Piikkipensaiden kautta kotiin

Minulla oli täällä jännät paikat, sillä tein vielä viime hetken syrjähypyn ja menin katsomaan toista taloa, kun kerran sain siihen tilaisuuden. Talo olisi ollut vielä hitusen lähempänä sekä työpaikkaa että keskustaa, tavallaan hyvin samoilla kohdin kuin hekumoimani luksustalo, mutta vain toisella puolella moottoritietä. Olisin asunut talossa itseni ikäisen naisen kanssa, mitä useampi viime postaustani kommentoinut lukija minulle suosittelikin. Katsoin sopivimman reitin Googlen karttapalvelusta, ja lähdin tiistaina töiden jälkeen kulkemaan talolle päin. Jonkin ajan kuluttua olin tällaisessa tilanteessa:

kuolemanloukku

Kun näin tien ja nopeusrajoituksen, olin sanonut ääneen ”You’ve gotta be kidding me!” ennen kuin tajusinkaan. Ajavatko ralliautotkaan noin kovaa tämän levyisillä teillä? En usko. Ei auttanut muu kuin kävellä tuolle kapealle kujalle ja pysähtyä ja liimautua pensaisiin autojen ajaessa ohi. Myöhemmin pensaat muuttuivat piikkisiksi. Silloin ajattelin, että jopa erittäin vaarallisena pitämäni moottoritiekin olisi ollut hurjasti miellyttävämpi kävelytie. Siitä ajatuksesta viimeistään tiesin, että en voi muuttaa uuteen taloon, vaikka mikä olisi. Ideanahan on nimenomaan voida kävellä työmatkat turvallisesti. Lisäksi tarvitsen sopivat lenkkeilymaastot kodin läheisyyteen.

Syrjähypyssäni oli riski jäädä kokonaan koditta, eli saatoin toimia aika uhkarohkeasti tai typerästikin. Otin kuitenkin harkitun riskin, ja sain lopulta, mitä halusin: valitsemani huoneen siitä alkuperäisestä luksustalosta! Olen nyt maksanut takuuvuokran ja varmistanut siten, että valitsemani huone on minun. Muutan taloon kahden viikon päästä, eli saan asua tämän koko ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi työnantajan maksamassa asunnossa niin kuin pitikin.

maisemaa kuolemanloukkutien varrelta

Huoneen valitseminen luksustalosta oli samalla jännittävää mutta hankalaa, sillä kaksi vapaata huonetta ovat keskenään todella erilaiset ja molemmissa on puolensa. Toinen huone on alakerrassa, se on isompi, siinä on enemmän ikkunoita ja niiden suunta on länteen, mikä tekee huoneesta valoisamman, ja kylpyhuoneessa on suihku. Toinen huone puolestaan on yläkerrassa, se on selvästi pienempi ja pimeämpi (ikkunoiden suunta on itään päin ja niitä on vähemmän) ja kylpyhuoneessa on amme, mutta maisema huoneesta on kuin jostain tunnelmallisesta elokuvasta vihreine niittyineen. Valitsin lopulta isomman ja valoisamman huoneen, ja minulla on valinnasta hyvä fiilis. Valinta on strateginen siinä mielessä, että nyt jäljellä oleva pienempi huone on selvästi naisen huone. Siinä on heleän ja kauniin vaaleanliilan väriset seinät ja romanttinen metallisänky, eli luulen saavani todennäköisemmin naisen kämppikseksi kuin miehen. Jos olisin itse valinnut liilan huoneen, asuisin varmaan aika pian kahden miehen kanssa. Katsotaan, kuinka nyt käy! Olisin onneksi joka tapauksessa valinnut valoisamman huoneen, ja iloitsen siitä, että pystyin ylipäänsä vielä valitsemaan sen.

8 vastausta artikkeliin “Piikkipensaiden kautta kotiin

 1. Aika järkky rajoitus tuollaiselle pätkälle… Ja olisiko tuossa tarkoitus vielä autojen mennä molempiin suuntiin…? Huh huh.
  Mutta onnea uudesta kodista! Ei teillä siellä töissä ole ketään, jonka voisi puhua siihen kämppikseksi?

  Tykkää

  1. Järkky rajoitus tosiaan, ja kyllä, autot ajavat tiellä molempiin suuntiin!

   Kiitos onnitteluista! Jospa kohta voisi vähän rauhoittua ja tehdä muutakin töiden jälkeen kuin etsiä asuntoja ja kävellä vaarallisilla teillä. :D

   Töissä meidän tiimiläisillä taitaa kaikilla olla jo kodit. Muiden tiimien jäsenet eivät taas tarvitse asuntoja, koska ovat niin lyhyissä työsuhteissa, että saavat asua firman asunnoissa koko työskentelyn ajan.

   Tykkää

 2. Hienoa että olet saanut asumisasiat järjestykseen. Nyt on varmasti helpompi yrittää nauttia Irlannissa asumisesta, kun ei tarvitse stressata asunnon etsimisestä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.