Mandariinisorsa havaittu

Olen nyt saapunut kertomaani mysteerikohteeseen. Täällä on sangen eksoottista, sillä ystäväni bongasi heti ensimmäisenä lomapäivänämme mandariinisorsan. En ole koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa, ja lintua pidetäänkin melko harvinaisena näkynä Suomessa.

mandariinisorsa

Mutta nyt ei ollakaan Suomessa. Missä näitä alkujaan aasialaisia lintuja voi sitten nähdä? Voldassa. Missä? Volda sijaitsee Norjan länsirannikolla lähellä Ålesundia.

mandariinisorsa-2

Yllä olevan kuvan perusteella voi päätellä, että täällä olisi varmasti kauniimpaa kesällä tai miksei myös sydäntalvella. Nyt vuoden pimeimpään (ja sateisimpaan?) aikaan oikeastaan mikä tahansa kirkkaampi ja kuivempi vuodenaika maistuisi mainiosti, mutta ei auta kuin tyytyä samanlaiseen harmauteen kuin kotonakin. Onneksi en tullut tänne ensisijaisesti kohteen, vaan mahtavan ystävän takia.

Suoraan Voldasta lähtee useampia patikkareittejä, eli mikäli säät sallivat, suuntaamme tulevina päivinä maastoon. Sisällä hengailukin on yllättävän kivaa, kun on hyvää seuraa, vihreää teetä ja herkkuja.

2 vastausta artikkeliin “Mandariinisorsa havaittu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.