Disney on Ice 2017 Hartwall Arenalla

Kuuluisa jääshow tuli taas Helsinkiin. Olin katsomassa Disney on Ice -esitystä sekä vuonna 2015 että 2016, ja kirjoitin kummastakin tapahtumasta blogiin:

On tavallaan hyvin hassua, että minun blogistani löytyy Disney on Ice -juttuja, sillä vaikka pidänkin Disneystä, en olisi koskaan mennyt kumpaankaan esitykseen, ellei lipun alkuperäinen haltija olisi tullut kipeäksi. Tänä vuonna kävi kuitenkin niin onnellisesti (tai minun näkökulmastani onnettomasti), että lipun alkuperäinen haltija EI tullut kipeäksi, ja pääsi siten esitykseen! Itse en siis esitystä nähnyt, mutta pyysin siskoa ottamaan kuvia ja kuvaamaan videoita, koska Disney-esityksistä kirjoittaminen on minulle jo eräänlainen perinne.

disney-on-ice-2017-4

Tänä vuonna Disney on Ice -esitys keskittyi eri tarinoiden sijaan pelkästään Frozeniin. Kaikille Frozen-faneille tämä oli varmasti iloinen uutinen, mutta joillekin muille auttamatta pettymys. Disney on Ice -esitykset ovat ennen olleet koko perheen juttu, eivät pelkästään tyttöjen, joita prinsessasatu taatusti puhuttelee poikia enemmän. Viime vuoden esitys sisälsi myös miehekkäämpiä osuuksia, kuten pitkän pätkän Peter Pania.

disney-on-ice-2017-2

Klassiset hahmot ankkoineen ja hiirineen sentään kävivät pyörähtämässä jäällä show’n alussa ja lopussa.

disney-on-ice-2017

Toisaalta Frozen, joka suomennetun nimensäkin mukaan on ”huurteinen seikkailu”, sopii erityisen hyvin jäälle. Luistelujäälle on helpompi luoda illuusio talvesta kuin kesästä, koska luisteleminen jo itsessään on talvinen aktiviteetti. Lisäksi Frozen-elokuvassakin luistellaan, mikä entisestään helpottaa seikkailun siirtämistä luisteluareenalle. Viileät valot korostavat talven vaikutelmaa.

disney-on-ice-2017-5

disney-on-ice-2017-3

Vaikka miksei valoilla ja asuilla saada aikaan myös kesäisempi värimaailma.

disney-on-ice-2017-6

Show vaikuttaa kuvien perusteella joka tapauksessa näyttävältä, piti sitten Frozenin ylivallasta tai ei. Alla olevalta videolta näkee parhaiten, olisiko itse nauttinut esityksestä, mikäli olisi siellä ollut. Kappaleena on Taakse jää, eli suomalainen versio biisistä Let It Go.

Oma tuomioni: Varmasti show olisi ollut mukavaa katsottavaa, mutta pidän silti enemmän variaatiosta ja vanhemmista klassikoista. Minun täytyy kuitenkin muistaa, että esityksen pääasiallisena kohdeyleisönä ei ole kolmekymppinen lapseton nainen, jollainen itse satun olemaan. Niinpä jos nykyaikana halutaan vain Frozenia ja sillä saadaan suurimmat tienestit, niin kyllä show’n (tämänvuotisen) motiivin silloin ymmärtää.

Kiitos vielä siskolle kuvista ja videosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.