Tällainen on kallis lukaalini

Kun vielä jokin aika sitten etsin vuokrakämppää, aloin jossain vaiheessa viitata nykyiseen asuintalooni lukaalina tai luksuksena, koska talo on mukavalla asuinalueella (koirankakka-Cork on enää muisto vain), monet huoneet on vastikään remontoitu, huonekalut ja patjat ovat uusia ym. Lisäksi näin silloin muutamia lääviä/koppeja joko livenä tai ilmoituksissa, ja ajattelin, että nykyisen huoneeni korkea hinta on perusteltu, koska se on niin paljon upeampi ja isompi kuin monet muut huoneet, ja minulla on oma kylpyhuone.

ikkuna

Sittemminhän sanat lukaali ja luksus ovat muuttuneet lähinnä vain ironisiksi oman asumiseni kohdalla, sillä kylpyhuone on todella epäkäytännöllinen ja suihkuvesi on kylmää samoin kuin oma huoneeni. Tosin Irlannissa on kuitenkin sen verran alkeellisempaa kuin Suomessa, että asuintaloni on silti hieno Corkin/Irlannin mittapuulla. Alkeellisuudella viittaan esim. erillisiin kylmä- ja kuumavesihanoihin ja lämmitysmuotoihin ja niiden kalleuteen, jolloin kämppiä ei paljoakaan lämmitetä.

Nyt on aika näyttää, millaiseen lukaaliin pääsin maksamillani hurjilla summilla. Yllä on näkymä ikkunastani. Vihreää ja rauhallista on, eikä läpikulkuliikennettä ole, koska talo on viimeinen umpikujallisella kadulla. Cork on täynnä umpikujia ja muurein ja aidoin rajattuja asuinalueita, joten täällä ei pysty liikkumaan vapaasti lainkaan siten kuin vaikkapa Suomessa. Katu, jolle haluan päästä, voi olla vain muutaman metrin päässä, mutta muurien takia joudun kiertämään koko asuinalueen päästäkseni sille. Alla on kuvia huoneestani.

oma huone 1

Toivottavasti äiti ei pahastu siitä, että häneltä lainaamani matkalaukku on minulla täällä ruokakaappina! Koska huone on tilava ja huonekaluja täällä ei juurikaan ole, sain matkalaukun hyvään käyttöön. Kasvimaidot ja -jogurtit, hummus ja mm. pinaatti ja rucola ovat totta kai jääkaapissa, ja sain omaa kaappitilaa myös keittiöstä, mutta tykkään siitä, että minulla on ruokaa aina lähellä, enkä halua juosta keittiössä kaiken aikaa. Paperikassissa on sellaisia kuivatuotteita, kuten kaurahiutaleita, linssejä ja keksejä.

ruokakaappi

Alla olevassa kuvassa kylpyhuoneen ovi on tarkoituksellisesti auki, jotta näkyy, missä kylppäri sijaitsee huoneeseeni nähden. Kaikki kylppäristä tuleva valo on kattoikkunasta tulevaa luonnonvaloa.

oma huone

Lattiapinta-alaa huoneessa on paljon, eli tilaa olisi vaikka useammallekin vieraspatjalle (jollaisia vuokraisännällä ei tietenkään ole).

oma huone 3

Huoneen ainoa kaluste sängyn ja yöpöytälaatikoston lisäksi on vaatekaappi. Huoneen ovessa oleva naulakko on kätevä ja jatkuvassa käytössä.

oma huone 4

Noudatin bloggaajakollega Vintagellan vinkkiä hankkia uuteen kotiin pieni matto tuomaan kotoisuutta silloin kun koti ei ole itse sisustettu. Minäpä toin maton kotoa, ja se on paljastunut todella hyödylliseksi maassa, jossa kävellään kengillä sisällä. Niinpä kävelen kengillä omalle huoneelleni asti, ja riisun ne omassa ”eteisessä” eli kivan hiirikynnysmaton kohdalla. Maton värikin sopii lakanoiden ja seinien väriin. (Lakanathan eivät ole minun hankkimani, vaan ne odottivat minua avaamattomassa paketissa hintalappuineen saapuessani ensimmäiseen omaan huoneeseeni.) Sininen ei sinällään ole minun värini, vaikka ihastuin mm. Kreikan siniseen. Minulla oli teininä sellainen vaihe, että kaiken piti olla sinistä vaatteista sisustukseen, ja sen jälkeen minulla ei sinistä olla juuri nähtykään. Tummansininen on yksi minulle huonoiten sopiva väri vaatteissa, mutta sitä sinistä huoneessa ei onneksi ole.

hiirikynnysmatto

Talon keittiö on mielestäni viihtyisä lämpimine sävyineen, ja toimivaltakin se on tuntunut. Keittiön yhteydessä on yksi talon monista olohuoneista ja myös ruokapöytä. Itse en ole oleillut sohvilla (kaikki nahkaisia, mistä tulee pitkä miinus) lainkaan, mutta keittiötä olen käyttänyt, ja ruokapöydän ääressä on mukavinta kirjoittaa blogia. Talon yläkerrassa on paljon lisää huoneita, mutta niissä minun ei koskaan tarvitse käydä.

keittio cork

ruokapoyta

Oman huoneeni siivosin itseäni, kuvia ja jo maanantaina saapuvaa ensimmäistä Suomen-vierastani varten, mutta keittiön ja ruokapöydän halusin näyttävän juuri siltä kuin ne yleensäkin näyttävät rätteineen ja pyyhkeineen. Pyyhkeitä säilytetään ikkunan lähellä, jotta auringonvalo jouduttaisi niiden kuivumista. (Ai siis se aurinko, jota täällä ei juurikaan nähdä? Juu, juuri se.) Valtavan kokoisia telkkareita alakerrassa on ainakin kolme, mutta minulle, joka ei koskaan katso televisiota, ne ovat kovin turhia.

piha cork

Talon piha on aika paljas, koska vuokraisäntä on itsekin asunut talossa vasta muutaman kuukauden eikä siten ole istuttanut mitään, mutta näkymässä on silti kaipaamaani tunnelmaa, ja sain mielestäni ihanat kuvat pihan ainoasta kukkivasta puusta. Vihdoin jotain aidosti kaunista eikä pelkkiä harmaita muureja!

kukkapuu cork

kukkapuu cork 2

Ehkä asumisessani siis sittenkin on jotain luksusta? Olen kyllä tavallaan viihtynyt talossa ja huoneessani, vaikka hinta kismittää yhä, ja olen muistellut kaiholla työnantajan kustantamaa ensimmäistä lämmintä asuntoa, jossa sain asua itsekseni koko ajan. Vihreät maisemat ja työmatkojen käveleminen ovat kuitenkin niin minua, että valintani meni siten ihan nappiin. Pidän jopa aamuisista työmatkakävelyistäni, vaikka olin luullut, että paluumatka olisi aina paljon miellyttävämpi. Odottakaas kun pääsen esittelemään lehmiä, joita jäin yhdellä työmatkalla katselemaan ja ihmettelemään pitkäksi ajaksi! Sitä ennen kaikkein odotetuin vieras saapuu luokseni, mistä en voisi olla enempää innoissani. Tuskin tarvitsee kertoakaan, kuka hän on!

12 vastausta artikkeliin “Tällainen on kallis lukaalini

  1. No hyvä, että koti saa peukutusta, sillä se auttaa minua vihdoin hyväksymään tämän lukaalin hinnankin. ;-)

   Täällä olevat maisemat ovat kaikki työmatkaltani: https://mielekasmiellekartta.wordpress.com/2016/05/06/se-vihreampi-cork/. Mutta muuriviritelmistä voin tehdä oman postauksensa (kiitos vinkistä!), sillä ne ihmetyttivät varsinkin aluksi, ja yllättävät yhä, koska mistään ei voi tietää, milloin katu on blokattu ja milloin ei! Muurin löytyessä ei voi tehdä mitään muuta kuin palata juuri kävelemäänsä reittiä. Lehmistä kirjoitan taatusti myös. :)

   Tykkää

 1. Kukkapuu näyttää olevan ruusumanteli, jollaista itsekin havittelin aikoinaan omalle takapihalle, mutta talvenarkana se vaatii todella suojaisan kasvupaikan, joten meidän tuuliselle pihalle se ei tietenkään käynyt! Täällä Helsingissä olen nähnyt yhden metrisen pensaan kokoisen ruusumantelin täydessä kukassa. Näky oli kyllä silmiähivelevän kaunis. Siitä on jo useampi vuosi; talvi oli ollut silloin varmasti mantelille erityisen suotuisa.

  Nauti nyt puun kauneudesta, toivottavasti siellä viileydessä kukinta kestää kauan!:)

  Lukaalisi on varmaankin paikallisen tason yläpäästä puutteineen päivineen. Suomalaiselle lämpö ja lämmin vesi ovat kuitenkin perusoletuksia, joista maksetaan. Saaren asukkaat ovat kai tottuneet jatkuvaan koleuteen sekä sisällä että ulkona, eivätkä pidä sitä minään ongelmana! :-o

  Hienoa kuulla, että saat pian toivotun vieraan visiitille!

  Tykkää

  1. Onpa kivaa, että puu tuli tunnistetuksi heti alkuun! En itse lähtenyt edes arvaamaan, mikä puu se on, koska minulla ei ollut aavistustakaan. Nyt kun selvisi, että puu on Suomessa melko eksoottinen, niin Cork saa vähän lisää pisteitä siitä, että täällä on sentään jotain sellaista, mitä Suomessa ei niinkään ole. :)

   Lämpöä tosiaan odottaisi miltä tahansa kämpältä, vaikka muuten olisi esim. haisevaa ja epäsiistiä, mutta täällä ne eivät todella tunnu kuuluvan lukaaliinkaan. Siihen täytyy vain tottua. :)

   Saapuva ihana vieras ilostuttaa kyllä kummasti!

   Tykkää

 2. Huhhuh!! En voi käsittää, että uusi kotisi on niin kylmä, että tarvitset neljä vaatekerrosta sisälläkin.. ja kylmät suihkut, ne ovat järjettömän inhottavia! :-( oletko antanut palautetta vuokraisännälle?

  Onneksi koet ja huomaat myös sinua miellyttäviä asioita. Niinhän se tuppaa menemään, että kaikella on vähintään kaksi puolta. Ja kotisi onkin suloinen, näkymät viehättäviä ja tunnelma raikas!

  Jokaisessa kimppakämpässä täytyy sopeutua toisten hölmöihinkin tapoihin, esim. pyyhkeiden säilömiseen ”kuivattavassa auringonvalossa” :-D se on mielestäni osa yhdessä asumisen kauhistusta ja viehätystä. Omia reagointitapoja on hauskaa havainnoida ja kyseenalaistaa :–)

  Tykkää

  1. Kylmyys todella yllätti alussa, varsinkin kun edellisen asunnon sai juuri niin lämpimäksi kuin halusi. Onneksi täällä on nyt jo paljon keväisemmän tuntuista (tosin se tunne varmasti häviää uusien sateiden koittaessa), jolloin pärjää edes vähän vähemmillä vaatekerroksilla. :) Vuokraisännän kanssa olen puhunut kaikista ”ongelmista” ja hän on niihin aina tarttunutkin heti, mutta lämmölle ei ole mitään tehtävissä, koska hänelle itselleen (ja toiselle kämppikselle) viileys on riittävä lämpötila, ja koko talon lämmitys säädetään yhtäläiseksi samalla laitteella. Mukavaa, että koti saa muutoin sinultakin peukun!

   Kämppisten tapoja ja tottumuksia on tosiaan mukava seurata. :-) Omani ovat sitä paitsi miehiksi todella siistejä, toinen puunasi keittiötäkin tavalla, jolla edes minä en ole sitä siivonnut!

   Tykkää

 3. Niiin! Ja nauttikaa yhteisestä ajastanne ja toisistanne <3 miltäköhän Cork näyttää rakkaan kanssa seikkailtaessa?

  Tykkää

 4. Kivannäköinen kämppä! :) Mut voi harmi, et siel on niin ”alkeelista”, että on kylmä sisällä ja suihkussa. :( Mut muuten näyttää oikein kivalta ja toi työmatkakin kuulostaa jotenkin niin suloiselta. :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.