Miten blogille käy nyt, kun olen muuttanut Irlantiin töihin?

Sain jokin aika sitten bloggaajatunnustuksen Päivänsäteen Menninkäiseltä. Kiitoksia kovasti sinne kengurupökäleiden maailmaan! :-D

Blogger Recognition Award -palkinnonsaajan kuuluu vastata pariin kysymykseen ja antaa sitten tunnustus 10 bloggaajalle. Koska kysymysten aihepiiri liittyy täysin bloggaamiseen, keksin itselleni yhden asiaankuuluvan lisäkysymyksen, josta olen halunnut kirjoittaa muutenkin.

Alkuperäiset kysymykset:

Kuinka aloitin bloggaamisen? Kattava vastaus löytyy täältä.

Mitä ohjeita antaisin aloitteleville bloggaajille? Suosittelen kirjoittamaan alkuinnostuksen jälkeenkin. Ei ole syytä masentua, vaikka aluksi juuri kukaan ei löydä, lue eikä kommentoi blogia. Se on täysin luonnollista kaikille tavallisille ihmisille, jotka eivät ole julkkiksia. Kestää aikansa ennen kuin blogiin kertyy niin paljon sisältöä, että se houkuttaa oikeat ihmiset luokseen. Jos suinkin pystyy, kannattaa pitää bloggaaminen miellyttävänä harrastuksena/työnä, josta ei ota turhia paineita. Blogi on hyvä kanava muiden samanmielisten tavoittamiseen, mistä syystä bloggaajan tulisi pitää siitä ihmisryhmästä, jolle kirjoittaa. Esim. itse en ollut bloggaamisen aloittaessani vegaani, joten en olisi osannut kuvitellakaan lukevani joskus vegaaniblogeja ja muiden vegaanien lukevan minun blogiani. Samaten on matkailun ja ulkomailla asumisen suhteen, eli matkalaiset tykkäävät lukea muiden matkalaisten blogeja.

Bonuskysymys: Miten blogille käy nyt, kun olen muuttanut Irlantiin töihin? Kirjoitanko enää mistään muusta kuin Irlannista?

Tätä olen joutunut miettimään jo puhtaasti siksikin, että vapaa-aikaa on nykyään niin paljon vähemmän kuin ennen. Haluan kuitenkin blogata edelleen monestakin syystä. Olen aika varma, että kun minulle alkaa vihdoin tulla sellaisia hetkiä, jolloin voin vain olla täällä Irlannissa joutumatta hoitamaan lähes kaikkena vapaa-aikanani erilaisia hommia, minulla tulee olemaan sekä aikaa että haluja kaikenlaisten asioiden kirjoittamiseen niin kuin ennenkin. Eli en aio kirjoittaa vain Irlantiin liittyviä postauksia.

Monia Irlanti-jutut ovat kiinnostaneet nyt kovasti, koska lähdin tänne niin yllättäen jättäen samalla kaikki ja kaiken Suomessa. Olen kuitenkin aiemmin kirjoittanut niin paljon esim. terveydestä, että blogillani on myös sellainen lukijakunta, joka ei niin välitä työ-, matkustelu- ja asumiskirjoituksista. Uskon haluavani kirjoittaa Irlannin lisäksi samoista aihepiireistä kuin aiemminkin, kunhan elämä ensin vähän tasoittuu. Olisi tavallaan hyvin kummallistakin, että vaikkapa terveys ja ruoka eivät enää kiinnostaisi minua aiheina vain siksi, että olen töissä ulkomailla. Vaikka onhan ulkomaille asettuminen ja töihin tuleminen valtava muutos, siitä ei pääse mihinkään. Unelmoin koko ajan entistä enemmän lentolippujen ostamisesta Suomeen (käymään vain olisin tulossa), mutta toistaiseksi olen näissä maisemissa!

Cork - Ireland

Nimeän palkinnonsaajiksi seuraavat blogit:

Ohjeet palkinnonsaajalle:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

12 vastausta artikkeliin “Miten blogille käy nyt, kun olen muuttanut Irlantiin töihin?

 1. Meinasin tukehtua banaaniini… ”kengurupökäle” :’D

  Minusta (ja ehkä vegeeneista lukijoistasi vielä enemmän) olisi mielenkiintoista lukea, miten Irlannissa voi noudattaa vegaanista ruokavaliota. Miten siellä on vegaanisia tuotteita saatavilla ja millaisia. Samoin pienet arkipäivän asiat ja ajan myötä huomaamasi kulttuurierot olisivat kiinnostavaa luettavaa.

  Niin, ja ihana maisema tuossa ”postikortissa”!

  Tykkää

  1. Hauska kuulla, että syöt banaanejakin; tässähän mennään koko ajan parempaan suuntaan! :)

   Kiitos hyvistä postausehdotuksista! Vegaanijuttua varten olen jo ottanut kuvia, ja vegaanisuudesta yleensäkin aion kyllä kirjoittaa. Olen yrittänyt pitää jonkinlaista listaa (lähinnä päässäni) havaitsemistani kulttuurieroista sillä idealla, että niistäkin kertyisi joskus kunnolla kirjoitettavaa. Arkipäivän asioillekin on varmasti paikkansa, kunhan arki alkaa jossain vaiheessa tarkoittaa täällä muutakin kuin työtä ja asioiden hoitamista. :)

   Täällä saa tehdä hieman lisätyötä, jotta yksikään maisemakuva näyttää hyvältä; täällä on nimittäin sen verran koleaa, harmaata, betonista ja puut paljaina, että imartelevia kuvakulmia saa toisinaan hakea. :)

   Tykkää

  1. Ole hyvä vain, blogissasi on paljon hyödyllisiä laskelmia, jollaisia moni muu ei jaksaisi tehdä!

   Mukava kuulla, että muitakin kiinnostaa vegaaniasiat ja kulttuurierot; nyt on siis entistä enemmän aihetta kirjoitella niistä. :)

   Tykkää

 2. Kiitoksia tunnustuksesta! Irlanti-jutut kiinnostavat kovasti, onhan maa yksi suosikeistani aina lapsuudesta lähtien – tosin en ole ikinä käynyt siellä – mutta entiseen tapaan myös muista aiheista kertovat postaukset.

  Tykkää

 3. Oiii, kiitos tosi paljon tunnustuksesta! Voi että, olen kovin otettu <3

  Minua ainakin on kiinnostanut ihan kaikki mitä kirjoitat. Ettäs tiiät :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.