Kolmen kuukauden raikkaus

Moni on kehunut blogissa jakamaani paranneltua deodoranttireseptiä. Viimeisimmän dödöjulkaisun yhteydessä minulta kysyttiin, kauanko reseptiä noudattamalla tehty dödö kestää. Silloin veikkasin vastauksen olevan noin kolme kuukautta kohtalaisen reilulla käytöllä.

paras-deodorantti-3-kk

Edellinen tekemäni erä loppui juuri, ja eilen sain tehtyä uuden. Edellisen dödökirjoituksen julkaisupäivämäärä osoittaa, että dödö kestää runsaastikin käytettynä juuri kolme kuukautta. (Testasin välissä vain yhtä toista dödöä muutamaan otteeseen eri tilanteissa, mutta pääsääntöisesti käytin itsetehtyä dödöä, joka oli minulla Voldan-matkallakin mukana.)

Koko dödöreseptillisen voi hyvin kaataa vain yhteen rasiaan tai johonkin vastaavaan, mutta itse olen ottanut tavaksi jakaa määrän kahteen eri rasiaan. Niistä pienempikin palvelee reilusti yli kuukauden, ja käykin siksi mainiosti erilaisille matkoille mukaan. Varsinkin pelkällä käsimatkatavaralla matkustettaessa pienuudesta on hyötyä. Minun käyttämäni pienempi rasia on entinen huulirasvapurkki, isommassa puolestaan oli aikoinaan kasvovoidetta.

paras-deodorantti-3-kk-2

Sen olen huomannut, että jos dödöä säilyttää esim. lattialämmitetyssä kylpyhuoneessa (ts. tilassa, jossa on paljon lämpimämpää kuin muissa huoneissa) tai eletään kuumaa kesää, dödö pehmenee, jolloin se tuntuu öljyisemmältä ja sitä annostelee herkästi normaalia enemmän. Mikään edellä mainittu ei sinällään haittaa tai vaikuta tehoon, mutta jos/kun dödön tämän jälkeen tuo viileämpään säilytyspaikkaan, se ei enää palaa aivan samanlaiseksi kuin tekohetkellä, vaan se on kuivempaa ja kovempaa. Se johtuu siitä, että pehmetessään dödöstä irtoaa suhteessa enemmän öljyä kuin jauhemaisia aineita, jolloin jäljelle jäävä dödö muuttuu joka käytön jälkeen aavistuksen kuivemmaksi. (Sitä ei kylläkään huomaa niin kauan kuin dödöä säilyttää lämpimässä.) Kuivempi ja kovempi rakenne ei sekään sinällään haittaa eikä vaikuta tehoon, mutta kuivempi dödö ei levity yhtä vaivattomasti. Siksi dödö on parhaimmillaan huoneenlämmössä.

Väsähtäneisyydestäni huolimatta jaksoin taas tehdä dödöä itse, vaikka kaapit pursuavat erilaisia ostodödöjä. Se jos mikä kertoo omatekoisen dödön pettämättömästä toimivuudesta!

2 vastausta artikkeliin “Kolmen kuukauden raikkaus

 1. Täytyisi kyllä kokeilla tehdä tätä dödöä, kun olet sitä niin monesti kehunut. Olen jo monesti todennut, ettei alumiinittomista dödöistä ole mihinkään, mutta ehkä vielä tälle voisi antaa mahdollisuuden. Testäsin muuten tänään edellisen dödöpostauksesi mikrossa tehtävää suklaakakkua ja siitä tuli hyvää :)

  Tykkää

  1. Onpas kiva, että testasit kakkua ja että se maistui! :) Parannellulla reseptillä kakusta tulee kyllä niin paljon parempaa kuin aiemmasta yrityksestä.

   Kokeile ihmeessä dödöreseptiäkin! :) Hävittävää on niin vähän, vaikka ei lopulta pitäisikään dödöstä, ja voit tehdä esim. vain puolikkaan annoksen. Useimmista ostodödöistä ei minustakaan ole mihinkään, mutta itsetehty dödö onkin ihan eri kamaa. Uskon, että yllättyisit iloisesti.😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.