Kylpyhuoneremontti alle 25 eurolla

Myönnettäköön heti, ettei kyse ole kovinkaan massiivisesta remontista. Todenmukaisinta onkin puhua ”remontista” varsin näkyvillä lainausmerkeillä. Sain kuitenkin jotain aikaiseksi, ja tulokset on mukava jakaa blogissa!

Tältä "remppaus" näyttää lukulamppuineen ja ruuvimeisseleineen!
Tältä ”remppaus” näyttää lukulamppuineen ja ruuvimeisseleineen!

Nyt kun yritän saada asuntoni myydyksi, huomioni kiinnittyy kaikkeen sellaiseenkin, mitä en ennen pitänyt minään ongelmana kotonani. Olen tajunnut esim. lattian olevan monin paikoin naarmuinen ja yllättävänkin huonolaatuinen (vastaavasti jotkut entiset asukkaat saattoivat kohdella lattiaa kovin kaltoin). Mitään isompia remontteja tuskin kuitenkaan alan tehdä, koska asuntoni on kriittisyydestäni huolimatta hyvässä peruskunnossa.

Kylpyhuoneessa minua vaivasi kaksi asiaa: vessanpöntön kannen toinen kiinnike oli ollut jo vuosia rikki, mikä sai istuimen välillä luiskahtamaan paikoiltaan. Lisäksi lavuaarin ja laattaseinän välinen silikonitiiviste ei enää näyttänyt hyvältä. Vessanpöntöllä pärjäsimme itse hyvin, mutta varsinkin vieraat eivät osanneet kikkailla istuimen kanssa, eikä heiltä sellaista toki odotettukaan. Uusille asukkaille ei sovi tarjota rikkinäistä istuinta. Niinpä kävin ostamassa uuden WC-istuimen ja tuubin silikonitiivistettä lavuaaria varten. Tiiviste maksoi vain 4,50 euroa, ja sopiva WC-istuinmalli vajaat 19 euroa. ”Remontin” hinnaksi tuli siis alle 25 euroa, mutta sain äheltää niin monta tuntia, että urakkatyönä lasku olisi tullut kalliiksi.

Vessanpöntön istuimen vaihtaminen oli lopulta helppo homma, vaikka vaihto oli minulle ensimmäinen. Olen tottunut putkinainen, eli putket olen avannut, tyhjentänyt ja putsannut lukuisia kertoja sekä keittiön että vessan puolella, mutta WC-hommissa en ole ollut. Tätä ennen en edes tiennyt, minkä merkkinen WC-pönttö asunnossani on, mutta nyt tiedän: Arabia.

vessanpytty-2

Lopputuloksesta tuli melkeinpä söpö, mikä johtuu kannen pyöreydestä ja suuruudesta. Uusi istuin tuntuu oikeamman malliselta kuin vanha, eli ehkä se ei hajoa yhtä nopeasti kuin edellinen (joka oli todellisuudessa hienompi, mutta liian moderni ja siksi vääränmallinen muinaiseen Arabiaani).

Mutta se lavuaari, huh! Olin luullut, että kun olin raaputtanut ja repinyt vanhan tiivisteen pois ja putsannut pinnat hyvin, pursottaisin vain uutta tiivistettä yhden kerroksen, ja homma olisi sillä selvä. Mitä vielä! Lopputuloksesta tuli kyllä sellainen kuin halusin, mutta siihen meni kaksi tuntia aikaa, ja tasoittelin sinä aikana silikonipintaa kymmeniä kertoja sormillani sotkun kasvaessa ja kaiken tahmaantuessa. Tiivistemassa lähtee parhaiten sormista pyyhkimällä ne esim. paperiin tai vanhaan pyyhkeeseen, vedellä kädet puolestaan eivät puhdistu, vaikka käyttäisi vahvojakin pesuaineita. Sain lavuaarin tiivistämisestä selkäni kipeämmäksi kuin koskaan, ja lopulta kädet tärisivät (ne kun eivät saaneet osua silikonipintaan millinkään vertaa väärään kohtaan, tai joutuisin sivelemään pinnan taas uudelleen, 173:nnen kerran).

pesuallas

Yllä olevan kollaasin ensimmäisessä kuvassa olen vielä vanhan tiivisteen repimisvaiheessa. Toisessa kuvassa vanha tiiviste on kokonaan poissa, ja kolmannessa kuvassa näkyy uusi, hohtava tiiviste kokonaisuudessaan. Noin pieni juttu, mutta siihen meni enemmän aikaa kuin koko asunnon perussiivoukseen!

***

En ole tainnut blogissa kertoa, kuinka valitsin 10-vuotiaana ainoana tyttönä luokallani teknisen työn tekstiilityön sijaan. (Valitsin kyllä myöhemmin ”kässän”, eli osaan myös perinteisempiä ”naisten käsitöitä”.) Meillä kulkee perheessä sellainen tarina, että kun minä olin syntymässä, isäni toivoi kovasti poikaa. Sinisilmäistä, vaaleaa poikaa. Vanhemmillani oli jo sinisilmäinen, vaalea tyttö, eli isosiskoni. Sitten syntyi minä, ruskeasilmäinen ja vielä vauvana erittäin tummahiuksinen tyttö, jota moni luuli ulkomaalaiseksi. Tarina sinisilmäisen pojan haluamisesta taitaa lähinnä olla lempeä vitsi, josta olen aina tykännyt. Jostain syystä olin kuitenkin aikamoinen poikatyttö tietyssä lapsuuden vaiheessa, tein ja harrastin poikien juttuja ja valitsin kaupasta poikien vaatteita tajuamattani sitä. Osasin pilkkoa puita kirveellä jo ala-asteella. Kun myöhemmin näin tv:ssä 18-vuotiaita helsinkiläisalokkaita, jotka eivät armeijaan mennessään olleet koskaan pilkkoneet puita, minua huvitti. Itse osasin jo 11-vuotiaana helsinkiläistyttönä. Juuri tällaisista taidoista olen kovin iloinen etenkin nyt, kun ”remppaan” asuntoani ja varsinkin sitten, jos/kun oikeastikin remontoin uutta kotiani!

Mitenkä teillä muilla, maistuvatko ns. ”miesten työt” kaikkien muiden kotiaskareiden ohella?

4 vastausta artikkeliin “Kylpyhuoneremontti alle 25 eurolla

 1. Pieniä muutoksia, vaan niin tärkeitä. Jo tuo tiiviste muuttaa vessan yleisilmettä. Meidänkin vessanpöntön kansi keikkuu ja olen pitkään miettinyt sellaisen hiljaa sulkeutuvan kannen hankkimista, vaan enpä ole vielä saanut aikaan.

  Minusta kaikki (käden)taidot on ihailtavia. Minä pidän kovasti ”naisten” käsitöistä, mutta minusta on hienoa oppia myös ”miesten” juttuja. Olen asentanut lamppuja, vaihtanut autoon renkaat siitä asti, kun minulla on ollut oma auto ja osaisinpa pilkkoa puitakin (vaikka mun käsivoimilla sitä ei kauan tehtäis).

  Tykkää

  1. Sinulla on monia hienoja taitoja. :) Varsinkin renkaiden vaihto on (naiselle) hyvä taito; itsekin olen aina ajatellut, että jos joutuisin joskus hankkimaan auton, olisi pakko opetella korjailemaan ja huoltamaan sitä, jotta ei tarvitsisi olla muiden avun varassa jossain tien poskessa.

   Pienillä muutoksilla voi kyllä saada ihmeitä aikaan. Kodista puhuttaessa usein jopa pelkkä kunnollinen siivous ja puunaus muuttaa huoneiden ilmettä. Rikkinäiset ja rapistuneet asiat on toki silti parasta korjata/vaihtaa uusiin. Toivottavasti saat pian hankittua haluamasi WC-istuimen, itsekin näin niitä hiljaa sulkeutuvia. Omaan pönttööni ne olisivat kaiketi olleet liian moderneja, mutta kovin käteviä muuten. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.