Pestokastike (vegaaninen)

Pitkästä aikaa blogiin pääsee uusi resepti (äidin keksimä, totta kai). Ja samalla maistuva muisto Suomesta!

Tämä pestokastike on aromikkaampaa ja sitruunaisempaa kuin pestokastikkeet yleensä ovat. Rakenteeltaan se on myös paksumpaa vähärasvaisuuden vuoksi, ja sopiikin siksi erinomaisesti levitteeksi. Varteenotettava vaihtoehto niille, jotka joskus tuskailevat sen kanssa, mitä laittaa leivän päälle, tai kaipaavat muuten vaihtelua.

pestokastike

Pestokastike

 • 2 ruukullista tuoretta basilikaa
 • 3/4 dl pinjansiemeniä
 • 1/2 dl vegaanista juustoa lastuina tai raastettuna
 • 1 valkosipunkinkynsi tai 1/2 tl valkosipulijauhetta
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1/4 dl oliiviöljyä tai maun mukaan
 • vajaa 1/2 tl suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 1. Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy monitoimikoneessa tai tehosekoittimella. Lisää öljy joukkoon hitaasti ohuena nauhana.
 2. Säilytä tiiviisti. Säilyy jääkaapissa vajaan viikon.

Korvaa osa sitruunamehusta vedellä, jos sitruunaisuus ei niin ole mieleen. Basilikassa tosin on paljon vettä jo sinällään, ja sitruunan raikkaus sopii pestoon mainiosti. Laita suolaa sen mukaan, mitä juustoa käytät (vegaaniset juustot eivät useinkaan ole niin suolaisia kuin parmesaani, jota pestossa tavallisimmin käytetään).

2 vastausta artikkeliin “Pestokastike (vegaaninen)

 1. Jos olen oikein laiskalla tuulella ja yksin syömässä, keitän usein reilun kourallisen luomuspelttipastaa ja sitten lisään vain valmista vihreää pestokastiketta ja ateria on valmis. Haittapuolena on vain kaupan tuotteiden liian öljyisä maku ja rakenne eikä se varmaan terveellisyyttäkään lisää. Olen muutenkin sitä mieltä, että omatekoinen päihittää kaupan versiot ja ainakin tietää tarkalleen, mitä oma tekele sisältää. Eli tuota ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla! :)

  Tykkää

  1. Minullakin oli joskus sellaisia pestokastikekausia, että kaupasta ostettu purkki vajosi hyvinkin nopeaan tahtiin. :) Kaupan pestot olivat tavallaan hyviä, mutta tosiaan kovin rasvaisia, ja niin kuin monien tärkkelysherkkujen kohdalla olen huomannut, rasva ei ole makua tuova aine (toisin kuin usein väitetään), vaan muuttaa lähinnä rakennetta (ja mehevöittää leipomuksia, mutta ne taas voi mehevöittää monilla muilla, paljon terveellisimmillä aineilla). Niinpä tämä pesto on huomattavasti voimakkaamman yrttinen kuin kaupan pestot, maku on syvä ja aito, ei lainkaan sellaista tasaista mössöä kuin kaupan tavara. Voin todella suositella, äitini osaa tällaiset jutut! :-)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.