Irtisanomisia ja pioneita

No niin, nyt loppuu viimeinenkin salaperäisyys, ja pääsen kertomaan, mikä tilanteeni täällä Corkissa on ja miksi. Vaikka onhan se ollut luettavissa blogista jo jonkin aikaa, muualtakin kuin rivien välistä. Olen jo kertonut, että ensi kerralla tullessani Suomeen en enää palaa tänne ja että olen lopettamassa töissä paljon aiottua aikaisemmin. Mitä lisättävää siihen voi enää olla?

pioni

Kaikki alkoi vuokrasopimuksen irtisanomisella, johon viittasin shoppailupostauksessa. Elettiin toukokuuta, ja olimme sopineet kuukauden irtisanomisajasta. Olisin toki voinut lähteä Suomeen vaikka heti, mutta se olisi tarkoittanut valtavan rahasumman menetystä ilman vastinetta rahalle. Kesäkuu oli viimeinen kuukausi, josta joutuisin maksamaan, jos irtisanoisin sopimuksen toukokuussa. Ja niin siis tein. Vuokraisäntä otti päätöksen hyvin vastaan, ja löysikin heti uuden vuokralaisen, sillä täällä todella on vuokranantajien markkinat.

Viime viikolla irtisanouduin töissä. Sielläkin päätökseni lopettaa otettiin niin suurella ymmärryksellä vastaan, että minua suretti, miten mahtavan työpaikan jätänkään taakseni. Niin siis tunsin vielä ennen torstaina saamaani shokkilaskua. Laskussa oli eritelty kaikki matka- ja asumiskulut, ja sen suuruus oli lähes 1 150 euroa. Lähdin heti neuvottelemaan asiasta, ja olin jo suunnitellut töistä häipymiseni siltä varalta, että firma ei olisi ollut lainkaan halukas tulemaan vastaan.  Perjantai-iltapäivänä sain kuulla, että yritys tekee minun kohdallani poikkeuksen, eikä matka- ja asumiskuluja peritäkään takaisin. Työpaikan jehut olivat kuulemma kokoustaneet aamupäivällä, ja päättäneet, että minun on kannattavampaa olla nyt Suomessa kuin Corkissa. Olin aivan hämmentynyt ja liikuttunutkin, koska olin jo hyväksynyt sen, että minulla on todella surkea tuuri työelämässä, olkoon työpaikka tai työnantaja lähes mikä tahansa. Kirjallista lupausta minulla ei asiasta ole, eli joudun nyt vain luottamaan siihen, ettei firma vähennäkään kuluja viimeisestä palkastani. Jos kaikki menee niin kuin pitäisi, olen töissä kesäkuun loppuun asti. Työpäiviä on täten jäljellä vain kahdeksan!

pionit

Miksi minun sitten on firmankin mielestä kannattavampaa olla nyt Suomessa kuin Irlannissa? Äitini takia. Hänen syöpänsä on levinnyt ja yleiskunto romahtanut tämän kevään aikana. Syöpä kulkee miltei kaikkialla keskivartalossa lihasten välissä, ei onneksi toistaiseksi sisäelimissä. Äidillä on hengitysongelmia pleuranesteen takia, ja vielä enemmän siksi, että toiseen keuhkoon ei enää tule kunnolla happea. Tänä keväänä äiti siirtyi virallisesti palliatiiviseen hoitoon, mikä tarkoittaa, että sytostaatteja ja hormonihoitoa ei enää anneta, koska niillä ei onnistuta kukistamaan syöpää tai vähentämään sen määrää kehossa. Palliatiivisella puolella ihminen on lähempänä kuolemaa, eikä häntä pyritä enää parantamaan, mutta kivunlievityksenä tarjotaan morfiinia. Äidin syöpä näkyy eri kokoisina, usein punaisina nystyröinä iholla, ja ne ovat kiristäneet hänen toisen kylkensä niin pahasti, että äiti ei pysty kunnolla edes suoristamaan itseään, vaan painuu kasaan. Melkein pahinta on massiivinen, pampuksi paisunut käsivarsi, jota ei pysty enää kunnolla liikuttamaan. Tauti on alkanut invalidisoida äitiä nopeasti. Kysymys ei niinkään ole se, kauanko äidillä on elinaikaa jäljellä, vaan se, minkälaista elämää hän voi viettää liikkumisen ja hengittämisen huonontuessa entisestään. Minullahan on täällä Corkissa ollut muutenkin vaikeaa, mutta huoli äidistä on viimeistellyt sen, että oma ulkomaan kokemukseni on ollut kaikkea muuta kuin hohdokas.

Blogini banneri oli ennen tällainen:

vanha banneri

Kuvassa on äidin pioneita, hänen suurimpia kukkarakkauksiaan. Pioneista on sittemmin tullut yhteinen juttumme, vaikken itse mitään kukkienhoidosta tiedäkään. Juuri nyt pionit kukkivat. Jo äitienpäiväkortissa toivoin, että ehtisimme vielä ihastelemaan niitä yhdessä. Nyt näyttää siltä, että kukat ehtivät kukkimaan kesäkuun aikana ennen kotiinpaluutani, ja ensi vuodesta ei kukaan tiedä.

Mutta niin ovat pionit kauniita, joskaan eivät yhtä sädehtiviä kuin äitini. Kovaa vauhtia yritän täältä silti kiirehtää ajoissa!

pioni 2

16 vastausta artikkeliin “Irtisanomisia ja pioneita

 1. Voih… Ymmärrettävää, että haluat olla Suomessa. Ja hienoa, että ymmärsivät asian myös työpaikallasi. Haluan uskoa, että he pitävät sanansa eivätkä peri matkakuluja.
  Voimia viimeisiin työpaiviin ja kotiinpaluuseen!

  Tykkää

  1. Kiitos paljon! <3

   Minäkin todella toivon, että olen aivan syyttä epäileväinen ja pahinta pelkäävä suomalainen tämän laskusotkun kanssa. Sitä vain on tottunut niin surkeaan tuuriin, että meinaa olla hankalaa uskoa mihinkään hyvään!

   Tykkää

 2. Voi ei! Olen todella pahoillani äitisi puolesta. :'( Tippa tuli linssiin tätä lukiessa. Minullakin syöpä on vienyt pari mummoa (minulla on siis enemmän kuin kaksi mummoa ollut), ja nyt parilla tädillä on syöpä ja serkullakin oli syöpä, mutta se parantui. Ihan kauheaa nämä syövät! :( Ja tuntuu, että niitä on yhdellä jos toisellakin, tämän päivän vitsaus. :/ Irtisanominen oli varmasti ainoa oikea ratkaisu, haluat varmasti olla äitisi kanssa ja toivottavasti hän ei joutuisi kärsimään! Voimia! <3

  Tykkää

  1. Kiitos sanoistasi! Syövät ovat kyllä katalia tauteja, levitessään varsinkin. Ovat ne tosiaan hälyttävän yleisiä. Ikävintä on silloin, kun omat elintavat ovat kunnossa (niillähän on tutkitusti hyvinkin paljon vaikutusta syövän puhkeamiseen), mutta syöpä sen kun vain jyllää kehossa. Paljon tsemppiä sinunkin sukulaisillesi, hyvä, että ainakin serkulla menee paremmin!

   Tykkää

 3. Kamalaa.. niin kamalaa :'( Mielessäni kävi jo aiemmin, että kyse olisi äitisi voinnista, mutta toivoin, että ajatukseni osoittautuisivat vääriksi. Hirmuisesti voimia ja rakkautta perheellenne ja läheisillenne <3 Toivon myös, että loppuaikasi Corkissa sujuisi nopeasti, kivuttomasti ja luottamusta vahvistavasti.

  Tykkää

  1. Kiitos kauniista toivotuksista! Tiedän selviäväni loppuajasta Corkissa, koska ollaan niin vahvasti voiton puolella jo, ja äitikin ilahtuu ja helpottuu, kun vihdoin saavun täältä lopullisesti kotiin. :) Ei ihan ”loppu hyvin, kaikki hyvin” mutta sentään pääsemme niin lähelle sitä kuin on mahdollista päästä.

   Tykkää

 4. Todella ikävä kuulla äitisi tilanteesta. Toivottavasti äitisi kivut pysyvät jotenkin kurissa, ja sinä saat tässä tilanteessa paljon tukea läheisiltäsi. Hieno ele ainakin työnantajalta.

  Tykkää

  1. Kiitos toivotuksista! Olen kyllä hyvin kiitollinen työnantajalle, jos kaikki vain nyt menee luvatusti. Minulle on nimittäin epäselvää, miksei laskusta keskusteltu ennen kuin se laskettiin ja eriteltiin minulle; näinhän firmakin olisi säästänyt aikaa ja rahaa sen lisäksi, että itse olisin säästynyt laskun tuomalta shokilta.

   Tykkää

 5. Voi paskan paska. Olen kyllä tosi iloinen sun puolesta, että pääset vihdoinkin Suomeen.

  Lämmin halaus täältä <3 <3

  Tykkää

 6. Sopivia sanoja, jotka eivät kuulostaisi tyhjältä sanahelinältä, ei ole oikein keksitty, mutta toivottavasti pystyn jotenkin virtuaalisesti lähettämään sulle voimia, tsemppiä, jaksamista, energiaa ja lämpimän rutistuksen!

  Tykkää

  1. Kiitoksia kovasti! Nyt kun on viimeinen viikko meneillään, uskon selviäväni kaikesta. Rankan viikonlopun jälkeen arki täällä tuntuu nyt suorastaan juhlalta! Kotiinpaluulla on siihen toki eniten vaikutusta. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.