Luksusta myös vieraille

Tänään perjantaina toinen ja samalla viimeinen vieras saapuu viikonlopuksi luokseni. Häntäkin varoittelin samalla lailla kuin toista ystävääni siitä, kuinka Corkin kaupungissa ei ole oikein mitään nähtävää, ja hän olikin löytänyt saman tiedon myös matkaoppaasta. Se on siis virallista! Niinpä emme tiedä vielä, mitä keksimme tehdä, mutta yhdenlaista luksusta minulla ainakin on hänelle tarjota. Ei sillä, että yksikään ystäväni tarvitsisi luksusta sen enempää kuin minäkään, mutta onhan se vain luonnollista, että omasta lukaalistani riittää hienouksia myös vieraille.

joogamatot

On kyse niin yksinkertaisesta asiasta kuin patjasta. Kun mies kävi luonani, nukuimme totta kai yhdessä samassa sängyssä. Ystäville haluan kuitenkin pystyä antamaan oman yösijan, ja niinpä aloitinkin patjakyselyt vuokraisännältä hyvissä ajoin ennen ensimmäisen ystäväni saapumista pari viikkoa sitten. En olettanut isännältä itseltään välttämättä löytyvän kaikkea, mutta ajattelin, että hän voisi lainata petitarpeita esim. suurin piirtein naapurissa asuvilta vanhemmiltaan. Hän lupasi hankkia jonkinlaisen patjan tai puhallettavan ilmapatjan, ja kysyi myös tyyny- ja lakanatarpeistani. Lopulta vuokraisäntä lähti viikoksi yllätyslomamatkalle Italiaan vain hetkeä ennen ensimmäisen ystäväni saapumista, joten en vielä hänen saapumispäivänäkään tiennyt, minkälainen patja meitä odottaisi tullessamme myöhään illalla kämpille.

Ja voi pojat, minkälaisen ”patjan” vuokraisäntä olikaan hommannut. Neljä milliä paksun joogamaton! Eikä mitään muuta. Ei minkäänlaista peittokaan, vain tyynyliina ja lakanat. Aloin pyöriä epäuskoisena alakerran muissa huoneissa patjaa etsien. Ajattelin hänen jättäneen sen johonkin lähettyville, koska ei ollut katsonut soveliaaksi viedä sitä suoraan huoneeseeni minun poissa ollessa, mutta etsiminen oli turhaa. Ei ollut muuta kuin joogamatto. Ei hyvänen aika sentään, vaikka olisi minkälainen nukkuja ja pitäisi kovasta alustasta, niin joogamatolla nukkuminen on lähestulkoon sama kuin nukkuisi paljaalla lattialla. Joogamatto ei vain voi käydä patjasta, ei edes täällä Corkissa. Pehmeämpi peti olisi löytynyt jopa takapihan nurmikolta. Patjapyynnöissäni oli koko ajan ollut se idea, ettei vain pariksi päiväksi Irlantiin tulevan ystävän tarvitse ottaa suurta matkalaukkua käsimatkatavaroiden sijaan pelkästään sänkytarpeiden takia, ja toki oli selvää, ettei minulla itselläni ole täällä mitään varapatjoja, minulla, joka on töissäkin koko ajan samoissa vaatteissa.

patja 2

Minulle oli saman tien maton näkemisen jälkeen selvää, että ystäväni ei nukkuisi sillä. Ei siis auttanut muu kuin ryhtyä kekseliääksi, ja niinpä laitoin ihan ensimmäiseksi oman joogamattoni alimmaisen päälle ja annoin paksun peittoni kolminkertaisesti taiteltuna ystävän patjaksi. Hän tarvitsi myös päällensä peiton, joten sellaisen kävin ”varastamassa” yhdestä talon lukuisista olohuoneista, onneksi edes sellainen löytyi. Tällä kertaa kasasin sängyn valmiiksi toista ystävää varten, ja otin samalla vaihekuvia.

patja 3

Lopullinen sänky on suorastaan houkuttelevan näköinen, kun ottaa lähtökohdat huomioon.

Näin jälkikäteen ja kuvien kanssa tuntuu vieläkin hullummalta, että jonkun mielestä on sopivaa tarjota toiselle sängyksi yhtä joogamattoa. Myös peiton tuomatta jättäminen on perin outoa, Irlanti kun ei mistään tropiikista käy (täällä on ollut koko kesän paljon kylmempää kuin Suomessa, ilmeisesti välillä jopa (yli) kymmenen asteen erolla!). Ymmärtäisin vuokraisännän käytöksen, jos olisin hänen kanssaan huonoissa väleissä, ja hän oikuttelisi minulle, koska olen päättänyt vuokrasopimuksen, mutta hän on kaikin puolin rehti ja kiva kaveri, ja tulemme hyvin toimeen. Hän toi jokin aika sitten huoneeseeni toimivan patterin, ja nykyään saan lämmintä suihkuvettä peräti kolmena iltana viikossa (en tiedä, pitäisikö sille itkeä vai nauraa, mutta on se mukavaa vaihtelua ämpärisuihkuihin). Luulisi silti, että kuka vain osaisi asettaa itsensä toisen asemaan ja tajuta, että kylmällä lattialla ei voi nukkua ilman minkäänlaista patjaa. Kamalaa, jos sitä on itse yhtä hölmö jonkin muun aivan itsestäänselvän asian kohdalla.

patja 4

Nukuimme onneksi ensimmäisen ystävän kanssa hyvin. Koska itse jäin peitotta, nukuin neljä neulevaatekerrosta päällekkäin, ja lopulta tarkenin ja sain makoisat unet.

Mutta tällaista täällä on, eikä Corkin oloilta säästy vieraatkaan. Ehkä se lohduttaa niitä muutamia, jotka olisivat halunneet luokseni kylään, mutta eivät nyt pääsekään, kun olen jättämässä tämän paratiisin!

10 vastausta artikkeliin “Luksusta myös vieraille

 1. Joskus on vaikea ymmärtää mitä ihmettä ihmisten päässä liikkuu. Joogamatto patjaksi! Hienon pedin kuitenkin teit. Eikö kuitenkin olisi helpompaa nukkua ystävän kanssa samassa sängyssä, jolloin molemmille riittäisi peitot? Mä nukuin juuri hotellissa parisängyssä erään uuden ystävän kanssa. Olin kyllä pyytänyt kahden sängyn huonetta, mutta eipä niitä aina ole saatavalla. Kaveri kertoi aamulla, että oli vahingossa yöllä vallannut sängyn ja herännyt keskeltä, ihan mun vierestä. Seuraavaksi yöksi se laittoi tyynyn meidän väliin, kun pelkäsi taas pyörähtävänsä mun puolelle.

  Tykkää

  1. Kivaa, että tekemäni peti näyttää vakuuttavalta. :)

   Minäkin olen joskus reissussa nukkunut ystävän kanssa samassa sängyssä, ja hyvin ollaan nukuttu. Ystäviä on kuitenkin erilaisia, ja kaikille ystävilleni vieressä nukkuminen ei sovi. Yhdessä nukkuminen voi vielä joskus tulla kyseeseen, mutta ainakin tällä kertaa huomasin kummankin ystäväni olevan enemmän innoissaan omasta sängystä kuin yhteisnukkumisesta.

   Hauska tuo sinun kokemuksesi; et varmaankaan häiriintynyt ystävästä millään tavoin, jos/kun kerran et huomannut hänen nukkuvan ihan vieressä. :)

   Tykkää

 2. Missä luuraa jälleen kerran niinkin yksinkertainen juttu kuin maalaisjärki? Kuka on niin pölö, että edes kehtaa tarjota pelkästään yhtä ohutta joogamattoa patjakksi! :D

  Tykkää

 3. No varsinainen ”fakiirin matto” totta tosiaan… Miten tollanen voi tulla jollekin edes mieleen? Ei kai kukaan itsekään jumppamatolla nuku. Ihme tyyppi, kertakaikkiaan.

  Huuh, että siellä on kalsaa, kun on neuleet päällä nukuttava :/ Ei kiva ollenkaan. Meilläpäin taasen on sellanen tropiikki, että lauantaina oli lopultakin pakko nöyrtyä ja käydä ostamassa ilmastointivehje kämppään… Huvittaa otsikot, kuinka ilmat on nyt viilenneet. ”Uutiset” tuppaa hämmentävän usein koskemaan vain pk-seutua. Heh.

  Tykkää

  1. Älä muuta virka! Ihmisillä voi kyllä olla kaikennäköisiä outouksia, mutta tämä meni mielestäni jo yli hilseen, koska on tosiaan niin helppo kuvitella itsensä matolle ja tajuta, miten epämukavaa ja mahdotonta sillä olisi nukkua kylmällä lattialla.

   Kalsaa täällä kyllä on, varsinkin öisin. Viikonloppuna oli itse asiassa aika hyvät ilmat, suorastaan pistävääkin auringonpaistetta oli jokaisena päivänä jonkin aikaa, mutta kumman viileäksi oma huone silti menee öiksi. Vaikka asun täällä kivitalossa, se ei tunnu keräävän päivän lämpöä itseensä siten kuin olen kotona tottunut. En tosin tiedä, mitä kiviverhoilun alla on, ja talot täällä ovat joka tapauksessa kaikin päin heppoisempia kuin Suomessa.

   Toivottavasti Suomen tropiikki ei ole käynyt liian tukalaksi! :) Uutisia kyllä aika ajoin kritisoidaan liian pääkaupunkikeskeisiksi. Helsinki kun ei tosiaan ole yhtä kuin Suomi. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.