Suklaata syksyyn

Tämä postaus voisi helposti olla yhtä kuin suklaaresepti, mutta tästä tuli ennemminkin suklaailottelua ja suklaakuvausta.

suklaata-2

Niin ihanaa kuin onkin saada asua metsän keskellä Helsingissä, sen haittapuoli on metsän varjostavuus, ja siten asunnon pimeys. Valon puute onneksi pakottaa olemaan luovempi kuvausasetelmien ja -paikkojen kanssa.

suklaata

Tänään tein pienen taikatempun. Taioin tästä…

suklaata-6

tällaista…

suklaata-4

suklaata-3

Oikeastaan pidän muutosta hyvinkin isona taikatemppuna valokuvauksellisesti, vaikka suklaan valmistus muuten kovin helppoa onkin.

Sain Leaderin raakasuklaan valmistuspakkauksen viime vuonna joululahjaksi isältäni, ja hän kysyikin jokin aika sitten, teinkö suklaata koskaan. Raaka-aineiden parasta ennen -päiväykset olisivat riittäneet vielä pitkälle ensi vuoteen, mutta koska suklaa sopii hyvin syksyyn ja kylmeneviin päiviin, päätin ryhtyä toimeen ”jo” nyt.

Nämä suklaat on tehty neitsytkookosöljystä ja valmiista jauheseoksesta, jossa on lucumaa, raakakaakaota, raakakaakaovoita, carobjauhetta, kookoksen kukintanektarijauhetta (?) ja himalajanruususuolaa (toisin sanoen armeijallinen eksoottisia superfoodeja). Lisäksi paketissa on mantelirouhetta, gojimarjoja ja agavenektaria, jotka lisätään suklaamassaan erikseen. Näistä tuli kyllä hyviä, mutta suklaata voi helposti tehdä myös harvemmista raaka-aineista, ja edullisempaakin siitä tulee, kun aineet ostaa erikseen. Aiemmin jakamassani taatelisuklaareseptissä on hyvä ja yksinkertainen pohja vaikka minkälaisille suklaille, mutta kyllä näistä Leaderinkin suklaista oikein herkullisia saa, eritoten kun panostaa asetteluun, ja syksy toimii taustana!

4 vastausta artikkeliin “Suklaata syksyyn

    1. Kiitos! Ai S-ryhmä jakelee ilmaiseksi suklaalevyjä… kiva! :-)

      Fazerin siniseen tai muuhun vastaavaan maitosuklaaseen verrattuna Leaderin suklaa on tummempaa, kaakaopitoisempaa, terveellisempää, huomattavasti vähäsokerisempaa ja mukana on sattumia. Tumman suklaan ystävät pitävät Leaderista (ja raakasuklaasta yleensäkin) varmasti, mutta makeaan maitosuklaaseen tottuneelle makuelämys on hyvin erilainen, vahvempi ja kaakaoisempi. :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.