Reissaajan paras kaveri: Cabin Max Metz

Tein vihdoin hankinnan, jota olen jo vuosia himoinnut.

En tiedä, miten olenkin tästä niin innoissani, mutta minussa on kuitenkin sen verran minimalistia, että en shoppaile siten kuin moni muu, ja näemmä siksi kaikki (vähät) ostokseni ovat hehkuttamisen arvoisia. Tämä hankinta kuuluu varmasti sarjaan Pieni juttu ihmiskunnalle, suuri juttu minulle.

Cabin Max Metz -merkkinen lentolaukku/-reppu.
Cabin Max Metz -merkkinen lentolaukku/-reppu.

Olen jo kauan halunnut lentolaukun, joka käy kooltaan käsimatkatavaraksi (senteissä 55 x 40 x 20), mutta johon kuitenkin mahtuisi mahdollisimman paljon tavaraa. Tuohonhan pystyy mikä tahansa sopivan mallinen ja kokoinen laukku, mutta itselleni tärkein kriteeri tuleekin tässä: haluan, että laukkua pystyy kantamaan selässä. Todellisuudessa laukku onkin siis reppu!

Perinteiset reput ovat usein syvyyssuunnassa liian paksuja lentoyhtiöiden sallimiin rajoihin, ja jos reput taas ovat litteitä, niihin ei mahdu tarpeeksi tavaraa esim. kahden viikon matkoille, jollaisia itse haluan pystyä tekemään pelkän käsimatkatavaran voimin. Liikkuvana ihmisenä pidän repuista toisin kuin vetokahvallisista ja pyörällisistä laukuista (trolley-malli), joista puolestaan moni muu tykkää.

Koen, ettei pyörällisiä laukkuja voi vetää perässään monillakaan muilla alustoilla kuin sileillä pinnoilla sisätiloissa. Itse kuljen laukun kanssa usein pidempiäkin matkoja ulkoilmassa sellaisessa maastossa, jossa laukkua on pakko kantaa.

On olemassa myös sellaisia yhdistelmälaukkuja, joita käy sekä kantaa selässä että vetää perässä. Itse en silti edelleenkään tahdo pyörällistä vetolaukkua, sillä maata pitkin raahaaminen kuluttaa laukun pohjaa rajusti, ja pyörät ja kahva kasvattavat laukun mittoja ja lisäävät sen painoa yli kilolla.

Minulla ei ole varaa tuhlata lentoyhtiöiden sallimia kiloja itse laukun painoon, koska jo pelkkä läppärini painaa lähes kolme kiloa. Toisin sanoen minulla saa olla kaikkea muuta (vaatteet, johdot, laturit, kosmetiikka jne.) mukana esim. vain neljän tai viiden kilon edestä lentoyhtiöstä riippuen.

cabin-max-metz-2

Kauan kuolaamani ja nyt hankkimani lentolaukku/-reppu on merkiltään ja malliltaan Cabin Max Metz. Se täyttää kaikki vaatimani kriteerit, ja painaa alle 700 grammaa! Siinä on paljon taskuja, selkäosa on pehmustettu, vetoketjut tuntuvat kunnollisilta, ja kiristettävät hihnat vakauttavat ja litistävät laukkua. Väriä jouduin miettimään pitkään, sillä juuri samaa laukkua/reppua oli tarjolla 20 eri värissä/kuosissa.

Päädyin lopulta mielestäni herkullisimpaan pinkkiin (jokin raikas vihreä tai turkoosi olisivat myös puhutelleet, mutta sellaisia ei ollut). Jostain syystä pinkki oli myös koko valikoiman kallein laukku, mutta silti senkin hinta oli vain 45 euroa. Hinnan puolesta laukun olisikin voinut hankkia jo vuosia sitten, mutta tähän asti olen halunnut kärvistellä vanhoilla tai muiden lainaamilla laukuilla. Nyt oli kuitenkin korkea aika hankkia laukku, johon naurettavan suuri läppärini mahtuu kärsimättä.

6 vastausta artikkeliin “Reissaajan paras kaveri: Cabin Max Metz

 1. Oih, miten pirtsakka! Tommonen rinkka-tyylinen ratkaisu on kyllä tosi hyvä. Minä pidän tuollaisista siksikin, että kangas joustaa ja antaa periksi paremmin kuin kova laukku. Toki kova laukku taas suojaa tavaroita paremmin.

  Mulla oli ennen pyörällinen kassi, mutta siitä meni nimenomaan alakulmat rikki, joten viime Kanarian reissulle ostettiin pyörälliset kova lentolaukku ja iso laukku.
  Meillä on myös matkalaukkuvaaka (sellainen taskulampun kokoinen härveli), joka oli tosi kätevä viime reissussa. Pystyi punnitsemaan laukut ja siirtelemään tavarat laukkuihin niin, ettei kummassakaan ollut ylikiloja.

  Tykkää

  1. Kiitos! Laukku todella muistuttaa rinkkaa ulkonäöltään, vaikka luonnollisesti onkin paljon pienempi ja yksinkertaisempi. Kankainen laukku viehättää itseäni, kun puhutaan käsimatkatavarasta, mutta ruumaan menevä laukku saa mieluusti olla kova.

   Pyörällinen kassi kuulostaa kivan kätevältä, mutta kuluu tosiaan pohjasta pilalle paljon ennen aikojaan. Niinpä nuo Kanarian-reissuille ostamanne kovat laukut ovatkin varmaan oikein toimivia.

   Olen monesti harkinnut tuollaisen matkalaukkuvaa’an ostoa! Se olisi varmasti tarpeellinen meillekin, joilla varsinkin paluumatkalla laukuilla on tapana painaa liikaa. Ehkä saan hankittua vaa’an harkittuani asiaa seuraavat pari vuotta niin kuin tätä laukkuakin! :D

   Tykkää

 2. Hyvännäköinen reppu! Mulla on just sellanen pyörällinen reppu. Sen pohja ei kulu, koska se ei ota maahan perässä vedettäessä tai maahan laskettaessa. Mutta vain muutaman kerran tässä vuosien aikana on ollut tilanne, jolloin olen ottanut kantohihnat esiin ja nostanut sen selkääni. Se ei siis ehkä ole ihan välttämätön malli mulle, tavallinen pyörällinen lentolaukkukin riittäisi. Toisaalta, koska tuo on pyörä- ja vetomekanismia lukuunottamatta joustava reppu, sen saa aina tungettua jalkatilaan, jos käsimatkatavaralokerot ovat täynnä. Tavallinen lentolaukku olisi siinä tilanteessa haastavampi.

  Tykkää

  1. Kiitos! Hyvä, ettei oma reppusi kulu. :) Varmaan yhdenkään pyörällisen repun/laukun ei kuuluisikaan kulua pohjasta ennätysajassa, mutta tietyille malleille niin näyttää käyvän. YouTubessa yksi mies esitteli hänen ja vaimonsa Cabin Maxeja (juuri samoja laukkuja kuin omani, mutta pyörällisinä), ja vaikka hän oli muuten todella tyytyväinen laukkuihin, materiaali oli kulunut pyörien läheisyydestä vain yhden reissun jälkeen. :(

   Onneksi oma reppusi on palvellut hyvin, vaikka et juurikaan ole sitä reppuna käyttänyt. Tuo on kyllä ehdoton plussa, että reppu mahtuu jalkatilaan toisin kuin kovemmat laukut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s