Vegaanista ravintolaruokaa Corkissa

Toivon joskus, että osaisin kirjoittaa muiden kirjoitusten ohella myös lyhyitä postauksia, jollaisia jotkin blogit ovat täynnä, mutta minulla on yleensä liikaa kerrottavaa pelkkiin pikaisiin päivityksiin. Nyt on toisin, koska Corkissa ei käsittääkseni ole yhtäkään vegaanista ravintolaa, minkä vuoksi esiteltävää on hyvin vähän. Vegaaniset ateriat pitää siis löytää muista ravintoloista.

falafel burger

Me onneksi löysimme. Ravintolan nimi on Liberty Grill, tunnelmallinen ja keskihintainen sekasyöjän ravintola, jonka ruokalistalta löytyy valmiina kokonaista kaksi vegaanista ateriaa salaatin lisäksi! Mies ehdotti, että minä valitsen ensin jommankumman, ja hän ottaa sitten toisen jäljelle jäävän. Niinpä söimme kumpikin vegaanista ravintolaruokaa, ja hyvää oli! Olin tutkinut menua etukäteen netissä. Oma ateriani, Falafel Burger, on kuvassa yllä. Mies tilasi Tempeh Burgerin chilikastikkeessa, ja piti sitä parhaana koskaan syömänään kasvishampurilaisena.

Lisäpisteitä tulee reiluista lisukkeista (mm. valtava määrä ketsuppidippiä) ja useammasta vegaanisesta jälkiruoasta (ja nyt ei puhuta hedelmäsalaatista, vaan esim. rommi- ja suklaatortusta!). Jälkkäreille ei kuitenkaan lopuksi ollut enää tilaa, sillä pääruoat olivat sen verran suuret.

tempeh burger

Kaiken kaikkiaan Liberty Grillissä on upea vegaaninen valikoima ottaen huomioon, ettei se ole edes kasvisravintola (lakto-ovo). Joskus jopa kasvisravintoloista on vaikea saada täysin vegaanista ruokaa, koska kaikessa on juustoa, kermaa, kananmunaa ym. Siispä hatunnosto Liberty Grillille.

Sen pituinen se.

4 vastausta artikkeliin “Vegaanista ravintolaruokaa Corkissa

  1. Kappas vain! Kas, että burgeripaikasta löytyy siellä noin monipuolista tarjontaa! Itse en ole harrastanut burgerityyppistä ruokaa juuri koskaan, en ennen vegaaniksi ryhtymistänikään. Ei ole kotiruoan voittanutta! Mäkki- yms. paikoissa minua on aina ällöttänyt eltaantuneen rasvan pitkälle leijuva käry. Mutta ilmeisesti tänä päivänä on toisin! Mahtaako koti-Suomessakin jo olla vastaavanlaista valikoimaa ko. paikoissa? Pitänee tehdä tutustumiskäynti lähigrillille.:)

    Tykkää

    1. En usko, että Suomesta löytyy grilleiltä lainkaan vastaavaa valikoimaa, sillä ottamamme ruoat eivät olleet nimistään huolimatta lainkaan hampurilaismaisia. :) Oma ruokanihan ei ole hampurilainen ollenkaan, vaan siinä on leipään käärittyjä raakoja kasviksia ja salaattia, kolme falafel-pyörykkää ja perunoita dippeineen. Miehen annoksessa on selvä hampurilainen, mutta se ei voisi olla kauempana mäkkiruoasta, jollaisesta en itsekään piittaa. Burger-nimitys todella on harhaanjohtava näiden ruokien kohdalla! :-) Ateriat olivat ennemminkin kuivia kuin rasvaisia, jos niistä kahdesta pitäisi valita. Reiluilla dipeillä annoksen sai niin meheväksi ja ”epäterveelliseksi” kuin halusi, mutta perinteisestä grilliruoasta annokset eivät käy. (Tosin nykyäänhän lähes kaikki grillaavat omilla takapihoillaan, eivätkä esim. folionyytissä kypsennetyt kasvikset muistuta tavallisten grillikojujen hampurilaisia ja makkaraperunoita ollenkaan, eli grilliruoka ei nykyaikana tarkoita enää ihan samaa kuin esim. muutama vuosikymmen sitten.)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.