Uudet hiukset + arvonta

Pitkästä aikaa kirjoitan hiuksista, joskaan en nyt värjäyksestä vaan leikkaamisesta. Leikkasin vähän aikaa sitten hiukseni sen verran lyhyiksi vanhaan nähden, että lähes kaikki tuttuni ovat asiaa kommentoineet. Koska oikeastikin leikkasin hiukseni itse jollakulla muulla leikkauttamisen sijaan, sain äheltää pehkoni kanssa pari tuntia. Ja kyllä kannatti, sillä näin kivaa minulla nyt on!

uudet hiukset

Hiukset ovat monelle vakava asia. Jotkut eivät raaski leikata hiuksiaan ikinä, vaikka unelmoivat lyhyemmistä hiuksista. Toiset ovat kokeilullisempia, jolloin päässä on joskus liila irokeesi, toisena hetkenä puolestaan neonvihreät kutrit. Jotkut eivät saa sellaisia hiuksia kuin haluaisivat, vaan kampauksesta määrää hiuslaatu ja hiusten kunto. Hiusten ympärillä pyörii rahakas bisnes, ja kaljuuntuville ja/tai harmaantuville tehdään usein selväksi, että nyt viimeistään pitäisi toimia.

Koen, että minulla on lähes aina ollut pitkät hiukset, enkä ole ollut hiusteni suhteen lainkaan rohkea, vaan pysynyt tylsästi aina samassa. Se ei kuitenkaan ole totta, sillä olen montakin kertaa elämäni aikana leikannut lähes vyötärölle ulottuvat hiukset polkaksi. Joskus olen kihartanut hiuksia, toisinaan ne ovat olleet laineikkaat tai suorat. Viime aikojen kasvivärikokeilut vaikuttivat myös ruskeaan väriin, vaikkakaan eivät merkittävästi nopean kulumisen ja pois peseytymisen vuoksi (lisäksi moni väri ei toiminut alkuunkaan, eli hiuksiin ei tarttunut mitään väriä).

uudet hiukset 2

Tällä kertaa tavoittelin leikkaamisella raikkautta, siisteyttä ja söpöyttä. Minulla on ollut aikoja, jolloin valtavat kiharapilvet ovat olleet mielestäni ainoa ”oikea” hiustyyli, nyt puolestaan en halua roikkuvia hiuksia, vaan ajattelen, että näteimmät hiukset ovat sellaiset, jotka kehystävät kasvot.

Vaihtelu yksinkertaisesti virkistää, ja on tervettä olla kiintymättä hiuksiinsa liikaa. Annan leikatut hiukseni aina äidille, joka on joskus askarrellut niistä vaikka minkälaisia hienoja hiuslisäkkeitä itsellensä sytostaattihoitojen aikaan.

Hiukseni ovat yhä luonnostaan melko lailla ruskeat päältä, jolloin yleisilme on pysynyt ruskeana. Alta paljastuu kuitenkin tukuittain valkoisia hiuksia, jotka sekoittuessaan ruskeisiin luovat hopeista hohtoa. Joskus pidän siitä paljonkin, toisinaan olen epäileväinen. En kuitenkaan tahdo nyt värjätä hiuksiani, enkä olekaan koskenut Khadiin sitten huhtikuun. Niinpä ajattelin arpoa lukijoille paketin tai kaksi, mikäli innokkaita ottajia löytyy. Jätä siis kommentti ja sähköpostiosoitteesi sille tarkoitetulle riville, jos olet kiinnostunut tummanruskeasta Khadista. Pakettien parasta ennen -päivä on vajaan parin vuoden päässä, eli voisin hyvin säilyttää niitä itsekin värjäysvimman varalta, mutta mielelläni lahjoitan ne jollekulle kipeämmin tarvitsevalle.

uudet hiukset 3

Itse koetan nyt olla värjäämättä hiuksiani, koska huomaan pystyväni ihailemaan muiden harmaita/maantien värisiä hiuksia, mutta omia valkoisia hapsujani siedän vain satunnaisesti. Se ei ole reilua tukkaani kohtaan. Lyhyempi leikkaus piilottaa harmaat huomattavasti paremmin kuin roikkohiukset, ja niinpä kamppailenkin nyt harmaita vastaan leikkauksella, en värjäämällä.

***

Arvonnan voitti jessi.

12 vastausta artikkeliin “Uudet hiukset + arvonta

 1. Noi on siistin näköiset ja ei niin kuumat.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
  Osallistua voi vielä tänään.

  Tykkää

 2. Oooh! Ihana hieno tukka! Onhan sullakin ollut vaikka minkälaista hiusmallia. Mulla on ollut lyhimmillään suurinpiirtein tuollainen, mikä sulla nyt on.

  Minäkin leikkasin (tai siis leikkautin) tukkani äidin nimpparilahjaksi antamalla rahalla. Ensin meinasin leikata itse, mutta sitten mietin, että miksen antaisi kälyni leikata, kun hän on kampaaja. Olin ajatellut vain kerrostaa hiuksia, mutta lopulta melkein persuksille ylettäneet hiukset paitsi kerrostui, lyheni melkein 20 cm! Niin ja otsis palasi. Mulle ei vaan sovi otsatukaton malli… Laitan piakkoin kuvaa blogiinkin.

  Ai juu, en osallistu arvontaan, vaan toivotan onnea muille! :)

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! On sitä tosiaan muutamia hiustyylejä tullut sentään kokeiltua. :)

   Kiva kuulla sun hiuksista ja päästä näkemään kuva; pituus kun ei oikein näy, jos/kun hiuksia pitää usein ponnarilla, niin kuin sulla on omien sanojesi mukaan tapana.

   Tuon kuvakollaasini kolmas kuva on muuten otettu Gran Canarian Soria-järveltä, josta meillä joskus oli juttua. :)

   Tykkää

 3. Kivan näköinen! Oikein pirtsakka ja raikas! :)

  Mäkin oon hiljattain ryhtynyt polkkatukaksi, vaihteeksi :) Enkä muuten myöskään värjännyt naismuistiin… Hetken aattelin antaa olla maantienä, mutta tilasin sittenkin justiinsa kolme punaista hennaväriä, jotka meinaan vetäistä noin viikon välein. Ainakin kuvittelen saavani sillä intensiivisen pohjan. Sitten vaan värjäysjaksua toivomaan siitä eteenpäin ;) Aika lapamato olen / olen ollut monen ”rutiinin” kanssa nyt.

  Tykkää

  1. Kiitos, Taru!

   Hauskaa, että sinäkin olet polkkaillut ja ollut nyt pitkään värjäämättä. Tuleva värjäyssuunnitelmasi kuulostaa hyvältä; noinhan sitä täytyy toimia, jos intensiivisyyttä halajaa. Kesällä moni tuntuu kelpuuttavan vaaleammat hiukset, joihin auringolla on paljon osaa. Saa nähdä, millaiseksi omat hiukseni menevät syksyllä tummetessaan, täysin valkoiset hapsut kun eivät (valitettavasti) tummene.

   Tykkää

 4. Söpöliiini! :–) voin kuvitella, kuinka valloittavalta näytät, kun kauniit silmäsikin näkyvät :–) onnellinen nainen kuvassa <3

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.