Ensimmäinen lehdistötilaisuus bloggaajana

Tämä tapahtuma on pakko jakaa muiden kanssa. Sain nimittäin kutsun lehdistötilaisuuteen, jossa esiteltiin sellainen unelmatuote, että kutsuun ei voinut mitenkään sanoa ei. Kerron vielä tällä viikolla kunnolla tuotteesta, sillä harva muu tuote sopii blogini arvomaailmaan yhtä hyvin, mutta ensin täytyy ikuistaa fiilikseni tapahtumasta.

Lehdistötilaisuus oli paljon hienompi ja intiimimpi kuin olin osannut odottaa. Pöytiä koristivat valkoiset liinat ja oikeat kukat, ja yrityksen henkilökunta tuli kättelemään ja esittäytymään jokaiselle henkilökohtaisesti. Siitä päästäänkin ensimmäiseen hassutukseen omalta osaltani, eli nimeeni/anonymiteettiini.

Minähän en enää ole täysin anonyymi/incognito bloggaaja, koska olen julkaissut blogissa pari kuvaa itsestäni. Nimeäni en ole kuitenkaan koskaan täällä huudellut. Nimi on siitä jännä juttu, että vaikka olisin kuinka esillä blogissani, mutta nimettömänä, Mielekäs miellekartta ei mitenkään yhdisty minuun, jos esim. joku tuttuni googlaisi syntymänimeni. Hän ei saisi tulokseksi yhtäkään osumaa Mielekkääseen miellekarttaan, vaikka kaikki tekstit ovat minun kirjoittamiani. Juuri näin asian on ollut tarkoituskin olla, ja niin olen halunnut sen olevan. Mutta kun muut tulivat tänään kättelemään ja esittäytymään, minusta tuntui tökeröltä olla kertomatta nimeäni. Toisaalta olin saanut ilmoittautua tilaisuuteen blogini nimellä kertomatta oikeaa nimeäni kenellekään, joten nimettömyyden oli sinällään pakko olla sopivaa. Esittäytymisiä oli kuitenkin sen verran monta, että huvittava lopputulos oli tämä: sanoin yhdelle ihmiselle olevani Mielekäs miellekartta -bloggaaja, jollekulle toiselle sanoin koko nimeni ja kaikille lopuille eräänlaisena kompromissina pelkän etunimeni. Viimeisin tuntui lopulta hupsulta ratkaisulta, aivan kuin etunimeni olisi jokin keksitty taiteilijanimi, tai suhteeni ennalta tuntemattomiin ihmisiin olisi niin tuttavallinen, ettei sukunimelle ole mitään tarvetta.

nimikyltti

Jännityksellä odotin, mitä nimikylttiini oli painettu, ja etsin omaani kaikkien muiden etu- ja sukunimien seasta. Olin niin iloinen saadessani yllä olevan ”nimi”kylttini (numero viittasi siihen, kumpaan kokkausryhmään kukin oli arvottu). ”Sähän olit Kauppalehdestä?” joku kysyi minun takaani tulevalta ihmiseltä. Täällä on toimittajia omilla nimillään, ja minä, Mielekäs miellekartta -blogi. Jotenkin niin herttaisen hölmöä!

Toiseksi huomasin, miten ärsyttävinä pitäisin bloggaajia, jos itse en olisi yksi heistä. Kaikesta pitää ottaa kuvia, ruoat jäähtyvät sillä välin, kaikki häveliäisyys pitäisi unohtaa kuvia räpsiessä, jotta niitä tulisi otettua koko ajan ja kaikesta. Koska vain sillä tavalla blogiin saattaa saada edes pari hyvää kuvaa. Mutta voi, pelkkää bloggaajaa vielä huisisti ärsyttävämpi on vegaanibloggaaja joutuessaan kysymään jokaisen tarjotun ruokalajin kohdalla ”Onks tää vegaanista?”. Henkilökuntaa kysymykset eivät vaivanneet, vaan päinvastoin kaikista ruoista tehtiin minulle vegaaninen versio, mistä olin kovin otettu.

Olenko iloinen, että menin? Ehdottomasti. Kannattaako olla vegaanibloggaaja? Ehdottomasti. Kannattaisiko kertoa tilaisuudessa nimensä, vaikka on aina blogannut anonyymisti? Hmm, nyt pistit pahan!

8 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen lehdistötilaisuus bloggaajana

 1. Oi, että kuulostaa tosi jänskältä ja sopivan mystiseltä! :) Jäädään kuulolle odottelemaan mitä tuleman pitää. :) Mitä muuten tulee kuvaamiseen, niin siinä mielessä olen surkea bloggaaja, kun monesti ”unohtuu” kuvien napsiminen. Pitää melkein varta vasten olla sillä idealla liikenteessä, että tästä tulee nyt juttu. :) Miusta on ihan ok tuo kyltti juuri noin. :) Ei ole pakko kertoa omaa nimeään ja uusille tuttavuuksille sen pitäs olla ok, haluatko tuoda nimeäsi ollenkaan esille, mut esim. etunimi riittää. :)

  Tykkää

  1. Kiva, että tuote herättää mielenkiintoa; kerron siitä pian kaiken. :)

   Mulla on ihan sama kuvaamisen kanssa: omana itsenäni en tulisi napsineeksi kuvia monissakaan tilanteissa, mutta bloggaajana on pakko olla silmät auki ja kamera valmiina melkein missä vain. Ja jos kamera ei ole mukana, niin totta kai juuri silloin näkee jotain erityisen kuvauksellista.

   Kiitos ajatuksistasi nimen/anonymiteetin suhteen! Itsekin pidin paljon nimikyltistäni, vaikka oikean nimen kertomatta jättäminen tuntuikin osittain tökeröltä. Ymmärrettävää se joka tapauksessa on anonyymin bloggaajan kohdalla. :)

   Tykkää

  1. Oli kieltämättä hienoa päästä tilaisuuteen, ja upeutta lisää se, että olen niin innoissani uudesta tuotteesta. :)

   Mulla ei ollut koskaan tullut mieleen, että jotkut kertovat esittelytilanteessa pelkän etunimen siksi, että ovat ”tylsiä”. Hauska ja avartava näkemys!

   Tykkää

 2. Onneksi olkoon kutsusta lehdistötilaisuuteen, taisi olla juuri vegaaniuutesi ansiosta! :) Luulen, että aika moni muukin sijassasi olisi käyttäytynyt samoin esittelyssä, vaikka olitkin kutsuttu anonyyminä. Jos toiset esittelevät itsensä nimellään, niin kuin tapana on, on aika tökeröä olla jossain vaiheessa paljastamatta omaa nimeään. Mielestäni voit silti bloggailla nimimerkillä, niin kuin tähänkin asti. :)

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! Olin joko ainut tai ainakin ainoita vegaaneja tapahtumassa, eli se suoranaisesti ei liene kutsun syynä, joskin tuotteesta on erittäin helppo olla kiinnostunut vegaanina. :)

   Noin se juuri oli, että kaksi perusteltua näkemystä kilpaili keskenään: anonyymin ei voida olettaa paljastavan nimeään, mutta samalla on epäkohteliasta olla kertomatta nimeään kaikkien muiden kertoessa koko nimet ja vielä tittelit siihen päälle. Jos joskus tulevaisuudessa olen vastaavassa tilanteessa, aion sitä ennen päättää, mille linjalle lähden, ja esitellä itseni sitten kaikille samalla tavalla, joko blogin nimellä tai todennäköisemmin omalla nimelläni. :)

   Tykkää

 3. Hienoa että pääsit lehdistötilaisuuteen! Olen sitä Verson uutuustuotetta jo Instagramissa ihastellutkin, mutta en ole vielä päässyt maistamaan, mutta toivottavasti pian 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! Hienoa, että olet jo törmännyt tuotteeseen Instagramissa. :) Se on kyllä niin hyvää! Ensin pidin sitä aika mietona sellaisenaan, ja herkullisena mm. pastan ja tomaattikastikkeen kanssa, mutta nyt huomaan napsivani sitä yksinäänkin. Sitä on tästä lähtien saatava joka viikko! Tuotteelle on onneksi luvattu hyvä saatavuus. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.