Pikku Heidin maisemissa

kranjska gora 7

Slovenian alppiseuduilla samoilua on nyt takana viitisen päivää. Puitteet ovat juuri sitä, mitä reissulta uskalsimme toivoa, ja vieläkin enemmän. Merkityt vaellusreitit tekevät jalankulkijan liikkumisesta vapaata ja tarjoavat mitä huikaisevampia näkymiä. Useimmille reiteille pääsemme suoraan kotikylästä Kranjska Gorasta, mikä oli tarkoituskin.

kranjska gora 8

Olemme patikoineet joka päivä, ja onnistuneet myös yhdistämään lyhyempiä reittejä keskenään niin, ettei meidän ole tarvinnut palata samoja reittejä takaisin. Vaellusvalikoimaan itsessään kuuluu sekä yksisuuntaisia reittejä että round trippejä.

kranjska gora 9

Paikoitellen täällä näyttää samalta kuin Suomessa, maaseutuosuuksilla varsinkin.

kranjska gora 11

Lopulta korkeat kummut ja niiden takaa nousevat vuoret paljastavat, että olemme sittenkin jossain ihan muualla kuin Helsinki-Vantaa-akselilla. Maisemien keskellä kelpaa pompahdella niin kuin Pikku Heidin konsanaan (joka kylläkin parin sattuman kautta (valitettavasti) on minulle tutumpi Riettaasta Orkideasta kuin Johanna Spyrin kirjoista).

kranjska gora 12

Täällä on vielä hurjasti nähtävää ja koettavaa, ja olemme alkaneet puhua (osin leikillämme) myös pyöräretkestä Italian puolelle. Se olisi helppo toteuttaa, eli jos vain tarpeeksi haluamme Italiaan, niin varmasti myös pyöräilemme sinne pizzalle!

4 vastausta artikkeliin “Pikku Heidin maisemissa

 1. Upeat heidi-maisemat! Tottakai pyöräilette Italiaan, teitä harmittaa kuitenkin Suomessa, jos ette sitä ajatusta toteuta! (vaikka olisihan se hyvä syy lähteä tuonne joskus uudelleen…)

  Tykkää

  1. Täällä on kyllä niin hyvät pyöräreitit vaelluspolkujen lisäksi, että olemme hölmöjä, jos emme lähde Italiaan. Pyörän vuokraaminen koko päiväksi näytti maksavan yhdessä paikassa 15 euroa, eli ei ole hinnastakaan kiinni. Ehkä blogiin siis pian tulee juttua Italian-reissustakin! :)

   Tykkää

 2. Henkeäsalpaavan kaunista näkymää on, ja sääkin näyttää vähän toiselta kuin Corkissa. :-) Olet(te) onnistuneet matkustamaan ääripäästä toiseen, mikä oli varmaan tarkoituksesikin!
  Ihanaa loman jatkoa teille sinne satumaisemiin!<3

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! Täällä on tosiaan kovin erilaista kuin Corkissa, niin sään, maisemien kuin tunnelmankin puolesta. Täällä puhuttu englantikin on huisisti selkeämpää, heh! Hyvin satumainen kokemus kaiken kaikkiaan. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.