Epäsuosittuja mielipiteitä

Löysin äärimmäisen hauskan postausidean Anna Vihervaarasta -blogista. En useinkaan innostu erilaisista blogimaailmassa kiertävistä postausaiheista, mutta tämä teki vaikutuksen heti! Sillä keilläpä meistä ei olisi epäsuosittuja mielipiteitä, joista ei voi tavallisesti puhua saamatta moitteita tai vähintäänkin paheksuvia/ihmetteleviä katseita.

banaanikondomi

Nyt voi herkutella epäsuosittujen mielipiteiden parissa oikein luvan kanssa! Omani tulevat tässä:

 • En ymmärrä älypuhelinten suosiota.
 • Minusta tupakoitsijat ovat typeriä tavalla, jolla moni muu ei ole. (Oma mieskin polttaa joskus, eli joudun todellakin elämään tämän asian kanssa.)
 • Kaksi maailman parasta keksintöä on kondomit ja piilolinssit.
 • En inspiroidu monistakaan asioista, joita väitetään inspiroiviksi (esim. laihdutuksessa onnistuminen, parempi juoksuaika, kroppien kiristelykuvat, täysin valkoinen koti).
 • Sadan vuoden yksinäisyys, tuo kehuttu maagisen realismin klassikko, on yksi tylsimmistä lukemistani kirjoista, ja se katkaisi lähes koko vuoden kestäneen hyvän lukuputkeni kuukausiksi.
 • Muuttaisin mieluummin pieneen puulämmitteiseen mökkiin kuin moderniin ja isoon omakotitaloon.
 • Harry Potterit, Lord of the Ringsit ja muut vastaavat eivät iske.
 • Työuria ja työpäivien kestoa tulisi lyhentää, koska työelämä sellaisena kuin sen tunnemme ei lopulta ole tärkeää elämässä. (Lähteenä minua aidosti inspiroiva kirjoitus.)
 • Olut on tosi pahaa.
 • Peruskouluissa painotetaan liikaa tulevaisuudessa tarvittavia koodaustaitoja ja digitalisaatiota.
 • Opetussuunnitelmaan pitäisi lisätä elämänhallintataitoja opettavia kursseja, joihin kuuluisi mm. rentoutumisharjoituksia, mindfulnessia ja joogaa.
 • Lihansyönti on tarpeetonta, epäterveellistä ja epäekologista.

elavalta-poltettu-porsas

 • Suomalaiset nykyelokuvat ovat aivan liian usein elottomia ja vaisuja.
 • Ruokariippuvuus (food addiction) ei ole yhtään vähäpätöisempi kuin muutkaan riippuvuudet ja onkin täysin verrattavissa esim. alkoholi- tai huumeriippuvuuteen.
 • En voinut sietää näitä artisteja/bändejä silloin kun ne olivat erityisen suosittuja: Taikapeili, Anssi Kela ja HIM.
 • E-pillereitä ei pitäisi hehkuttaa ja tuputtaa naisille ja teineille 11-vuotiaasta alkaen.
 • Juttelen mieluummin syvällisistä kuin pinnallisista asioista. Sama pätee siihen, mitä haluan lukea ja mistä kirjoittaa.
 • Eksoottiset superruoat ovat yliarvostettuja. (Tästä aiheesta vasta saikin tapella! Aihe on esimerkki siitä, miten voi käydä epäsuosittuja mielipiteitä esitettäessä.)
 • Minusta jalat ovat autoa hienompi menopeli.
 • Jotkut miehet luulevat, ettei heidän tarvitse perustella väitteitään siksi, että he ovat miehiä.
 • Pertti Kurikan Nimipäiviä ei olisi koskaan pitänyt lähettää Euroviisuihin.
 • Hiilihydraatit ovat ihania ja muutenkin ihmiselle parasta ravintoa.

***

Ovatko mielipiteeni riittävän epäsuosittuja? Kertokaa omistanne, jos sille päälle satutte!

10 vastausta artikkeliin “Epäsuosittuja mielipiteitä

 1. Vautsi, tosi ärsyttävän ihania mielipiteitä! Voin moniin samaistua, mutta kuten arvata saattaa, muutama herätti ihmetystä ja ehkä ärsytystä. Tämä ei onneksi muuta käsitystäni susta ja jatkan blogin lukemista :) Tunteitahan näiden juttujen pitikin herättää, vai mitä? (Olut on pahaa!)

  Tykkää

  1. Kiitos kivasta kommentista ja siitä, että säilyt blogin lukijana! :D Minusta tällaisissa listoissa on parasta se, että vaikka ei olisikaan kaikesta samaa mieltä, postaus voi silti olla hauska (huomasin, että näin oli myös Annan blogissa, josta nappasin idean).

   Arvelin maininnan oluesta käyvän mainiosti epäsuositusta mielipiteestä maassa, jossa saunaoluita juodaan harva se päivä jopa silloin kun ei saunota. ;) Meillä mies pitää erityisesti tsekkiläisistä oluista, kun itse en meinaa kestää edes oluen hajua! Mies puolestaan ei pidä esim. toffeesta, lakritsista ja salmiakista, jotka ovat omia suosikkejani. Niinpä meillä kumpikaan ei koskaan syö tai juo toisen herkkuja, mikä on aina lisännyt suhteemme toimivuutta! :-D

   Tykkää

 2. :—) alkoi hymyilyttää ja ärsyttää yhtä aikaa, ihan hassu kokemus! Monessa asiassa komppaan täysillä!

  Omia epäsuosittuja mielipiteitäni:

  1. Jokaisen mielipide/ajatus koulutuksesta ja/tai kasvatuksesta koulussa ei ole yhtä arvokas tai pohdiskeltava, vaikka koulu Suomessa kaikkia koskettaakin.

  2. Jokaisen pitäisi pitää viikossa vähintään kaksi kasvisruokapäivää. Ja panostaa sen päivän ruokiin samalla tavalla kuin muihin ruokiin. Ja vertailla näitä ruokia!!!! :-D

  3. Autolla tulisi matkustaa vain, jos matkan tekijöitä on vähintään kolme!

  Tykkää

  1. Ihastus ja ärsytys alkavat vaikuttaa klassisilta reaktioilta, mitä enemmän lukee muiden vastaavia listoja eri blogeista. :)

   Omat mielipiteesihän ovat tosi hyviä, olivatpa sitten epäsuosittuja tai ei. Olen kaikista samaa mieltä! Olisi kyllä mahtavaa, jos yksityisautoilu vähentyisi tai loppuisi kokonaan (hätätilanteet toki pois lukien), ja ihmiset söisivät enemmän kasvisruokaa tajuten samalla, kuinka hyvää se on. :-)

   Tykkää

 3. Jes, kerrankin löysin jonkun, johon ei myöskään Potterit tai Lord of the Ringsit iske! Mielenkiintoisia mielipiteitä muutenkin. Mun mielipide on, että ihmisillä pitää olla mielipiteitä. On inhottavaa puhua jonkun kanssa, jos se vaan myötäilee eikä väitä vastaan tai innostu olemalla samaa mieltä.

  Tykkää

  1. Oma mielipiteesi mielipiteistä on tosi hyvä! :D Ja myös tuo viimeinen pointtisi on osuva; joissain tilanteissa kunnollista keskustelua voi olla hankala käydä, jos toinen ei myötäilyssään kerro, mitä mieltä oikeasti on.

   Meinasin olla tosi pulassa maisterivaiheen opponoinnissa, kun mulla olisi pitänyt olla jotain sanottavaa Lord of the Ringsin parodiaversiosta! Parodiaa kun ei voi ymmärtää, jos ei tunne alkuperäistä teosta ollenkaan. Harvassa on ne kerrat, kun olen ollut yhtä pihalla ja yhtä tylsistynyt! :-D

   Tykkää

 4. Hauskoja ja ärsyttäviä asioita yhtä aikaa :) Vähän mietitytti uskaltaisiko sitä kertoa omia epäsuosittuja mielipiteitään. Yleensä pidän ne ihan omana tietonani, mutta ehkä muutama.
  Uusimmasta postauksestasi tuli heti mieleen Youtube ja videot ylipäänsä uutisissa ja blogeissa. En voi sietää videoita, TV on erikseen. Nykyisin ne onneksi alkavat pyöriä ilman ääntä, mutta ennen oli todella raivostuttavaa, kun avasi jonkun sivun ja sieltä alkoi mölisemään video.
  Minäkään en pidä Harry Pottereista tai Lord of the Ringsistä tai en ole niitä edes lukenut niin kuin en juuri mitään muutakaan kaunokirjallisuutta. Luen mieluummin tietokirjoja.
  Muovi ja varsinkin muovipussit ovat ihan hyvä keksintö.
  Alle kolmen kilometrit automatkat ilman pitäisi kieltää.
  En ymmärrä vallitsevaa tavaran karsimisvimmaa. Odotan kyllä kirjaston varausjonossa Konmaria, joten ehkä sen lukeminen muuttaa minunkin elämäni :D

  Tykkää

  1. Kiva, että uskaltauduit kertomaan joitain omia mielipiteitäsi. :)

   Itsekin muuten inhoan sellaisia sivustoja, joilla alkaa automaattisesti pyöriä jokin video, mutta en osaa mitenkään verrastaa niitä sellaisiin YouTube-videoihin, joita olen varta vasten valinnut katsoa.

   Itse olen antanut fantasialle joitain mahdollisuuksia, mutta en vain yksinkertaisesti tunnu innostuvan siitä.

   Muovipusseille on kyllä usein tarvetta, kierrätys kaiketi lienee avainsana niidenkin kohdalla. :)

   Karsimisvimmasta on moni kirjoittanut, ja KonMarin valtava fanikerho tuntuukin saaneen epävirallisen vastaliikkeen. Minusta vain niiden tulisi karsia, jotka täysin omasta tahdostaan haluavat niin tehdä ja veikkaavat sen auttavan. Jos rakastaa kaikkia omia roiniaan, eikä tunne oloaan ahdistuneeksi niiden keskellä, niin ei ihmekään, ettei KonMari vakuuta. Kerrothan sitten myöhemmin kirjan luettuasi, kuinka sinun kävi. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.