Apartment tour

Asun yhä yksinäni täällä tilavassa kolmiossa. Aluksi pysyttelin silti vain omassa huoneessani, eli en levittäytynyt joka puolelle kämppää. Järjestelin jopa tietyt ruoat, kuten hedelmät ja kuivamuonat, oman huoneeni hyllyille! Nyt olen kuitenkin siirtänyt ne keittiön kaappeihin ja teen tietokonehommia joko olohuoneen pyöreällä pöydällä tai seisten keittiössä.

Tältä näyttää olohuone:

olohuone,

Olkkari on hyvin avara ja valoisa; ikkunoita on peräti neljällä seinällä! Mustia nahkasohvia en ole käyttänyt, sillä ne tuntuvat kylmiltä istua. Toki ne myös näyttävät synkiltä. Materiaaliltaan nahkainen ja väriltään musta on yhdistelmä, jollaista en koskaan itse ostaisi, mutta täällä sohvissa ei tietenkään ole mitään valittamista.

Keittiössäkin pelataan mustalla mutta vielä paljon enemmän valkoisella:

keittio

Keittiö on moderni ja remontoitu, samaten astiat ovat hyvin uudenkarheat. Harmikseni pata- ja kattilavalikoima rajoittuu kuitenkin vain yhteen todella naarmuuntuneeseen yksilöön, jossa en halua irtoavan metallin takia keittää mitään. Niinpä ajattelinkin kypsentää ruokia joko uunissa tai mikrossa. Pasta on onneksi pehmennyt pelkällä vedenkeittimellä keitetyllä vedellä.

Oma huoneeni on yhtä lailla valoisa, koska kaksi kolmasosaa yhdestä seinästä on pelkkää ikkunaa.

oma huone

Asunnossa on myös silityslauta ja -rauta, mutta en koskaan silitä lakanoita Suomessakaan. Päiväpeittoa täällä ei ole. Lakanoihin ja pyyhkeisiin liittyy hauska tarina. Minulle oli kerrottu, että lakanoita ja pyyhkeitä ei tarvitse tuoda kotoa, vaan ne odottavat täällä, ja kaiken lisäksi ne saa ottaa mukaansa, kun asunnosta muuttaa pois. Kun saavuin asuntoon, huoneessani odotti upouudet, juuri kaupasta ostetut lakanat, peitto, tyynyt ja pyyhkeet hintalappuineen. Uudet lakanat tarkoittivat kuitenkin samalla pesemättömiä lakanoita, enkä ikimaailmassa ole ottanut uusia lakanoita käyttöön pesemättä niitä ensin. Pääsin asuntooni vasta illalla, ja tyrkkäsin lakanat saman tien pesukoneeseen. Pesukoneessa on myös kuivaustoiminto, ja pesu ja kunnollinen kuivaus veivät yhteensä kuusi tuntia! Niinpä nukuin ensimmäisen yön oloilupaidassa ja -housuissa ilman lakanoita. Seuraavana päivänä kelpuutin ryppyiset mutta puhtaat lakanat ilomielin sänkyyn.

oma huone 2

Lisäksi asunnossa on kaksi vessaa, joista toiseen pääsee vain minun huoneestani, ja toinen samankaltainen huone kuin minun. Toisessa huoneessa ei ole omaa vessaa, eli minulla kävi tuuri senkin asian kohdalla. Kunhan nyt ei vain loppuisi hyvä tuuri vessan kohdalle. Asuisin nimittäin mieluummin murjussa tämän ensimmäisen kuukauden ja kivassa asunnossa loput 11 kuukautta kuin toisinpäin!

8 vastausta artikkeliin “Apartment tour

 1. Kiva nähdä asuntosi, joka on kyllä moderni ja kiiltäväpintainen, hieno kämppä! Tyyliltään enemmän maskuliini kuin feminiini, arvatenkin useimpien makuun sopiva. Pääasiathan ovat toimivuus ja siisteys (tietysti myös lämpimyys ko. saarilla!).

  Toivotaan, että löydät mukavan vuokrasopen jostain siitä lähitienoolta. Mitä muistelen nähneeni kuvia Suomen asunnostasi, tyylisi taitaa ollakin perienglantilaisempi; lämpimiä värejä ja rönsyilevyyttä vähän cottage garden -tyyliin. Pidän peukkuja, että löytäisit sopuhintaisen oman pikkukodin pikapuoliin! :)

  Tykkää

  1. Kuvailitpa hyvin asuntoa; juuri maskuliinisen neutraalia täällä on, ja kyllä, hyvin erilaista kuin minulla kotona Suomessa. :) Kun olen ottanut muutamia ruokakuvia ja vastaavia, minun on ollut vaikea löytää minkäänlaisia kauniita taustoja, kun täällä on niin läpinäkyvää ja väritöntä. Mutta siisteys, valoisuus, oma huone ja vessa ovat niin tärkeitä viihtyvyyden kannalta, että asunnosta on helppo pitää. :)

   Cottage garden -tyyli on minusta aivan ihana! Hauskaa, että olet saanut blogini kautta sellaisen kuvan Suomen-kodistani. :) Pidän kyllä väreistä, rönsyistä ja koreista, mutta kukat eivät oikein meinaa metsän varjostamalla parvekkeella menestyä. Katsotaan, mitä pystyn löytämään täältä, ja pidetään tosiaan peukut pystyssä! :)

   Tykkää

 2. Kyllä tuolla kelpaa oleilla.

  Mä olen usein ensimmäisenä ulkomaille muutettuani ostanut huonekasvin ja jonkun pienen maton, joilla väliaikaiseen majapaikkaan saa hiukan kodikkuutta silloin, kun se ei ole itse sisustettu. Ne on helppo roudata mukanaan uuteen asuntoon, ja Suomeen lähdettäessä ne voi lahjoittaa jollekin. Tosi pieni juttu, mutta toimii.

  Tykkää

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Kauhulla katselin sitä tavaramäärää, mitä muuttoa tekevä kämppikseni oli ostanut. Jos siis voisin itse selvitä ostamalla vain maton ja kasvin, niin sehän olisi mahtavaa! Täytyy harkita noita heti kun asetun tästä vähänkin pysyvämpään paikkaan.

   Tykkää

 3. Tosi kivan näköinen asunto! Onko tuossa ikkunoiden takana kulkevalla ”käytävällä” paljonkin liikettä vai onko se asuntoon kuuluvaa aluetta? Toivottavasti löydät vastaanvanlaisen vuokrakämpän!

  Tykkää

  1. Toivotaan tosiaan, että kiva vuokrakämppä löytyisi! Ikkunoiden takana kulkeva väylä kuuluu taloyhtiölle ja on todella rauhallinen. Olen nähnyt vain muutaman ihmisen kävelevän ohi koko tänä aikana. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.