Se vihreämpi Cork

Ei harmautta ilman vihreyttä! Olen jo muutamana päivänä kävellyt työmatkat niin kuin aikomus olikin, ja maisemat matkan varrelta ovat hienommat kuin olin osannut odottaa. Täällä oleva tunnelma on yllättävänkin mukava Corkin keskustan harmauden jälkeen (muistutuksena, että asun vajaan viiden kilometrin päässä keskustasta).

corkin vihreys 6

Huono fiilis ei voi ainakaan enää johtua maisemista, vaikka eihän se koskaan niistä johtunutkaan. Olotilat ovat yhä vaihdelleet tuntuvasti, päiviin voi mahtua oikeinkin hyviä ja päinvastaisesti epäuskoisia hetkiä; tänään jopa lauleskelin kävellessäni auringonpaisteessa töistä kotiin päin, kun vain hetkeä aiemmin olin ajatellut, miten täydellisen hullua täällä olemiseni on.

corkin vihreys 5

Tämän viikon maanantaina ollessani vielä lentokentällä Suomessa katselin, kuinka muut jonottivat portille. En liittynyt jonoon, vaan katselin sivummalta. Mietin, mistä pääsisin ulos, jos päättäisinkin lähteä kentältä nousematta koneeseen. Millaista olisi jättää koko leikki tässä vaiheessa, ajattelin. Kuin tilauksesta näin valtavan Exit-merkin. Tuijotin sitä pitkään. Voisinko vielä perua kaiken, ja lähtemisen sijaan koputtaa kohta kaikkien läheisten ovia? Huikkaisin jo eteisestä, että tulinkin jo, ei vain huvittanut mennä Corkiin. Ja sillä sipuli.

Nousin kuitenkin totta kai koneeseen. (Vaikka joskus lähtisinkin Corkista aiottua aikaisemmin, ajoituksen pitää silti olla parempi.) Saksassa Frankfurtin lentokentällä näin mainoksen arvonnasta, johon osallistumalla voisi voittaa Jaguarin. Ensimmäinen ajatus: En tekisi sillä mitään. Toinen ajatus: Voisin voittaa Jaguarin ja sitten myydä sen. CV:hen kirjoittaisin titteliksi Jaguarin myyjä ja työsuhteen kestoksi vuoden. Miten yhden auton myymiseen menisi muka vuosi? No kilpailuttaisin ja vertailisin ja myisin eniten tarjoavalle. Ei kun minunhan kannattaakin olla Jaguarin vuokraaja! Siitä tulee uusi työni Suomessa.

corkin vihreys 3

Ajatukseni paljastivat, että mieleni hakee ratkaisuja aika kaukaakin, koska halu olla Suomessa on niin vahva. Kun hain nykyistä työpaikkaani, ilmoituksessa ilmoitettu työsuhteen kesto oli vain murto-osa vuodesta. Vasta ensimmäisen puhelinhaastattelun aikana sain kuulla, että työsuhteen kesto onkin alustavasti vuosi ja todennäköisesti enemmänkin. Ei siis ole mikään ihme, että tänne sopeutuminen on ollut hankalaa, sillä olin orientoitunut lyhyempään työpestiin. Parisuhteellisena olisi huomattavasti helpompaa pärjätä omillaan muutamia kuukausia vuoden tai enemmän ajan sijaan.

Minulla on onneksi joitain varasuunnitelmia mielenterveyteni varalle, ja kerron niistä, jos niille tulee joskus tarvetta. Nyt tiedän pärjääväni ainakin kuukauden, koska ensimmäinen Suomi-vieras saapuu luokseni piakkoin, ja minulla itselläni on jo uudet lentoliput Suomeen (tosin vain hyvin lyhyeksi ajaksi, mutta sentään lennot ovat silloin suorat).

corkin vihreys 7

Ihan vielä ei kannata luovuttaa, sillä täällä on muutamia asioita, joista haluaisin päästä jyvälle. Huomasin nimittäin, että kun kämppikseni juttelevat irlanninenglannilla keskenään, en tajua siitä toisinaan puoliakaan! Se on aika turhauttavaa ihmiselle, jolla on maisterin paperit englannin kielessä. Ilmeisesti irlantilaiset hieman ”tsemppaavat” puhuessaan muiden kuin irlantilaisten kanssa, jotta heistä saisi selvää, mutta heti kun he saavat mongertaa keskenään, puheesta katoaa kaikki tolkku. Sen on pakko olla niin, koska olen selvinnyt kaikista kahdenkeskisistä keskusteluista kenen tahansa kanssa, ja olinkin hyvin huvittunut ja ihmeissäni, kun kuulin kämppisten juttelevan minun ymmärtämättä siitä juuri mitään. Toivon, että lähtiessäni täältä korvat osaisivat erottaa leväperäistä Corkin murretta edes hieman nykyistä paremmin!

4 vastausta artikkeliin “Se vihreämpi Cork

 1. Ei mikään ihme, jos tunnetilat heittelee ääripäistä toisiin. Sulla on kuitenkin iso elämänmuutos päällä, vaikka muuttunut tila kestääkin ”vain” x aikaa. Se ei todellakaan ole ”vain”, se on ihan varma.

  Itse en pystyisi tuohon. Olemaan puolisosta erossa, itse asiassa hetkeäkään. Muista kyllä, koska asunhan nytkin satojen kilometrien päässä kaikista tutuista ja se on ihan fine. Sinällään mikään ei ole siltä osin muuttunut, koska oltiin varsinaisia yksinäisiä susia jo silloinkin, kun muut olivat lähempänä. Yhteyttä toki pidetään jonkin verran, mutta useinmiten muuten kuin tapaamisilla. Ihme tyyppejä :)

  Ihanaa, että sulla on jo seuraavat lentoliput! Se auttaa varmasti jaksamaan <3

  Tykkää

  1. Kiitos kannustavasta kommentistasi ja ymmärryksestäsi. :)

   Minullekin miehestä erossa oleminen on kirkkaasti pahinta. Vanhempien kanssa saan aika mukavasti juteltua Skypessä, ja siskoa perheineen näin Suomessakin aivan liian harvoin ottaen huomioon, miten lähekkäin asumme. Miehen kanssa olemme kuin paita ja peppu silloin kun olemme yhdessä, mutta pärjäämme myös omillamme päivän tai pari, minkä jälkeen molemmilla onkin jo aika ikävä. Niinpä voikin vain ihmetellä, miten ylipäänsä selvisin kokonaisen kuukauden Irlannissa näkemättä miestä ollenkaan! En voi kuvitellakaan kokevani saman vielä 11 kertaa. En tiedä, pystyisinkö siihen muutenkaan, mutta vaikka pystyisinkin, en vain halua elää niin, sillä sellainenhan on ihan per***stä!

   Itse tajuan hyvin yksinäisiä susia, joten teidänkin kuviot tuntuvat minusta oikein terveiltä. ;) Ihanaa, että teillä on toisenne, uusi koti ja uusi onni!

   Tykkää

 2. Mitä tuohon voi lisätä… Onneksi tänä päivänä on saatavilla aika edullisia lentoja, jos vaan pystyy tarpeeksi ajoissa varaamaan, toisin kuin takavuosina, jolloin tarjolla oli vain kotimaisen yhtiön huippuhintaisia citylentoja. Silti, onhan kuukausikin älyttömän pitkä aika olla tapaamatta siippaansa.

  Olet kuitenkin pystynyt salamannopeasti tekemään ”megaluokan” päätöksen muuttaa ulkomaille vuodeksi koulutusta vastaavaan työhön ilman rakasta kumppania. Se on urhea, mutta todella vaikea päätös ja siitä johtuva kipuilu ei varmaankaan helpolla lievity. Itse olet kuitenkin oman elämäsi asiantuntija ja teet jatkon suhteen oikeat ratkaisut, olivat ne sitten millaisia tahansa.

  Vaikutti positiiviselta, että haluat kuitenkin vielä selvittää paikallisen leväperäisen mongerruksen saloja! :)

  Tykkää

  1. Kiitos lohduttavasta kommentistasi, miina!

   Lentoja saattaa tosiaan saada hyvinkin edullisesti, mutta meillä menee siipan kanssa vapaapäivät kaikista pahimmin ristiin. Homma ei siis toimi pidemmän päälle, jos mikään nykytilanteessa ei muutu; vaikka lentäisimmekin toistemme luokse, toinen on vapaalla silloin kun toinen on töissä. Mutta onneksi jonkin ajan sisällä taatusti selviää, miten menettelemme jatkossa. :)

   On kyllä ihanaa, että saan itse päättää, mitä elämälläni teen. Välillä sitä ei nimittäin tavallaan muista täällä, vaan on ikään kuin vankina elämässä, jota ei täysin itse valinnut. Tai valitsin, mutta esim. juurikin tuo työsuhteen kesto saneltiin muualta. Joskus taas kaikki näyttää selvältä, ja minulla on kirkkaana mielessä se, kuinka voin lähteä täältä pois vaikka huomenna, jos sikseen. Se helpottaa kummasti. :)

   Mongerrus sekä huvittaa että häiritsee, sillä intonaatiokin on täällä niin outo tai puuttuu kokonaan, että en aina tiedä, toteaako joku vain jotain vai kysyykö hän minulta jotain. Uskon, että minun täytyy jossain vaiheessa sanoa keskustelukumppanille, etten saa hänen sanoistaan selvää, jotta erilaisilta väärinkäsityksiltä säästytään. Vasta kuullessani amerikanenglantia telkkarista muistan, että englanti on kieli, jonka yleensä hallitsen! :-)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.