Nyt se on ohi

Palasin pari päivää sitten Suomeen.

Matka meni hyvin, ja on ihanaa olla kotona! Moniin asioihin on vielä totuttelemista, kuten Suomen lämpöön ja hyttysiin, ja ikäväkseni olen huomannut myös väistäväni autoja järjestäen väärästä suunnasta.

lenkkipolulta

Muuten tuntuu, että elämä palaa vanhoihin uumiinsa yllättävänkin nopeasti. Kaikki huonotkin tavat (esim. ikävien askareiden aloittaminen vasta illemmalla sen sijaan, että ne hoitaisi heti aamusta tai aamupäivästä) löysivät heti tiensä päivärutiineihini, vaikka niin vannotin, että Corkin jälkeen olen uusi ihminen. Yleensäkin minua on vaivannut tietynlainen vetelyys; matkatavaroiden purkaminenkin jäi ensin puolitiehen, ja sain todella komentaa itseäni, jotta viimeisetkin lojuvat tavarat päätyivät lopulta paikoilleen. Olen henkisesti sen verran poikki Irlannin jäljiltä, että vetelyys on yksinkertaisesti sallittava juuri nyt. Varmasti jaksamattomuuteen vaikuttaa lämpötilakin, sillä itse en ole koko vuonna kokenut tällaisia lämpöjä, ja Corkissa oli lähtöhetkellänikin vain 14 astetta, vaikka oli päiväsaika ja heinäkuu kolkutti jo ovella. Huomaan, että nyt ei ole minkään uuden harrastuksen, elämäntaparemontin tai minkäänlaisen tsemppivaiheen aika, vaan kaipaan lähinnä vain lepäämistä, syömistä, liikkumista ja sitä, että voi vain olla tekemättä mitään.

lenkkipolulta 2

Jo muutamana viimeisenä viikkona Corkissa yritin unelmoida kesästä ja tehdä suunnitelmia sen varalle. Se kaikki oli osa kesäistä aarrekarttaa, josta kerroin alkujaan Valo-blogin innoittamana ja jonka tekemisen ajattelin olevan hyvin mielekästä. Kun sitten yritin ideoida karttaa, aloin listata melkein yksinomaan vain tällaisia asioita:

 • Haluan nukkua 10 tunnin yöunia
 • ja ottaa niiden päälle nokosia
 • ja nukahdella luvan kanssa kaikkialle, kuten busseihin, rannalle ja oman parvekkeen matolle.

Hyvin simppeleitä ja yksiselitteisiä toiveita, ei todellakaan mitään suureleistä ja/tai yliampuvaa. Saa nähdä, mitä kaikkea kesä vielä pitää sisällään, mutta toivon mukaan unta ainakin!

lenkkipolulta 3

Minulla on vielä muutamia Irlanti-aiheisia postauksia luonnosteltuna, ja aion kirjoittaa aiheista, mikäli siltä aidosti tuntuu. Joskus tiettyjä asioita voi olla miellyttävämpi pohtia, kunhan niihin saa ensin vähän etäisyyttä. Muutoin haluan palata normaalimpaan bloggausrytmiini, mikä ei ollut viimeisinä viikkoina mahdollista Corkissa ajanpuutteen ja nettiongelmien vuoksi. Tällä tasan kolme kuukautta kestäneellä irtiotollani oli kuitenkin se vaikutus elämääni ja arkeeni, että en ole varma, mikä kaikki kiinnostaa minua vielä. En tiedä, mistä kaikesta keksin ja haluan kirjoittaa Irlanti-juttujen jälkeen. Innostunko esim. erilaisista terveysuutisista, jonkun laihdutus- ja kiinteytysurakasta tai vegaanisesta kosmetiikasta? En tosiaankaan tiedä! Voi kuulostaa lohduttomalta, mutta minusta se on aika jännää.

verenpisara

verenpisara 2

* Jutun kuvituksena on maisemia lempilenkkimaastostani Corkissa. *

14 vastausta artikkeliin “Nyt se on ohi

 1. Tervetuloa Suomeen, oikein paljon <3 <3

  Olen havainnoinut itsessäni (tai meissä molemmissa) tota samaa jänskää ilmiötä, jonka ehkä haistan viimeisestä kappaleestasi. Kun kolisee riittävästi, ei enää välttämättä kiinnosta lähellekään yhtä paljon jokin mikä on ennen napannut kovasti. Voi mennä ihan kaikkikin uusiksi. Se on jännää ja vähän hämmentävää, ainakin itsestä. Mulla esimerkiksi vuodenajoista tai säätiloista ´välittäminen´ ei ole koskaan palannut. Vaikka esim. kuumuus rassaa ja vaikeuttaa eloa, niin tunne on ihan erilainen. En kyttää mittareita lainkaan tai lue sääennusteita. Sää on sitä mitä sattuu olemaan, ei väliä, kaikki käy ja sopii :) On myös aika lailla aivan sama, onko kevät, kesä, syksy vai talvi. Who cares – niinku oikeesti :)

  Ja hei, ilman muuta just noin. Kroppa kyllä tietää mitä se tarvitsee juuri käsillä olevalla hetkellä <3 Keho on viisas laitos <3

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! <3

   Ajattelin itse asiassa juuri sinua, kun kirjoitin tuosta, että minua ei välttämättä enää kiinnosta samat asiat kuin ennen. :) Eli haistoit siis ihan oikein! Minusta on aina ollut niin jännä seurata, miten upeita sisustuksia loihditkaan, ja kuinka se ei enää myöhemmin napannutkaan lainkaan samassa mittakaavassa, ja on muutenkin nykyään erilaista. Voin kuvitella, miten helppoa olisi pelästyä sitä, että jokin ei enää niin kiinnostakaan (varsinkin, jos/kun kyseinen aihe on oman blogin kantavia teemoja), mutta minusta on kiehtovaa joutua miettimään kiinnostuksiaan. Tuokin on tosi hyvä pointti, että kaikki voi mennä uusiksi. Siispä jäädään seuraamaan, miten meidän käy! ;) Hieno ominaisuus muuten tuo, ettei välitä säätiloista; siitä olisi minullekin ollut hyötyä Corkissa!

   Tykkää

 2. Tervetuloa kotiin! <3
  Kesän unelmakarttasi ei säväytä mahtipontisuudellaan vaan merkityksellisyydellään. Uni uni uni.
  Nuku ja nauti tästä lämmöstä ja valosta. Vähitellen innostuksen ja kiinnostuksen kohteet herättelevät taas toimimaan, motivoivat hereille. :-)
  Ihanaa, kun pääsit turvallisesti takaisin!

  Tykkää

  1. Voi, kiitos!

   Kehotuksesi kuulostavat hyviltä ja houkuttelevilta. :) Tulee kyllä olemaan kiinnostavaa nähdä, mitkä kiinnostuksen kohteet palaavat ja mitkä ei, vai palaavatko kaikki. Siihen sentään uskallan luottaa, että kiinnostun jostain! :-)

   Tykkää

 3. Aika näyttää! Kesällä on ihanaa aikaa, siinäkin on ne puolensa. Kaikkea hyvää uuteen ”alkuun”! :) Ps. Nukkuminen on kyllä niin kivaa myös. :)

  Tykkää

  1. Kiitos, uudesta ”alusta” voi hyvinkin puhua! :) Nukkuminen on kyllä huippumaistuvaa, ja kesä on melkein liian mahtava vuodenaika tärveltäväksi nukkumisella, mutta nyt onkin poikkeustilanne. ;-)

   Tykkää

 4. Tervetuloa takaisin kotimaan kamaralle! Jälleen kerran sen verran hyviä kommentteja on tullut, että tärkein on jo tullut sanotuksi. Vaan komppaan kuitenkim muita kirjoittajia ja kehotan sinua antamaan itelles aikaa. Blogin sisältö on täysin sinun vallassasi, kuten on myös ajankäyttösi. Armeliaisuuttq, aikaa ja lepoa – siinäpä hyvän kesän ainekset. :-)

  Tykkää

  1. Kiitos sekä toivotuksista että hyvistä muistutuksista blogin ja ajankäytön suhteen! Ne kun saattavat minulta välillä ”unohtua”, vaikka niistä tosiaan saa itse päättää. Irlannin jättämä vetelyys päättää onneksi nyt puolestani, eli liika riehuminen olisi nyt muutenkin mahdotonta. ;-)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.