Sain töitä!

Pari viikkoa sitten kerroin Seesteinen-kirjoituksessa, että minulle tarjottiin tilaisuutta saada takaisin eräs aiemmin menettämäni intohimo. Viittasin sillä tiettyihin oman alani töihin, joihin olen niin hulluna kuin mihinkään työhön voi olla. Nyt olen allekirjoittanut sopimuksen ja ollutkin jo mukana parissa projektissa! Unelmista tuli siis totta. Melkein upeinta koko jutussa on se, että en hakenut paikkaa, en ollut haastattelussa enkä ollut verkostoitunut muutenkaan, vaan päinvastoin lähdin jo vuosia sitten lätkimään kyseisen alan piireistä mm. huonon ilmapiirin ja alan surkeuden vuoksi. Minulle tarjottiin näitä töitä aikaisempien ansioitteni vuoksi, minkä takia uusia testejä ja vastaavia ei tarvittu.

tietokone

Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Työ on projektiluontoista, eli työt voivat loppua kuin seinään (ja niin ne usein loppuvatkin). Ja vaikka itse työ on niin kovin mielekästä, minulle tarjottu materiaali on kiinnostusteni häntäpäästä. Jopa niin kaukaa häntäpäästä, että hetken olisin ollut valmis vaihtamaan uuden työn takaisin Irlannin-pestiin, niin unettavaksi kuin työni siellä kävikin. Otettuani muutama päivä sitten vastaan materiaalin olin suorastaan niin ahdistunut ja surullinenkin, että sain ihmetellä, millainen vaikutus ”unelma”työllä voikaan ihmiseen olla.

Nyt tilanne on jo tasaantunut; olen solminut rauhan saamani materiaalin kanssa, ja osaan nyt arvostaa sitä, vaikka se yhä onkin kaukana suosikeistani. Huomasin myös, että materiaali on tietystä vastenmielisyydestä huolimatta silti paljon kiinnostavampaa kuin Irlannissa käsittelemäni materiaali. Nyt saan tehdä luovaa työtä, joka ei saa minua nukuksiin.

silmalasit

En osaa (vielä) varsinaisesti iloita työn saamisesta, koska en tiedä, kuinka paljon se todellisuudessa minua työllistää, ja koska tämänhetkinen materiaali on mitä on. Ehkä se kuitenkin on ihan hyväkin asia, sillä muuten olisin jo saattanut pomppia parketit puhki. On vain niin monia syitä olla tästä kaikesta innoissaan. Ajoitus on niin täydellinen. Itse työ on niin täydellinen. Työnsaantitapa on niin täydellinen.

Mutta on vähintään yhtä monta syytä pitää jalat tukevasti maassa. Materiaali on kaukana täydellisestä. Firma on kaukana täydellisestä. Palkka on erittäin kaukana täydellisestä. Jos olin jo ehtinyt pelätä, että ”Tämä on liian hyvää ollakseen totta”, se pelko on sittemmin todettu aiheettomaksi. Työni juuri nyt ei todellakaan ole liian täydellistä, ja se tuntuu kumman hyvältä. Realistiselta. Olen saanut jotain, mutta en liikoja. Minulle ei ole luvattu kuuta taivaalta. En joudu kärsimään palkkani eteen, mutta saan irvistellä tuon tuosta.

varikynat

On hassua saada tehdä sitä, mistä eniten pitää, mutta saada materiaaliksi sitä, mistä vähiten pitää. Asetelman nurinkurisuus on antanut ajateltavaa, mutta jättänyt minut kuitenkin lopulta voiton puolelle. Nähtäväksi jää, jatkuuko tämä, menetänkö kaiken vai saanko pian värikkäämpää materiaalia. Sillä välin palaan toiveikkaana irvistelyn pariin.

12 vastausta artikkeliin “Sain töitä!

 1. Tolleen saadut työt (ja muutkin tietty) on aina parhaita :) Onnea! :)

  Mulla loppuu loma nyt. Perjantaina olin ihan kauhuissani, mutta tänään olen jo alistunut kohtalooni. Kai se on palattava sihteeriksi :P

  Tykkää

  1. Kiitos paljon! Täysin puskasta saatavat ”unelma”työt ovat tosiaan aika huippuja.

   Tsemppiä töihin paluuseen! Alku on aina pahin, ja pian jo helpottaa. Joillekin paluu normaaliin vuorokausirytmiin ja rutiineihin tekee oikeinkin hyvää. Toisille se on hankalampaa, mutta onnistuu silti lopulta. :)

   Tykkää

 2. Irvistänpä täältä tekstillesi ja toivotan joka tapauksessa onnea töistä! Hyvä tuuri on sulla ollut; ainhan sitä sanotaan, ettei kukaan sua kotoa tule töihin hakemaan…
  Voihan se olla, että materiaalit ja projektit muuttuu, tämä on vain tämä eka etappi. Tsemppiä uusiin (vanhoihin) kuvioihin!

  Tykkää

  1. Kiitos irvistyksestä, onnen toivotuksesta ja tsempeistä! Minut tosiaan haettiin kotoa (tarkemmin ottaen lomamatkalta), eli hyvin lungisti sain ”työnhaun” ottaa. :D

   Olisi se kyllä mukavaa, jos materiaalit jossain vaiheessa muuttuisivat. Nyt pitäisi vetää naama irvessä siihen asti!

   Tykkää

 3. Hienoa kumminkin, että sait töitä noin nopeasti Corkin jälkeen! Paras diili on ehkä vielä matkalla… :-)

  Tykkää

 4. Onnea tosi paljon!! On aina niin huikeaa, kun uusia ovia avautuu, ihan yhtäkkiä ja tosta vaan puun takaa :)

  Tykkää

  1. Kiitos! Kyllä sitä kovasti yllättyy, kun jotain tällaista tapahtuu. :) Varsinkin kun on niin tottunut siihen, että juuri tällaisia asioita ei usein saa edes kovalla vaivannäöllä, saati sitten ”ilmaiseksi”.

   Tykkää

 5. Vau, toivotan sulle roppakaupalla onnea ja menestystä uuteen työhösi! :) Koskaanhan ei voi tietää, mitä nurkan takana odottaa ja elämä mukanaan tuo, vaikka kovin kliseiseltä moiset lauseet tahtovat kuulostaa. Kyllä osaaminen ja sitkeys palkitaan!

  Tykkää

  1. Kiitoksia kovasti! En olisi tätä kyllä osannut ennustaa, ja onhan työn saaminen tällä tavalla todiste siitä, että elämässä voi tapahtua oikeinkin kivoja ja epätodennäköisen oloisia asioita. Siltäkin on ilahduttavasti alkanut tuntua, että tietyt menneisyydessä tehdyt työt eivät ole menneet hukkaan, vaan niistä voi seurata ties mitä vielä vuosienkin päästä. Työnteko on toisin sanoen aina kannattavaa, muodossa tai toisessa. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.