Edullisesti etelänmatkalle

Pitkästä aikaa on jotain kivaa odotettavaa! Buukkasin nimittäin keväälle reissun, ja tein taas tuntuvia säästöjä Bonuswayn kautta.

Miehellä ja minulla on jo kauan ollut tapana tehdä vuosittain yhdessä kaksi matkaa, joista toinen tehdään talvi- ja toinen kesälomalla. Tasan vuosi sitten olimme Madeiralla, ja viime kesänä Sloveniassa. Tänä keväänä olemme lähdössä tämän näköisiin maisemiin:

matkakohde-1

Aina kun kirjoitan tulevista matkoista blogissa, en yleensä kerro matkakohdetta ennen sinne saapumista, koska pidän itse vastaavanlaisista matkayllätyksistä. Joudun pakostakin nyt jatkamaan samalla linjalla, koska annan matkan miehelle synttärilahjaksi, eikä kohde siten saa vielä paljastua hänelle(kään). Voin onneksi kertoa reilustikin kohteen rajaamisesta ja siitä, miten ja milloin on mahdollista matkustaa poikkeuksellisen edullisesti.

Tällä kertaa kohteen valintaan vaikuttivat seuraavat kriteerit:

 • sen tuli löytyä Etelä-Euroopasta (haluamme mahdollisimman paljon lämpöä, eikä talviloman lyhyyden vuoksi ole kannattavaa lähteä Euroopan ulkopuolelle)
 • sieltä pitää löytyä paljon patikointimaastoa (koska olemme kovia patikoimaan)
 • se ei saa olla liian iso, kaupunkimainen ja turisteja täynnä (arvostamme enemmän luonnonläheisyyttä ja rauhallisuutta, ja kaupungeista on useimmiten hankalampi päästä maastoon)
 • sen pitää olla jokin muu kohde kuin ihana Madeira (vaikka sen upeampaa paikkaa maailmasta ei välttämättä löydykään)

Kun kriteerit olivat nämä, vaihtoehtoinamme olivat lähinnä vain Portugali, Espanja, Italia ja Kreikka (Maltalla olemme jo olleet emmekä halua sinne uudestaan). Kroatian mies hylkäsi liian pohjoisena, ja toki siellä onkin (keväällä) viileämpää kuin etelämmässä. Läheskään kaikkiin Etelä-Euroopan maihin ja niiden eri kohteisiin ei löytynyt niin hyviä tarjouksia kuin kaipasin, mutta yksi onneksi erottui edukseen. Kunnolliseen tarjoukseen ei tietenkään riitä pelkästään edullinen hinta, vaan myös muiden seikkojen on oltava kunnossa; emme kelpuuta ainakaan sellaisia diilejä, joihin kuuluu monta välilaskua ja/tai matkustusaika on älyttömän pitkä (jopa vuorokauden tai ylikin).

Edullisia lentoja Norwegianilta rantalomakohteisiin.
Edullisia lentoja Norwegianilta rantalomakohteisiin.

Nyt buukkaamani reissu löytyi poikkeuksellisen edullisesti, koska ensinnäkin varasin lennot ja hotellin itse, ja matkustamme ”hassuna” ajankohtana. Pääsemme matkaan vasta maalis-huhtikuun vaihteessa, ja vaikka reissu on meille talvikauden loma, kohteessa eletään silloin alkavaa kesäsesonkia. Niinpä siellä on rauhallisempaa ja edullisempaa, mutta toki myös viileämpää (sekä sään että meriveden osalta) ja kaikki palvelut, kuten bussiyhteydet, eivät välttämättä vielä pelaa täysillä tai ollenkaan. Meille ajankohta kuitenkin sopii täydellisesti, koska kesemmällä kohteessa olisi liian tukalaa patikoida, ja siellä olisi omaan makuumme aivan liikaa turisteja.

Tein pienen hintavertailun selvittääkseni, kuinka paljon säästin varaamalla lennot ja hotellin itse sen sijaan, että olisin ostanut valmiin pakettimatkan. Huomasin, että Aurinkomatkat ja Tjäreborg tarjoavat viikon valmismatkoja juuri samaan kohteeseen, jonne mekin lähdemme. Vertailuun valitsin kaikista edullisimman pakettimatkan kummaltakin matkatoimistolta huhtikuulta mahdollisimman läheltä omaa matka-ajankohtaamme, ja matkakohde on siis kaikissa täysin sama.

 • Aurinkomatkoilla yhden hengen matka maksaa 650 €/1 vk kolmen ja puolen tähden hotellissa. Täten yhden lomapäivän hinnaksi tulee 92,86 €/henkilö.
 • Tjäreborg on edullisempi (535 €/1 vk), ja hotelli on tasokkaampi neljällä ja puolella tähdellään. Yhden lomapäivän hinta on 76,43 €/henkilö.
 • Oma varaukseni tuli maksamaan henkeä kohden 429 €/11 pv, sekin neljän ja puolen tähden hotellissa. Koska matka on neljä päivää pakettimatkoja pidempi ja silti edullisempi, yhden lomapäivän hinnaksi tulee vain 39 euroa. Ainut ”huononnus” omassa varauksessani pakettimatkoihin nähden on se, että menolennolla on yksi välilasku. Matkustusaika ei silti pitene menolennolla kuin vain pari tuntia, ja paluulento on suora.

Bonuswayn käyttäminen kerrytti säästöjä vielä lisää, koska sekä lennoista että hotellista maksetaan hyvitystä. Tämänkertaisen matkan kohdalla varasin Norwegianin lennot Travellinkin kautta ja hotellin Hotels.comin kautta, ja säästin niin tekemällä yli 30 euroa. En vielä vähentänyt summaa yllä esittämistäni laskelmista, eli Bonuswayn ansiosta varaamani matka on todellisuudessa vielä edullisempi!

Tällainen kohde meitä odottaa.
Tällainen kohde meitä odottaa.

Muistutan, että Bonusway tarjoaa blogini lukijoille 10 euroa ostosrahaa ensimmäisestä ostosta, ja palveluun voi liittyä tästä linkistä. (Huom! Linkin on oltava juuri tuo 10 euroa saadakseen, eli pelkkä Bonuswayn etusivulta liittyminen ei tuo asiakkaalle ylimääräistä ostosrahaa. Myös blogin sivupalkista löytyy oikealla linkillä varustettu banneri.)

6 vastausta artikkeliin “Edullisesti etelänmatkalle

 1. Saakohan tuota kohdetta arvuutellakaan, ettei ylläri mene pilalle…? Mutta mä rakastan näitä sun ”arvaa kohde” matkakuumekutkutuksia ja heitän arvauksen kahdeksankirjaimisesta läntisen Välimeren kohteesta, josta tulee erikoisia helmiä…

  Tykkää

  1. Oi, ehdottomasti saa arvata! :) (Mies kyllä lukee blogiani, mutta usein aika reilulla viiveellä.) Minä niin ajattelin ja toivoinkin, että vaikka ketään muuta ei kiinnostaisi, niin juuri Menninkäinen ehkä innostuu arvaamaan. 😉

   Jouduin googlailemaan tuota helmiasiaa yllättävänkin kauan, eli en tuntenut kohdetta lainkaan niistä! Mutta kun tuo helmiasia valkeni, kävi selväksi, että arvasit oikein. (Ilman helmiä myös Sardinia olisi sopinut kuvaukseesi. :))

   Noista helmistä kerrotaan, että ne tehdään kalansuomuista eivätkä siten sovi tuliaisiksi kasvissyöjille. Höh! Toisaalta juuri siivoamani kaapit eivät nyt ainakaan täyty roinasta matkan jälkeen! 😎

   Tykkää

   1. Vähän mä oon pro!!! Mä haluaisin myös vierailla tuolla; meidän äiti on käynyt joskus nuoruudessaan… Serkku oli viime kesänä siellä oppaana, kun Kanarialle ei viedä turisteja.

    Tykkää

   2. Niin olet, olet kyllä aivan huippu näissä arvoitusleikeissä! :)

    Olinkin joskus näkeväni sulta jonkun muun blogissa kommentin, jossa kerroit haluavasi käydä juuri tässä kohteessa. Vanhempani kävivät siellä 70-luvulla, ja isä kertoi jostain tuuletuslaitteesta, joka puhalsi heitä kohti lämmintä ilmaa heidän poistuessaan lentokoneesta. Kun isä tajusi, ettei ollutkaan mitään tuuletinta, vaan yhtä kuuma ilma ympäröi heidät joka suunnasta, kohteen kesäinen kuumuus kävi kertaheitolla selväksi. Mies ja minä koimme saman Maltalla, jossa olimme kerran heinäkuussa: iltaisinkin oli lähemmäs 30 astetta, eli kovin hikistä ja tukalaa. Siksikin tuleva kohteemme houkuttaa nimenomaan keväällä!

    Tykkää

 2. Kuvista olisin veikannut Kreikkaa, mutta ylemmässä kommentissa mainitut helmet tosiaan viittaavat erään toisen valtion saareen Välimerellä. Olen itsekin vähän haaveillut etelänlomasta, jos tänä vuonna tekisikin ulkomaanmatkan keväällä ja kesällä lomailisikin vain kotimaassa tai muualla lähistöllä, mutta katsotaan. 🙂 Toisaalta en raaski käyttää kovin montaa lomapäivää vielä keväällä.

  Tykkää

  1. Pisin loma on tosiaan usein mukavinta säästää kesään. Kotimaassa lomailu kesäisin olisi fiksua, ja jotkuthan pitävät etelänmatkoja aivan turhina ja tyhminä kesäaikaan, koska kotimaa tarjoilee juuri silloin sulojaan. Itsekin alan kallistua siihen, että kesät voisi pysyä Suomessa, mutta mies haluaa aina silloin matkalle. Itse kaipaan eniten Suomesta pois pahimpaan kaamosaikaan (marras-joulukuussa), mutta emme oikeastaan koskaan ole olleet etelässä juuri silloin, ja olenkin ehdottanut kuvioon muutosta.

   Kiva seurata, miten omat matkasuunnitelmasi etenevät! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.