Puu olohuoneeseen

Tein tapani vastaisesti heräteostoksen – vieläpä kookkaan sellaisen.

Ostin puun olohuoneeseen.

valopuu

Tarkalleen ottaen puu ei ole heräteostos siinä mielessä, että en ostanut sitä samana päivänä kuin näin sen, vaan kävin varta vasten ostamassa sen seuraavana päivänä harkittuani asiaa. En kylläkään oikeasti harkinnut mitään, sillä näin puun kaupan sisäänkäynnin ulkopuolella lähtiessäni ostoskeskuksesta ulos, ja ehdin katsoa sitä vain parin sekunnin ajan. Niinä sekunteina päätin, että ostan puun. Kukapa luontoihminen ei haluaisi pimeään luolaansa lumoavaa kirsikkapuuta?

Puun ledit ovat kuitenkin kirkkaammat kuin luulin, eikä puu siksi ole niin tunnelmallinen kuin olin toivonut. Toisaalta kotini on metsän varjostama ja pimeä, ja hain tiettyihin tiloihin nimenomaan valoa. Nyt kun kerrankin sain sitä, huokailenkin tunnelman perään. Mutta ennen puuta minullahan oli täällä koko ajan hämyisän tunnelmallista. Miksi siis ostin valoa, jos tarvitsin valoa, mutta halusinkin tunnelmaa? No kun se puu… Se vain oli mielestäni niin upea keksintö.

valopuu-2

On puu onneksi jo nyt mielestäni kiva, vaikkakin erilainen kuin kuvitelmissani. Oksat saa aseteltua siten kuin haluaa, joten puun saa joko kapeaksi tai leveäksi. Valot eivät vaihda väriä (sellaista puuta en olisi halunnut), vaan ovat lämpimän kirkkaat. Puu on kaksimetrinen, eli ei mikään seinäkukkanen. Se sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön, joten voin halutessani nakata sen myös parvekkeelle. Ehkä se on kuitenkin liian hieno ja arvokas sellaiseen kaltoinkohteluun.

Aloin tykätä puusta vielä enemmän kirjoittaessani tätä. Leditkään eivät enää näytä liian kirkkailta, ja ottamani kuvatkin ovat enemmän hämyisiä kuin valoisia.

[Käy pyörimässä olohuoneessa vähän väliä puuta tiiraamassa] Joo, mitä enemmän sitä katson, sitä paremmalta se näyttää. Jo nyt tuntuu hauskalta, että asun metsän keskellä, ja nyt minulla on sisälläkin puu! Aivan pian annan sille lopullisen siunaukseni.

12 vastausta artikkeliin “Puu olohuoneeseen

  1. Kivaa, että makumme osuvat taas yhteen. :)

   Puu olisi varmasti ulkonakin upea, mutta kyllä siitä saa silti nautittua enemmän sisällä, jossa myös käyttöikä on kaiken järjen mukaan pidempi.

   Tykkää

 1. Uusi lukija täällä ilmoittautuu. :-)

  Aivan ihana puu! Nyt harmittaa, että ostin eilen perinteisemmät, ikkunaan ripustettavat jouluvalot, kun minäkin olisin mieluummin halunnut tuollaisen puun. Tosin kaksimetrinen on aika iso…

  Tykkää

  1. Voi miten mukavaa, että löysit blogiini. :) Kovasti tervetuloa! Kävin heti kurkkaamassa sinun blogiasi, joka onkin varsin kutsuva. Kuvat hylätystä talosta kaikkine tavaroineen olivat pysäyttäviä!

   Valopuu on kyllä tosi ihana (olen koko ajan tyytyväisempi hankintaani!), mutta se voi tosiaan olla liian suuri moneen kotiin. Vaikka puuta saa säädettyä leveyssuunnassa oksia taivuttamalla, lyhyemmäksi sitä ei saa.

   Tykkää

 2. Yritin kommentoida jo aikaisemmin, mutta kommenttini vissiin hävisi taivaan tuuliin?

  Sitä piti vain sanomani, että tuo puu on aivan ihana. Harmittaa, että tulin ostaneeksi tavan jouluvalot juuri eilen, kun minäkin olisin mieluummin ottanut tuollaisen puun.

  Ja jos ihmettelet, niin olen uusi lukija, joka löysi tänne muistaakseni Valon Tarun kautta. Nyt minulla on tavoitteena lukea blogisi alusta asti läpi. :-)

  Tykkää

  1. Kommentti tuli onneksi perille, vaikka näyttääkin ensin aina katoavan jonnekin. :) Välillä harmittaa, ettei ainakaan tässä WordPress-teemassa ole sellaista sopivaa ”Kommentti odottaa hyväksyntää” -ilmoitusta.

   Valon Tarulla on kyllä mainioita lukijoita, eli mukavaa, että hän päästi minutkin apajalle. ;-D Kivaa, että innostuit aikaisemmistakin kirjoituksistani; minunkin täytyy mennä lukemaan lisää siitä talosta ja muista seikkailuistasi. :)

   Tykkää

  1. Niinkin monipuolisesta kaupasta kuin Tokmannista. :)

   Kommenttia päivitetty syksyllä 2019: koska on kyse verkkokaupasta ja alati muuttuvasta valikoimasta, aiemmin tarjoamani linkit eivät enää toimi. Paras tapa löytää vastaavanlainen puu on kirjoittaa Googleen valopuu tai valopuu tokmanni.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s