Minun Suomeni

Vietin viikonlopun Suomessa. Viime visiittiini verrattuna olin nyt levollisempi. Ei tarvinnut hosua samalla tavalla, ei roudata muuttolaatikoita eikä toivoa, että löytäisin hyvät vuokralaiset kotiini. Kaikki se on nyt mennyttä, ja hyvä niin. Dublinissakaan eivät möhlineet yhtä pahasti kuin viimeksi, ja suora lento toi minut perille ihmisten aikoihin.

Tällä kertaa Suomi tarkoitti minulle

  • upeaa kotimetsää, totta kai

suomeni

  • maistuvaa koti- ja ravintolaruokaa

kasviscurry kesa

piirakka

Kasviscurryn ja punaviinimarjapiirakan ohjeet löytyvät kumpainenkin blogista.

selleripihvi

Yllä oleva selleripihvi tarjottiin vegaanisena Helsingin Wanhassa Myllyssä. Pihveistään ja purilaisistaan tutulla ravintolalla ei ole listallaan mitään vegaanista, mutta henkilökunta oli jo puhelimessa kertonut, että selleripihvi on mahdollista tarjota täysin vegaanisena. Tarjoilija oli ystävällinen ja osaava, ja tunsi eläinperäiset aineet selvästi keskivertosekasyöjää paremmin, ja myös pahoitteli sitä, että Wanha Mylly ei ole kasvisruoka-asioissa aallonharjalla. Täytyypä siis iloita siitä, että pihviravintolassa osataan (ja viitsitään) kuitenkin kokata edes yksi ateria vegaanisesti. Ja ateriahan on kaunis kuin mikä ja maistui vähintään yhtä hyvältä! Selleripihveissä oli tuntuvasti suolaa ja muita mausteita ja ne oli kypsennetty juuri sopivan pehmeiksi. Äiti piti erityisesti salaatista balsamicokastikkeella, ja uudet perunat ja öljyssä kuullotetut kasvikset viimeistelivät toimivan kokonaisuuden.

jaateloannos

Jälkiruoaksi tein siskon idean innoittamana jäätelöannoksen Oatlyn vaniljajäätelöstä, siirapista ja suolapähkinöistä. Niin herkkua ja voi, miten kaivattua! Ruoka saakin olla isossa osassa Suomessa käydessäni, sillä laihdun aina täällä Irlannissa, ja Suomen-visiitit melkein palauttavat minut entisiin mittoihini.

  • Brunbergin vegaanisia herkkuja

Kauralakut, marmeladit ja mustikkasuklaa odottivat minua kotona. Lakut ovat vegaanisia ja marmeladeista kaikki paitsi karmiinilla värjätyt punaiset. Mustikkasuklaata saa vain Brunbergin omista myymälöistä Porvoosta. Kylläpä minulle hankittuihin yllätysherkkuihin oli satsattu!

namit unet

Äiti oli hommannut minulle melatoniinia viimeisimmän kirjotukseni pakottamana. Kunpa en saisi äitiäni vieläkin sairaammaksi kuin hän jo on kaikella huolella, mitä kirjoitukseni saavat hänessä aikaan. Valmiste itsessään vaikuttaa luonnolliselta, eikä siinä ole mitään eläinperäisiä aineita. Menee varmasti kokeiluun, tiedä vaikka jo tänään.

Ihaninta viikonlopussa olivat tietysti omat rakkaat ja muistoni heistä. Isä vastassa lentokentällä. Mies syömässä kirsikoita sängyssä ja vilkuttamassa parvekkeella, kun lähdin lentokentälle. Piiloleikit siskonlasten kanssa. Äidin onnellinen ilme valokuvassa, jonka otin hänestä ravintolassa. En koskaan kestäisi, jos saisin vielä vajaan vuoden ajan vain pieniä välähdyksiä siitä elämästä, mikä ennen oli siunattua arkeani.

Onneksi Corkiin palaaminen oli paljon helpompaa tällä kertaa kuin viimeksi. Se johtuu siitä, etten tule tänne enää koskaan. Kun ensi kerralla tulen Suomeen, tulen jäädäkseni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.