Kantarellikastike (vegaaninen)

Sienet ovat sellaista herkkua, jota mielellään söisi ympäri vuoden. Omat poiminta- ja säilöntäintoni eivät kuitenkaan toistaiseksi riitä siihen, että sieniruokia voisi tehdä säännöllisesti, mutta sienten sesonkiaikana onneksi saan aina aikaiseksi tehdä sienisoosin. Aina joko suppilovahveroista tai kantarelleista, noista ruokasienten aateleista.

kantarellit

Niinpä kun isä tarjosi osaa poimimistaan kantarelleista minulle, pakkohan ne oli ottaa vastaan.

Kantarellikastike

 • 1 litra kantarelleja
 • (öljyä)
 • 1 sipuli
 • 2,5 dl kaurakermaa
 • vajaa 1/4 tl suolaa
 • mustapippuria
 1. Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Silppua sipuli.
 2. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes niistä ei enää juurikaan haihdu nestettä. Lisää joukkoon vähän öljyä ja silputtu sipuli. Kuullota aineita muutama minuutti.
 3. Lisää kaurakerma ja mausteet.
Sienet pienenevät reilusti pannulla nesteen haihtuessa.
Sienet pienenevät reilusti pannulla nesteen haihtuessa.

Niin kuin näkyy, ainesosalista on lyhyt ja ohje on helppo. Suurin työ on sienten putsaamisessa ja paloittelussa (jälkimmäisen voi halutessaan tehdä myös saksilla). Kastike maistuu juuri siltä kuin parhailla sienisooseilla oli lapsuudessa tapana, vegaanisuus ei siis vaikuta makuun eikä myöskään tee valmistuksesta hankalampaa. Suolaa kannattaa lisätä pienissä erissä, varsinkin jos kermassa on jo itsessään suolaa.

Valmis kastike maistuu mainiolta vaikka uusien perunoiden kanssa.

kantarellikastike 2

2 vastausta artikkeliin “Kantarellikastike (vegaaninen)

 1. Yhdeltä kätköilyretkeltä käsiin jäi myös kolmea komeaa kanttarelliä. Samalla reseptillä (paitsi normikermalla) tein soosin minäkin. Mies kekkasi vielä lorauttaa sekaan tilkkasen valkoviiniä. En ole niin tarkkasuinen, että olisin sen jotenkin erityisesti maistanut, mutta ei se pahemmaksikaan mennyt!

  Tykkää

  1. Onpa kiva, että aarrereissuilta löytyy myös ihania metsänherkkuja! :)

   Sienet, sipuli, kerma, suola ja mustapippuri ovat kyllä sellainen yhdistelmä, joka ei voi mennä pieleen. Itse laitoin pannulle rasvana cashewpähkinäöljyä, koska sitä sattui löytymään. Minäkään harvoin maistan mitään erikoisen hienoja vivahteita ruoissa, mutta cashewpähkinäöljyn on pakko olla hyvää aivan niin kuin valkoviininkin! ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s