Pöllöä muotia

Olen aina pitänyt pöllöistä.

Jonkintasoisena minimalistina en ole varsinaisesti halunnut kerätä mitään pöllöaiheista, mutta muistan hyvin, kuinka pöllökuosiset laukut ja reput alkoivat houkuttaa minua pari vuotta sitten Kreikassa. Luulin vielä silloin pöllöjen näkyvän vain Kreikassa mytologiasta tutun Minervan pöllön vuoksi. Sittemmin olen kuitenkin törmännyt pöllöaiheisiin tekstiileihin ja esineisiin siellä täällä eri maissa, ja aina ihastellut niitä.

Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl bag.
Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl bag.

Kööpenhaminassa katsoin pitkään pöllökuosista ja pyörällistä lentolaukkua (en ostanut).

Kreikassa katsoin pitkään pöllökuosisia reppuja (en ostanut).

Sloveniassa katsoin pitkään pöllökuosisia reppuja (en ostanut).

Sotkassa katsoin viime viikolla pöllökuosista mattoa eteisaulaan (en ostanut). Maton harmaa taustaväri olisi ollut sopiva juuri eteiseen pöllöjen tuodessa tilaan väriä ja iloa.

Lähde: https://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/1532/27432/pollo-matto
Lähde: Sotka

Pöllöt ovat kiistämättä muotia, ja suurisilmäisiä ja viisaita söpöliinejä näkyy toisinaan hyvin yllättävissäkin paikoissa.

Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl fashion.
Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl fashion.

Jos luulee pöllöjä vain naisten ja lasten suosikeiksi, on erehtynyt. Pöllöillä saadaan asustettua miehetkin – tarvittaessa myös sangen panssarimaiseen tyyliin.

Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl backpack.
Kuvakaappaus Googlen kuvahausta. Hakusanat: owl backpack.

Hyvin usein jutellessani jonkun kanssa pöllöistä saan kuulla, että myös keskustelukumppani pitää kaikesta pöllöaiheisesta. Mikä tekee pöllöistä niin suosittuja? Ovathan ne söpöjä, ja symboloivat monissa kulttuureissa viisautta, mutta niin monet muutkin linnut ja eläimet ovat söpöjä ja viisaita. Silti näemme harvoin jos koskaan kenenkään aikuisen päällä esim. ankkalaukkua tai simpanssireppua. Jotenkin pöllöt on onnistuneesti saatu osaksi aikuisten muotia.

Miksi en itse ole hankkinut mitään pöllöaiheista kaikesta ihastelusta huolimatta? Olen kokenut ne lopulta aina joko liian kirjaviksi, värikkäiksi ja/tai lapsellisiksi, ja yhteensopimattomiksi kaikkien jo olemassa olevien vaatteitteni kanssa. Kodintekstiileihin pöllöt onneksi sopivat. Tähän mennessä kaikki omistamani pöllöt jutut ovat muilta saatuja.

pollomatto

Tämä ihana pöllömatto löytyi edesmenneen mummoni komerosta. Hän ei koskaan pukenut sillä oman kotinsa lattioita, eikä kukaan meistä läheisistä tiedä, mistä matto on lähtöisin ja millainen tarina sillä on. Vähän veikkaan, että hän piti mattoa liian hienona ja arkana arkikäyttöön. Matto on onneksi pieni ja helppo pestä.

jotain polloa

En oikeastaan tiedä, mikä on yllä olevan, ilmeisesti riisillä täytetyn pöllön idea. Äitini sai sen aikoinaan japanilaiselta liiketuttavalta. Pöllö mahtuu hyvin käteen, ja on ainoa käyttötarkoitukseton esine, jonka otin Irlantiin mukaan, onnea tuomaan totta kai.

Tänään sain viimeisimmän pöllöaiheisen asian. Äiti siivosi koruvarastoaan, ja muistin heti kysyä, oliko nimenomaan yksi pöllökoru vielä tallessa. Olihan se.

pollokoru

Sillä on kynnet ja kaikki. Ehkä saan nyt levitettyä pöllöilyn myös asusteiden puolelle.

Onko lukijoissa muita pöllömuodin ystäviä?

10 vastausta artikkeliin “Pöllöä muotia

 1. Mun äidillä on tapana sanoa, että kaikki erikoiset asiat tai aiheet tapahtuu tai tulee esiin aina kolmen kimpassa. Edellispäivänä työkaveri näytti kuvaa pöllökukkarosta, jonka oli tyttärelleen Portugalista ostanut. Nyt ihan samantyyliset pöllöreput pölähti silmille tässä sun blogissa. Mitähän pöllöä seuraavaksi tapahtuu?

  Tykkää

  1. Äitisi sanonta tuntuu oivaltavalta. :) Ensin pöllökukkaro ja sitten pöllöreppu… kolmanneksi oikea pöllö kenties lentää olkapäällesi tai Bruce ilmoittaa tulevansa yllätyskeikalle Suomeen pöllöpaidassa? ;D

   Tykkää

 2. Veljeni tyttöystävä pitää pöllöistä ja hänellä on mm. pöllölaukku ja pöllökoristetyynyjä. Neuloinpa hänelle kerran pöllösukatkin, kun hän sai äidiltään neulotut pöllölapaset.

  Itse olen tykästynyt poroihin. Ehkä siksi, että olen suuri Lappi-fani ja moninkertainen lapinkävijä. Minulla on saunaporo (semmoinen mihin laitetaan saunatuoksua), poro-viltti /-torkkupeitto ja viimeisenä sain veljeltä ja tyttöystävältään Lapin matkan tuliaisina poro-sukat.

  Tykkää

  1. Veljesi tyttöystävällä tuntuu olevan kaikkea houkuttavaa pöllöaiheista; itsekin katsoin yhdellä reissulla pöllökoristetyynyä, mutta sitäkään en ostanut (vaikka pelkkä tyynyliina olisi mahtunut matkalaukkuunkin niin hyvin).

   Porot ovat kyllä kivoja. :) Ja samalla paljon suomalaisempia kuin pöllöt. Mullakin on muuten poroviltti ja Rukalta ostettu pieni poropehmolelu, jonka saa imukupilla tai lenkillä kiinnitettyä mihin haluaa. Yleensä otan sen jouluisin esiin ja laitan sille ompelemani pienen tonttulakin. :)

   Tykkää

   1. Oi, unohdin kokonaan! Meilläkin on poropehmolelu! Se oli autossa, mutta kököttää nyt tuollaisen eteispenkin kulmalla. :)

    Tykkää

 3. HIh, tunnustaudun myös pöllöttäjäksi, vaikken itsekään ole haalinut pöllömäistä omaisuutta ympärilleni (äitini kutomat pöllökuvioiset villasukat riittävät mulle). Pöllöt ovat kiehtovia!

  Tykkää

  1. Mukava kuulla toisesta pöllöttäjästä ja pöllösukista. :) Kai monet pöllöaiheiset jutut lopulta pomppaavat siinä määrin silmille, että niitä ei kevyin perustein uskalla hankkia, vaikka niin kovasti niistä tykkääkin. Uskon silti, että omalla kohdalla onnistun vielä joskus löytämään jotain vähän hillitympää mutta silti riittävän pöllömäistä hankittavaa. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s