin. En kokenut, että testin tulos olisi auttanut minua millään lailla, sillä tulokset olivat suureksi osin sellaisia asioita, jotka jo tiesinkin. Olihan niitä kuitenkin mielenkiintoista lukea. Muistan myös ajatelleeni, että koska tuo yhdistelmä on niin harvinainen, niin ehkä se selittää osaltaan sen, miksi tunnen olevani joskus niin kummallinen tai ajattelevani ihan eri lailla kuin muut.

  Olen muuttunut viime vuosina ihmisenä niin paljon, että olisi mielenkiintoista tehdä tuo testi uudestaan, ja kokeilla, onko testin tulos muuttunut vai onko se edelleen sama. Täytyykin ottaa tämä oikein asiakseni!

  Myöhemmin olen löytänyt omalle persoonallisuudelleni muita selittäviä syitä, joihin en viitsi tässä sen tarkemmin mennä, ja vasta niiden avulla olen saanut kokonaisvaltaisemman selityksen omalle persoonallisuudelleni ja käyttäytymiselleni.

  Ihmisten kategorioimiseen esimerkiksi introverttiyden tai ekstroverttiyden perusteella en edes mene, koska siitä voisi tulla taas aivan hirveä vuodatus. :-) Sanon vain lyhyesti, että en kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi ihmisiä pitäisi kategorioida millään perusteilla. Ihan kuin ihmiset tarvitsisivat aina jonkin määritelmän itselleen, jotta osaisivat olla olemassa.

  Tykkää

  1. Onpa hauskaa, että oma persoonallisuustyyppisi on/on ollut sama kuin minulla. :) Testin tekeminen uudestaan voisi tosiaan olla kiintoisaa, kun kerran tunnet muuttuneesi niin paljon. Testaaminen voi olla ihan mukavaa, vaikka testille ei annakaan liikaa arvoa ja tietää sen viat.

   Hyvä, että olet löytänyt muita, parempia selityksiä persoonallisuudellesi. Kaikista selittävistä tekijöistä tällainen kategorisoiva testi varmaan kertoo omasta persoonallisuudesta vähiten, eli muut tekijät ovat paljon tärkeämpiä. Lisäksi itse uskon vakaasti siihen, että tietoisuudella voi ymmärtää ja muuttaa omaa käyttäytymistään ja ajatusmaailmaansa vaikka kuinka radikaalisti. (Tiedän, että psykologia ei ”usko” moiseen, mutta minusta pelkkä psykologia ei riitäkään ratkomaan ihmisten ongelmia. Omaan todellisuuteensa kun voi vaikuttaa niin monin muinkin keinoin kuin vain mielen avulla.)

   Moni tosiaan tuntuu suorastaan helpottuvan, kun he saavat jonkin leiman, diagnoosin tai kategorian liitetyksi itseensä. Kai sellainen tuo turvaa niille, joilla on ollut turvaton ja eksynyt olo. Suosittelisin heille kaikille luettavaksi esim. Eckhart Tollea, Krishnamurtia tai Marianne Williamsonia. :)

   Tykkää

 2. Hetihän se testi piti mennä tekemään… ja mulle tuli sama; asianajaja. INFJ-A. Prossat meni mulla: introvertti 86%, intuitiivinen 57%, periaatekeskeinen 53%, suunnitteleva 89%, määrätietoinen 68%.

  Tykkää

  1. Onpa mainiota, että testasit ja että sait saman tuloksen kuin minä! :D Ilmeisesti sanonta ”like attracts like” pitää hyvin paikkansa. ;)

   Huomasin yhden aika jännän jutun testistä. Kun nimittäin tein sen muutama viikko sitten englanniksi, ja nyt pari päivää sitten suomeksi, sain molemmilla kerroilla saman tuloksen (INFJ), mutta englanninkielisessä versiossa prosenttini heittelivät: introvertti 64 %, intuitiivinen 59 %, periaatekeskeinen 59 %, suunnitteleva 71 %. Sain silloin tulokseksi INFJ-T:n INFJ-A:n sijaan (59 %). A tulee sanasta assertive ja T sanasta turbulent. Suomenkielisessä versiossa ”turbulent” on ”varovainen” (!). Ei siis ihme, etten saanut sitä tulosta, koska en pidäkään itseäni varovaisena. Turbulent tarkoittaa esim. levotonta tai raivoisaa, ja kuvasikin siksi hyvin kaikkea ajoittain kokemaani myllerrystä. Se sentään kertoo paljon, että sain muutoin saman tuloksen molemmilla kerroilla, vaikka kielten kulttuurierot ovat melkoiset ja olin eri mielentilassa.

   Tykkää

 3. Vastaus toiseksi viimeiseen kysymykseesi, jep, tiedän kyllä. High five – minäkin olen ehta INFJ :)

  Kyllä itsetuntemuksesta aina apua on, ehdottomasti!

  Tykkää

  1. No jopas sattui, että sinäkin olet INFJ! Kirjoitukseni ja kommenttilaatikon perusteella näyttää nyt siltä, että INFJ on yleisin persoonallisuustyyppi. Todellisuudessa taitaa olla kyse siitä, että blogimme ovat onnistuneesti tavoittaneet samanmielisiä lukijoita. ;D Vähän hullua silti!

   Tykkää

   1. Niin se varmaan on, että jollain lailla saman kaltaiset vetää toisiaan puoleensa :) Tai sitten INFJ:t on vaan innokkaita bloggaajia myös :)

    Sekin on jännä juttu, ettei testitulokset ole muuttuneet vuosien varrella, vaikka elämä ja minä ollaan muututtu isosti. Monta kertaa. Tein ton ekan kerran jo joskus 90-luvulla jollain kurssilla. Silloin kun ei vielä ollut nettitestejä, vaan vastattiin paperilla :) Sittemmin muutamia kertoja, ja aina sama lopputulos. Testin nimiä on monia, sekä suomeksi että englanniksi, mutta tuloksena olevat kirjainyhdistelmät samat.

    Mulla oli Valossa joskus oikein alasivukin INFJ juttua. Olen sen kuitenkin poistanut, kun joku elämäntyhmä urpo pommitti sitä. En viitsinyt tuhlata energiaani mielipiteistä tappeluun tai kommenttien valvontaan, niin poistin koko hoidon. Huhhei sen tuuli vei. Toivottavasti reppana sai sillä rauhan sielulleen :D

    Tykkää

   2. Ajatella, että sulla oli oikein oma sivunsakin INFJ-jutuille! Ikävää, että joku urpo jaksoi intoutua niitä pommittamaan. Toisilla riittää loputtomasti aikaa ja energiaa negatiivisuuden levittämiseen, mitä on välillä vaikea käsittää. Olisi hurjan kiinnostavaa mennä lukemaan INFJ-juttujasi nyt! :)

    Kiintoisaa tuokin, että persoonallisuustyyppi ei ole vaihtunut, vaikka itse monin tavoin on. Voin kuvitella monien olemassa olevien piirteiden vain korostuvan. Esim. itse olin taatusti ennenkin introvertti, mutta nykyään uuvun ryhmistä ja vähänkin isommista sosiaalisista tapahtumista vielä enemmän kuin ennen.

    Kunpa joku ottaisi vaikka gradunsa aiheeksi selvittää, löytyykö bloggaajien keskuudesta INFJ-persoonallisuustyyppiä huomattavasti enemmän kuin muusta väestöstä! ;D Todennäköisempää lienee, että me kommenttilaatikossa keskustelleet yksinkertaisesti olemme tietyllä tapaa samanhenkisiä. :)

    Tykkää

   3. Totta, mäkin tarvitsen aina vain enemmän palautumisaikaa. Tai _tarvitsisin, välillä menee vahvasti niin päin.

    Se mikä näissä persoonallisuustesteissä vähän mättää, on se mitä säkin sivusit. Kun ihminen on kuitenkin aina yksilö, jota ei voi (tai saisi yrittää) liian tiukasti määritellä. Esimerkiksi introvertteja on niin monenlaisia. Jotkut ovat hiljaisia hiirulaisia, ja sitten on esim minun tyylisiä, jotka emme suinkaan ole hiljaisia, ujoja tai epävarmoja :D Yhteinen tekijä siinä kohtaa on kaiketi vain se, että liiasta sosiaalisuudesta tarvitsee omaa latautumista. Ja sitäkin omin ja erilaisin keinoin, kukin tyylillään. Eikä välttämättä tarvita sitä sosiaalisuutta ollenkaan, se ei ole kaikkein kiinnostavinta elämässä, jos jotenkin yrittäisi muotoilla.

    Mutta varsin mielenkiintoisia nää on kyllä aina! 😊

    Tykkää

   4. Yleistäminen ja ihmisten niputtaminen on tosiaan pulmallista. Lisäksi monilla on vääriä käsityksiä siitä, miten esim. ekstroverttius tai introverttius ihmisessä näkyy. Itsekään en ole hiljainen, ja koenkin usein, että ollakseni parempi ihminen minun tulisi olla enemmän hiljaa ja antaa toisen puhua. Usein perustelen ja oikeutan liian äänessä olemisen suurella innokkuudellani. Introverttius näkyy minunkin kohdalla eniten juuri noin, että akkuni latautuvat parhaiten, kun olen itsekseni.

    Kiinnostavia asioita nämä tosiaan ovat! Teimme juuri testin miehelle, jonka tyypiksi paljastui INFP-A. :) Tiesinkin, ettei hän koskaan voisi olla kanssani samaa tyyppiä, koska on aina myöhässä kaikesta ja hävittää tavaransa, ts. lähes kaikki suunnitelmallisuus puuttuu. Yllättävän lähellä tyyppimme joka tapauksessa ovat. :)

    Liked by 1 henkilö

 4. Olen tehnyt tämän saman testin joskus vuosia sitten, ja muistaakseni tulos oli sama kuin nyt: INFP-T, eli diplomaattisarakkeessa myös. :) Tuntuu, että on vuosien varrella muuttunut aika paljon, mutta ehkä ne peruspilarit ovat kuitenkin samat jolloin tuloskin pysyy samana. Aika hyvin tuo kyllä osaa kertoa niitä hyvinkin tunnistettavia piirteitä! Yleensä minua vähän ahdistaa tehdä näitä testejä, kun tunnen olevani toisinaan aika ristiriitainen ihminen, mutta tämä oli jotenkin mukavampi testi kuin moni muu. Ehkä se johtui noista ”käytännön esimerkeistä”, joiden perusteella vastattiin. :)

  Ymmärrän oikein hyvin sen, että introvertteihin ja ekstrovertteihin lokerointi hämmentää. Ketään ei kuitenkaan voi luokitella vain toiseen ryhmään, vaan kaikissa on varmasti molempien tyyppien piirteitä ja niiden lisäksi vielä paljon muuta, joita nuo lokeroinnit eivät kerro lainkaan. Yksilöitä kun ollaan ja mitkään testit eivät kerro niitä asioita, jotka ovat persoonan syntyyn vaikuttaneet. Osa voi olla traagisiakin.
  Joten en sinänsä ota kantaa, jotakuta auttaa ja jotain toista ei, mutta omalla kohdalla ylipäätään se introverttiuden käsite sai ymmärtämään monia asioita joita en ennen osannut omaan toimintatapaani yhdistää. Ihmiset janoavat tietoa ja ymmärrystä asioista enemmän kuin koskaan ennen. Ehkä myös ikäni vaikuttaa siihen, että vielä sitä ”etsii itseään” sisimmästään ja pyristelee pois niistä muoteista joihin on hätäkeinona itsensä joskus survonut. Pitkä ja kivinen tie…

  Henkinen polku ja sen löytäminen on kuitenkin ollut paljon tärkeämpi ja merkittävämpi kuin mikään persoonallisuuden tai muun määrittely. Se on saanut minut oivaltamaan niin paljon asioita, joita ilman ajattelisi varmasti todella paljon erillä tavalla kuin nyt. Luotan elämään täysillä, vaikka en sitä aina pienenä ihmisenä ymmärräkään. Eckhart Tolle on yksi lempikirjailijoitani ja Läsnäolon voima vaikuttavimpia teoksia joita olen lukenut. Luin sen kahteen kertaan ja siltikin jäi varmasti vielä paljon oivallettavaa. :) Myös kasa Coelhoa, ja sitä Krishnamurtiakin löytyy 1 kpl hyllystä, mutta sitä en ole vielä kokonaan lukenut. Aikansa kullekin. :)

  Tykkää

  1. Hupaisaa, että kaikki keskustelu täällä tapahtuu meidän diplomaattien toimesta. :D Mukavaa, että teit testin ja sait mahdollisesti saman tuloksenkin kuin ennen. Vastaavia testejä on nimittäin kritisoitu siitä, että sama ihminen saa yhdestä helposti eri tuloksen kuin toisesta. Juuri tämä 16 personalities -testi on kuitenkin minustakin kiva tehdä, ja kysymysten suuri määrä lisää sen luotettavuutta. Itse kokeilin yhtä toista testiä, joka ei ollut lainkaan yhtä kattava tai miellyttävä täyttää, mutta sain silti siitäkin tulokseksi INFJ:n.

   Hienosti sanottu tuo ”sitä ”etsii itseään” sisimmästään ja pyristelee pois niistä muoteista joihin on hätäkeinona itsensä joskus survonut”. Juuri noin se on! Välillä survojana ei edes ole ollut ihminen itse, vaan muut ovat tuputtaneet lapsesta asti hänelle erilaisia ”totuuksia” hänen persoonastaan joko tahallaan tai tiedostamatta. ”Susta ei koskaan tule mitään” tai ”sä oot niin tulistuva luonne” tai ”sulla raukalla ei ole yhtään matikkapäätä” vain muutamia mainitakseni. Saattaa mennä hyvinkin kauan ennen kuin ihminen aikuisena tajuaa, ettei olekaan vaikea tyyppi tai huono jossain tietyssä asiassa.

   On tosiaan hyvä muistaa, että persoonallisuustestien ulkopuolelle jää valtavasti asioita, joita testit eivät selitä. Se on mielestäni mahtavaa, sillä olisihan tosi tylsää, jos maailmassa olisi vain kuuttatoista erilaista ihmistyyppiä. Hienoa, että olet löytänyt henkisen polun! :) Se tosiaan kertoo ja auttaa niin paljon kaikkia testejä enemmän, ja omaan oloonsa, suhtautumiseensa ja ajatteluunsa voi vaikuttaa merkittävästi, kun ymmärtää asioita syvemmin. Tuota Coelhoa en olekaan koskaan lukenut, kiitos siis hyvästä vinkistä! :)

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.