Faktat pöytään

Alla on viimeisimpiä tunnelmia täältä kolean kosteuden rakastamasta maasta.

 • Corkissa on satanut nyt viitenä peräkkäisenä päivänä, monina hetkinä lakkaamatta ja pienoisia tienvieritulvia aiheuttaen. (Se ei ole kivaa sille, joka kävelee työmatkat samaisia teitä pitkin.)
 • Vaatteet ja reppu eivät enää ehdi kuivua kastumisten välissä. (Kyllä, menen joka päivä töihin iso reppu selässä. Irlanti, sen ilmasto ja olot tekivät minusta hyvin pian saavuttuani naispuolisen eräjorman, joka sai heittää korkkarit kaapin perälle heti kättelyssä. Reppuun mahtuu mm. muoviin pakatut vaihtovaatteet ja koko päivän eväät, sillä töissä ei myydä mitään syötävää.)

bath

 • Asun kahden miehen kanssa. Kyllä, romanttiseen ja hempeään vaaleanliilaan huoneeseen muutti maskuliininen ja urheilullinen mies. Hänellä on onneksi tyttöystävä, joka olikin täällä viime viikonloppuna, eli tilanne ei ole millään lailla paha miesten takia. Myös vuokraisännällä on tyttöystävä, joka on ollut Dublinissa töissä jo pari vuotta. Täällä tuntuu yllättävän tyypilliseltä se, että pariskunnat ovat viikolla eri paikkakunnilla töissä, ja näkevät toisiaan aina viikonloppuisin.
 • Vuokraisäntäni säännöstelee lämmitystä ja lämmintä vettä niin pitkälti, että huoneessani on arviolta 15 – 17 astetta lämpöä. Minulla on useimmiten neljä kerrosta vaatteita yllä sisällä. Termostaatti on säädetty niin, ettei huonetta saa lämpimämmäksi. Sain käytyä yhdessä lämpimässä suihkussa, minkä jälkeen ne ovat muuttuneet niin jäätäviksi, että peseytyminen ei enää millään huvittaisi. Olen menossa huomenna ämpäriostoksille, jotta saan jatkossa sellaisia suihkukokemuksia kuin Kreikassa. Varsinainen lukaali tämä uusi kotini siis todella on, ja hinnan väärti ehdottomasti!
 • Sain töissä sellaisen yskäkohtauksen, että kyyneleet valuivat silmistä ja yskittyäni riittävän pitkään kaoin niin kuin olisin oksentamassa. Tapaukseen ei liittynyt minkäänlaista pahoinvointia tai ruokaa, mutta ärsytys kurkussa oli jostain syystä niin voimakas, että se ei lähtenyt pelkällä yskimisellä pois, vaan oksennusrefleksi tuli automaattisesti, vaikka sille ei ollut mitään tarvetta. Hengitykseni vinkui kohtauksen aikana niin kuin pahimmalla keuhkotautisella. Olin onneksi ehtinyt naistenvessaan ja sieltä invavessaan jo kyyneltenvalumisvaiheessa. Kun kerroin tarinaa miehelle, hän luuli, että olin kohtauksen aikana toimistossa muiden kanssa, ja sanoi: ”No nyt kaikki näki, mitä sä oikeasti ajattelet sun hommista; oksettavaa työtä.” On minulla hauska mies!

Kylpyhuoneasioita

Kylppärissä on kivaa pingviinit ja kattoikkuna, josta pääsee paljon luonnonvaloa sisään, mutta siihen hyvät puolet jäävätkin.

pingviinit

Kylpyhuoneen peili on niin korkealla, että joudun varvistamaan nähdäkseni kasvoni. Peili on selvästi liian ylhäällä pidemmillekin ihmisille, sillä kuuluuhan peilistä nähdä muutakin kuin vain kasvot. Toisaalta olen saanut hyvää pohjetreeniä kaikesta varvistamisesta.

Kylppärissä ei ole suihkuverhoa tai -kaappia, ja vaikka suihkun osoittaisi mitättömimmällä paineella pienelle alueelle kylppärin nurkkaan, silti suihku saa kaiken lattiapinnan, vessanpöntön kannen ja jopa osittain kylppärin kynnyksen eli kauimpana olevan kohdan märäksi. Ja niin kuin todettu, täällä kosteudessa mikään ei kuivu normaalisti, eli kylppäri on kauttaaltaan märkä monta tuntia suihkun jälkeen. (Tosin ämpärien hankinnan jälkeen en enää käytä suihkua perinteisesti.)

Että näin. Alkaako tässä olla jo farssin aineksia vai puhutaanko jonkinlaisesta modernista selviytymistarinasta?

4 vastausta artikkeliin “Faktat pöytään

 1. Ei voi olla totta! Kyllä sua nyt koetellaan. Ei siinä paljon pingut lohduta, jos suihkusta tulee jääpuikkoja. Ja tuo huoneen lämpötila on ihan naurettava. Eikö siitä voisi keskustella vuokraisännän kanssa? Mieskämppiksille ja eräjormailulle peukku.

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti kannustuksesta!

   Kai ihmiset ovat tottuneet täällä tietynlaiseen kalsaan ilmaan, koska vuokraisäntä joutuu luonnollisesti itse hengaamaan yhä matalissa lämpötiloissa, mikä ei ilmeisesti ole hänelle mikään ongelma. Lisäksi kämppiksillä ei ole koskaan niin paljon vaatteita kuin minulla, eli eivät he kai sitten palelekaan samalla tavalla. Heidän huoneensa ovat yläkerrassa, omani alakerrassa, eli heillä on hitusen lämpimämpää ylhäällä, koska lämpö nousee ylös. Toisaalta on kivaa olla itsekseen omassa kerroksessa. Nyt kun löysin kaupasta nätit ämpärit kuumaa pesuvettä varten ja täällä on parina päivänä paistanut (eilen oli hyvinkin hiostavaa ennen illan kylmempää kosteutta), niin on heti vähän parempi olo. :)

   Tykkää

 2. Sinua nyt ilmiselvästi koetellaan. :P On siulla oikeesti aikaimoinen liuta asioita, jotka lannistaa. :( Ei varmasti oo kiva, kun noin kylmä on sisällä ja noi muutki asiat. Höh. Mut vaikka noita huonoja asioita tuntuu nyt riittävän, niin taatusti löytyy myös niitä positiivisia puolia! :) Esim. loistava tilaisuus parantaa ja oppia enkkua (irkkuaksentti!), kiva työ, arvokasta työkokemusta (ulkomailla), elämänkokemusta (tän jälkeen osaa arvostaa Suomea ja juuriaan ihan eri tavalla)… Kyllä se kesä sinnekin tulee, kai? ;) Paljon tsemppiä! :)

  Tykkää

  1. Kiitos tsempeistä! Viime päivät ennen auringonpaistetta olivat kyllä sen verran ankeita, että kun sade vihdoin hellitti työmatkojen ajaksi, huomasin, miten vähään täällä tyytyy ja miten vähä riittää tyytyväisempään olemiseen. Ei tarvita kuin ämpäreitä ja kuivana pysyvät vaatteet!

   Kämppisten puhetapa ihmetyttää yhä, sillä ymmärrän täydellisesti esim. kaiken paikallisradiosta kuulemani puheen, jopa kiivaimmat väittelyt. Samoin töissä ymmärrän irlantilaisia hyvin. Yksi keskustelu toisen kämppiksen kanssa sujuikin eilen niin hyvin, että ajattelin jo tottuneen murteeseen jotenkin, kunnes tänään taas en saanut toisen kämppiksen monestakaan sanasta kiinni yhden tietyn virkkeen kohdalla. En pystynyt lopulta edes arvaamaan, mistä oli kyse, vaan jouduin pyytämään häntä toistamaan kaiken. Onneksi toisella kerralla sentään yleensä löytyy ymmärrys! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.