Vetelyyden seuraukset

Kerroin tuntevani itseni poikkeuksellisen veteläksi Suomeen palattuani.

Arvasin, että vetelyyttä vastaan ei voi eikä kannata taistella, ja saamissani kivoissa kommenteissakin kehotettiin lepäämään kunnolla. Tavallaan myös iloitsin siitä, että olen ihan poikki, koska tiesin osaavani kerrankin sallia itselleni kaiken mahdollisen unen, makoilun, torkut ja herkut. Niinpä vetelyys onkin näyttänyt ja tuntunut kohdallani oikein nautinnolliselta. Olen nukkunut 10 tunnin yöunia ja ottanut niiden päälle nokosia juuri niin kuin suunnittelin, kaikki raajat suloisesti raukeina jälkeenpäin. Ja kauppaostokset ovat kohta parin viikon ajan näyttäneet tältä:

vegaaniherkut

En ole aikoihin syönyt järin terveellisesti edes yhden päivän ajan. No, Irlannissa tuli puputettua pinaattia, perunaa ja linssejä säkkikaupalla, ja niinpä nyt on pullien ja jäätelön aika! Jopa lähimpien kauppojen vegaaninen herkkuvalikoima tuntuu suurelta Corkin valikoimaan verrattuna. Erityisesti jäätelömakujen paljous ilostuttaa; Lovicen lakritsi- ja nougatjäätelöt ovat huumaavan herkullisia! Lakritsi ja kaikki toffeinen olivat lempimakujani jo ennen vegaaniksi ryhtymistä.

Täysin rauhassa en kuitenkaan ole saanut nukkua ja herkutella. Kirjastossa minua odotti tällainen näky:

cork-kirja

Tietysti Corkin pitää kummitella minulle vielä Suomessakin! Niin ironista, että nimenomaan Corkista kertova kirja oli pantu framille (itse en olisi hakenut juuri Corkia kaikista mahdollisista matkakirjoista). Muutenkin on kohtalon ivaa, että sattumalta löysin kirjan heti palattuani Corkista, en tietenkään ennen lähtöäni. Hassu elämä.

Harmitonta kirjaa paljon häiritsevämpää on vetelyyden tämä puoli:

parveke

Eli kaikki sotkut ja liat, joita en ole jaksanut pestä talven jäljiltä, vaikka aikomukseni oli ryhtyä kuuraushommiin heti nähtyäni kaiteen ja listat. Normaalisti olisin pessyt parvekkeen kaiteineen ja lasituksineen jo keväällä, mutta jättäessäni Suomen maaliskuussa täällä oli vielä kovin talvista ja aivan liian aikaista kevätsiivoukselle. Nyt heinäkuussa ällötyin kaiteesta ja listoista päivä päivältä enemmän, lopulta niin paljon, että…

parveke 2

Sain kuin sainkin parvekkeen pestyä! Kaide hohtaa nyt valkoisena ja lasit kirkkaina. Miten onnistuin? Sulloin suuni täyteen Siwasta löytämiäni vegaanisia vaahtokarkkeja jokaisen parvekelasin pesemisen välissä. Pussi tyhjeni niin nopeasti, että siinä ei ollut edes haastetta (maistakaa itse, niin tiedätte!), ja kuvakin jäi siksi ottamatta. Yleensä siivoaminen ei ole minulle näin ylivoimaista, mutta tällä kertaa oli, ja on yhä. Onneksi veteläkin löytää keinot.

Kunpa tämän ponnistelun jälkeen saisi taas ottaa looteristi, mutta olen aivan kohta lähdössä mustikkametsälle (sekin olisi normaalisti vain mukavaa), ja varsinkin eräs toinen asia on pitänyt kiireisenä ja vaatinut paljon järjestelyä ja selvitystyötä. Kerron siitä ensi kerralla, jahka vetelyys antaa myöten!

6 vastausta artikkeliin “Vetelyyden seuraukset

  1. Olet sen verran aktiivisen oloinen ihminen, ettei mitä suurimmalla todennäköisyydellä varsin lyhkäiseksi jäävä vetelyysvaihe haitanne. :) Kyllä vetelehtiminen ja lorviminen välillä saattavat tehdä jopa hyvää kaiken hässäkän keskellä!

    Tykkää

    1. Olen tosiaan ihminen, joka ei ole hyvä löhöilemään, varsinkaan pitkiä aikoja. Vetelyys ei kuitenkaan tällä kertaa kysynyt lupaa, vaan rynni vain sisään ja päätti jäädä kenties vähän pidemmällekin visiitille. Se ei onneksi ainakaan toistaiseksi ole haitannut, vaikka tietyt kotityöt kertyvätkin. :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.