Kokoaikatyöhön 500 euron palkalla Suomessa?

Etenevä kevät on taas houkutellut selaamaan työpaikkailmoituksia. Se puuha voi olla antoisaa ja jännittävääkin – kunnes muistaa ja uskaltaa myöntää itselleen, ettei se ole kumpaakaan. Blogissa olen esitellyt niin hirveitä pohjanoteerauksia (kuten 3,62 euron tuntipalkan, Viron pelleilyt ja ”rakkaan ehdokkaan” kosiskelun), ettei paljon kamalammaksi voi enää mennä. Niinhän sitä luulisi, mutta Suomen työmarkkinoilla on jo kauan pelattu tämän opin mukaan: Tyhmä ei ole se, joka ehdottaa, vaan se, joka suostuu.

tyopanoksen-arvostus

Joku voisi luulla, että joudun näkemään kovasti vaivaa löytääkseni kaikista mädimmät työpaikkailmoitukset, mutta niin ei suinkaan ole. Yleensä ei tarvitse kuin valita koulutusalaksi esim. kielitieteet tai humanistinen ala (eli oma alani), niin helmiä alkaa puskea ovista ja ikkunoista. Ja voi, millainen helmi nyt löytyikään!

ilmoitus

Hyvältä kuulostaa tähän asti. Mukavaa, että halvat hinnat ovat työnantajalle tärkeitä.

vaatimukset

Jes, täytän kaikki vaatimukset. Minähän voin tehdä oman työhakemukseni firmalle juuri tässä ja nyt! Luetaan kuitenkin ensin ilmoitus loppuun.

palkka-1

Jo on pirullinen firma! Nyt ymmärrän, mihin maininta edullisesta hintalapusta todellisuudessa viittaa. Viisisataa euroa kokoaikatyöstä tarkoittaa 3,125 euron tuntipalkkaa. Suomessa! Ajatelkaa, Suomessa! Trump jauhaa Ruotsista, mutta kyllä nyt asiat ovat sekaisin nimenomaan Suomessa.

Tällä kertaa pidän oikeastikin todennäköisempänä kirjoitusvirhettä kuin mitään muuta. Palkkasumman edestä on ollut pakko jäädä ykkönen pois tai mieluiten nolla perästä. Toisaalta tieto palkasta on yksi merkittävimpiä kohtia koko ilmoituksessa, joten voisiko yritys munata näin pahasti sen kohdalla?

Minkälaisen tekijän firma haluaisi saada maksamallaan palkalla?

millaista-hakijaa-toivotaan

Voi, maininta käsien likaamisesta on täysin turha. Ilmoitus löyhkää tiedoillaan niin kauas, että kaikki hakijat kyllä tietävät, millaiseen soppaan ovat näppinsä työntämässä. Sentään firma myöntää, että sontaisia tilaisuuksia on luvassa PALJON.

Se, että ilmoituksessa haetaan harjoittelijaa, ei oikeuta mitätöntäkin onnettomampaa palkkaa. Harjoittelijapaikat ovat yleensäkin ongelmallisia, koska ne antavat yrityksille vielä normaaliakin enemmän mahdollisuuksia hyväksikäyttää työntekijää, jolla teetetään samat työt kuin kenellä tahansa muulla, mutta vain monta kertaa ala-arvoisemmalla palkalla. Omina opiskeluvuosinani kritisoitiin niitä, jotka lähtivät harjoitteluun tonnin kuukausipalkalla. Muutamassa vuodessa siitä ollaan tultu tähän.

Vai pitäisi valitun henkilön olla tekemässä firmasta suuri menestys. Mielestäni suureksi menestykseksi riittää jo pelkästään se, että firma todennäköisesti onnistuu saamaan jonkun poloisen tarttumaan tarjottuun pökäleeseen.

Toivottavasti tässä tuli riittävästi relevanttia sisältöä Helsingön konseptista firman toiveiden mukaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s