Pärjäisikö tämä itsetehdylle dödölle?

Sain jo viime vuoden puolella testiin alumiinittoman HYMM for men Roll-on deodorantin. Kun nyt mietin, kuinka kauan aikaa sitten sain dödön, on melkein häpeällistä, etten ole tähän mennessä siitä kirjoittanut.

hymm-for-men-roll-on-deodorant

Sille on tosin ymmärrettävä syy: käytän normaalisti aina itsetehtyä dödöä, jolle mikään ostodödö ei ole koskaan pärjännyt. Niinpä aina kun olen joutunut testimielessä vaihtamaan omatekoisen dödön mihin tahansa ostodödöön, se on väistämättä tarkoittanut tunkkaista oloa, kainaloiden kohdalta märkiä paitoja ja ikävää hien hajua. Tiesin ainesosalistan perusteella, että HYMMin dödö on hyvin samankaltainen kuin viimeksi testaamani dödösatsin useimmat deodorantit, enkä siksi voinut odottaa siltä paljoa. Toisaalta miesten deodorantit ovat aina ohittaneet testeissäni monet muut dödöt, eli siinä mielessä toivoa oli.

HYMMin dödö on siitä erilainen testituote, että minun lisäkseni sitä testasi mies! Pystyn siis tarjoamaan kaksi käyttökokemusta.

Katsotaan ensimmäiseksi tuotteen INCI-lista. Alumiinia ei löydy muodossa tai toisessa, ja dödöön tuovat tehoa aloe vera, kamomillasaunio ja ryytisalvia. Varsinkin salviaa löytyy myös viimeksi testaamistani dödöistä, jotka linkkasin yllä.

hymm-for-men-roll-on-deodorant-inci

Dödö lupaa antaa ihon hengittää ja pitää hajut loitolla. Se ei myöskään jätä paitoihin valkoisia tai keltaisia tahroja (tämä lupaus piti täydellisesti paikkansa).

Mennään sitten käyttökokemuksiin. Mies tykkäsi dödöstä, ja sanoi sitä raikkaaksi ja toimivaksi. Toimiminen kuitenkin tarkoittaa alumiinittoman dödön kohdalla sitä, että kainalot tulevat märiksi huomattavasti nopeammin kuin alumiinisella antiperspirantilla, ja jossain vaiheessa myös haju puskee läpi. Testipäivänä miehen kainalot pysyivät freeseinä kotiaskareita tehdessä, mutta kauppareissun jälkeen illalla kainaloissa oli havaittavissa hien hajua. (Mies oli jalan liikkeellä ja kantoi repun ja kassit.) Tosin alumiinittomilta ostodödöiltä ei voi enempää odottaakaan, koska niiden koko idea ei perustu ensiluokkaiseen tehokkuuteen, vaan luonnollisempaan ja hellävaraisempaan pitoon näinä aikoina, joina kaikki eivät halua alumiinikuorrutusta kainaloihinsa. Mies kuuluu juuri heihin, jotka eivät pidä antiperspirantin tukkivasta tunnusta kainalon iholla, ja niinpä hän valitsisikin HYMMin dödön ylitse minkä tahansa antiperspirantin.

Minulla dödö toimi odotetusti, eli se ylsi kohtuullisesti toimivien alumiinittomien dödöjen sarjaan, mutta ei missään nimessä pärjää itsetehdylle dödölle. Kun aloin käyttää HYMMiä, kainaloissa tuntui melkein mihin vain saavuttuani se tuttu tunkkaisuus, jonka aina koen jouduttuani siirtymään itsetehdystä dödöstä mihin vain ostodödöön. HYMMin tuoksu on kuitenkin niin ”miehisen” miellyttävä, että se sopii paremmin yhteen alkavan hien hajun kanssa kuin useimpien naisten dödöjen tuoksu, mikä nostaa HYMMin sijoitusta. Jos saisin käyttää vain yhtä alumiinitonta ostodödöä, valitsisin HYMMin ennemmin kuin yhtäkään vastaavaa naisten dödöä (lukuun ottamatta omia suosikkejani eli edellisten testien ”voittajia”, jotka nekään eivät kyllä lainkaan pärjää omatekoiselle dödölle).

Sekä mies että minä annoimme dödölle arvosanaksi 3/5, mikä on hyvä arvosana alumiinittomalle dödölle. Niille, jotka haluavat välttää alumiinia ja jotka eivät halua tehdä dödöjään itse, HYMMin deodoranttia voi suositella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.