Lupaava alku, mutta…

Heippa taas! Onpa ihanaa päästä kirjoittamaan blogia ja kertomaan vihdoin, missä ylipäänsä olen! Viisi päivää kestänyt kirjoitustauko on tuntunut tosi pitkältä, koska kirjoittamatta jättäminen ei ollut oma valintani; joka päivä olen rientänyt heti töiden jälkeen nettiä ostamaan, mutta täällä kaupat menevät naurettavan aikaisin kiinni. Eilen sain ensimmäistä kertaa netin asuntooni, mutta kokeilupaketista loppui parin tunnin jälkeen data, ja niinpä olin taas netittä. Tänään pulitin lähes 105 euroa kuukauden netistä modeemineen (!!!!!!), eikä netti silti edes aluksi toiminut. Aaaargh!

Missä perhanassa nettiyhteydet sitten ovat näin epävakaita ja kalliita? No, bloggaajakollega Menninkäinen sen jo arvasikin viime postauksessani: nykyinen asuin- ja työpaikkakuntani on Irlannin Cork! Se on Irlannin toiseksi suurin kaupunki, ja sijaitsee aivan saaren eteläosassa, mutta ei kuitenkaan ihan meressä kiinni niin kuin Helsinki. En ole koskaan aiemmin käynyt Irlannissa. Jo lentokoneesta sain hyvän käsityksen siitä, mihin olin saapumassa. Vihreää on niin kuin pitikin!

irlanti

irlanti 2

irlanti 3

Nukuin ensimmäisen yön neljän tähden hotellissa työnantajan maksamana. Seuraavana päivänä pääsin asuntooni, jossa minulla piti olla kämppis. Hän kuitenkin oli tullessani muuttohommissa, joten asun nyt isossa ja remontoidussa kolmiossa yksin (se niistä pienempi koti -haaveista!). Tänne ehkä muuttaa pian joku toinen, joten en ole kauaa yksin. Minulla on joka tapauksessa oma makuuhuone ja kylppäri, eli paljon paremmin ei voisi olla. Ensimmäinen yö asunnossa oli jääkaappikylmä, koska patterit eivät toimineet. Korjaaja kävi onneksi heti seuraavana päivänä, kun olin vielä töissä, ja niinpä palasin lämpimään kotiin. Se oli tosi mukava hetki. Asunto on siisti ja hyvin varusteltu kodinkoneineen ym., ja moni työkaveri on kertonut kaipaavansa näitä asuntoja siksi, että tyypilliset irlantilaiset (vuokra)kämpät eivät yllä samaan tasoon.

Entä sitten itse työ? En voi kertoa työstäni oikeastaan mitään, sillä se on top secret ja extremely confidential! Olemme rakentamassa palvelua, jota ei ole vielä olemassa kuluttajille. Varsinkin suomenkielinen versio on ilmeisesti vasta lapsenkengissä, joten meillä piisaa hommia. Sain kuulla, että suomalaisia hakijoita Suomesta oli paljon ja että minä olen ainut Suomesta palkattu henkilö. Toinen suomalainen, minua vanhempi nainen palkattiin Irlannista, jossa hän on asunut irlantilaisen miehensä kanssa jo vuosikausia. Niinpä minun olisi kyllä nyt syytä viihtyä täällä, sillä tämä todella on opportunity of a lifetime. Olen onneksi aidosti viihtynyt töissä, ja päivät kuluvat kumman nopeasti. Vapaa-aikaa tuntuu olevan tuskallisen vähän viikolla, mutta viikonloput ovat vapaat. En ole aikoihin tarvinnut viikonloppuvapaata siten kuin nyt!

irlanti 4

Olen sopeutunut tänne yllättävän hyvin. Yksi työkaveri kysyi eilen, milloin saavuin Irlantiin. Kun kerroin, että tämän viikon maanantaina, en voinut itsekään uskoa, että olin saapunut vasta kolme päivää aikaisemmin. Tuntuu pikemminkin kolmelta viikolta! Luulen, että se fiilis johtuu Corkin pienuudesta ja siitä, että kuulun töissä hyvin tuoreeseen tiimiin: kaikista kauiten tiimissämme työskennellyt aloitti itsekin vasta viime syksynä. Meille sanottiinkin, että täällä ei tarvitse olla kauaa ”se uusi työntekijä”. Itse sain pitkäaikaisen sopimuksen, mutta töissä on useampi sellainen tiimi, johon palkataan väkeä vain pariksi tai kolmeksi kuukaudeksi. Siksi vanhaa väkeä lähtee ja uutta saapuu melko tiheästi.

Toissa päivänä keskiviikkona minusta tuntui ensimmäistä kertaa hetken ajan ”normaalilta”; minulla oli vihdoin pari tuntia omaa aikaa, ja venyttelin ja jumppasin katsoen Crazy, Stupid, Lovea DVD:ltä. Kiitin onneani, että olin tajunnut ottaa pari leffaa mukaan (asunnossa ei ole tv:tä, (tieto)konetta tai mitään muitakaan viihdelaitteita).

irlanti 5

Kerron Corkista ja kaikesta lisää, kunhan saan nettiasiat kuntoon. Tähän mennessä olen havainnut, että täällä

 • on hiljaista ja pientä
 • on sateista ja rakeista
 • tiet on rakennettu autoilijoille, ei jalankulkijoille ja reilusti liikkuville ihmisille
 • on ei-ihanteelliset lenkkimaastot (asun Cork Cityssä, joka on täynnä liikennevaloja, risteyksiä ja yksisuuntaisia katuja)
 • kukaan ei käytä kumisaappaita (Suomessahan kumisaappaista tuli jossain vaiheessa trendikkäät, ja se on loistavaa, sillä kumpparikelejähän Suomessa riittää. Miten siis on mahdollista, että tällaisissa sateisissa maissa kuin Irlanti kukaan ei käytä rankkasadepäivinäkään kumppareita? Joudun tekemään valinnan sen suhteen, haluanko näyttää maajussilta Cork Cityssä.)

Mitä ikävöin?

 • miestä
 • perhettä
 • kunnollisia lenkkimaastoja
 • superedullista ja huipputoimivaa nettitikkua

Mitään todellista hätää, paniikkia tai pakokauhua ei kuitenkaan ainakaan vielä ole. Tuntuu, että olen ennen kaikkea TÖISSÄ täällä. Se on jollain tavalla ihmeellisen mukavaa. Minun ei ole tarvinnut kiiruhtaa kaupungilla nähden mahdollisimman paljon eri paikkoja mahdollisimman lyhyessä ajassa, koska en ole lomamatkalla, jolta olen palaamassa viikon tai kahden päästä kotiin.

cork - irlanti

Lopuksi haluan vielä kiittää kaikkia ihania lukijoita, jotka ovat matkalla mukana! Sain niin mahtavia ja kannustavia kommentteja edellisiin postauksiini, että tunnen itseni hyvin onnekkaaksi. Kerron mielelläni pian taas lisää, kunhan vain saan nettiasiat lopullisesti kuntoon. Toivon todella, että se hetki on lähellä!

10 vastausta artikkeliin “Lupaava alku, mutta…

 1. Valtavasti on jänniä juttuja tapahtunut sinulle viikon sisällä ja hienosti tunnut sopeutuneen tosi isoon elämänmuutokseen! Täytyy sanoa, että mahtavasti on onni potkaissut sinua työasioissa, voit olla todella tyytyväinen! Johan sinulla olikin aikamoinen työnhakuhistoria takana! Yrittämisen puutteesta sinua ei varmaankaan kukaan voi syyttää. Kyllä se, että olet rikkaan ja eloisan suomen taitaja, on välittynyt lukijoille kaikissa blogikirjoituksissasi. Epäilemättä myös vieraan kielen taitosi on huippuhyvä. Hienoa, että tämä on nyt tunnustettu ulkomaita myöten! Onneksi olkoon! :)

  Toivotaan, että nettiyhteydet eivät enää petä, niin että saat hälvennettyä omien rakkaittesi ikävää..
  Ja varmaankin palaat paikallisen ruokakulttuurin saloihin, kun olet asettunut niin sanotusti aloillesi!

  Kaikkea mahdollista kivaa ja jännittäviä elämyksiä sinulle uudessa paikassasi! :)

  Tykkää

  1. Kiitos miina kaikista ihanista sanoistasi! Täytyy tosiaan arvostaa tätä saamaani tilaisuutta; työnhakuhistoriani oli ajallisesti pitkä, määrällisesti ei niinkään (sillä niin monet lähettävät kymmeniä tai satoja hakemuksia melko lyhyen ajan sisällä). Itse en ”hakenut” töitä useammin siksi, että mitään haettavaa ei useinkaan ole omalla alallani.

   Kumman nopeasti tänne kyllä sopeutuu. Tunnen olleeni täällä jo vähintään kuukauden, jostain syystä täällä päivä vastaa kokonaista viikkoa, mikä on ihan hullua! Kävin taas kahdessa nettikaupassa tänään, ja luultavasti palautan kaikista kalleimman modeemin (koska se ei toimi kunnolla).

   Kiitos vielä kaikista toivotuksistasi! Varmasti kirjoitan jossain vaiheessa myös täältä löytyvästä vegaanimuonasta. :)

   Tykkää

 2. Hyvä minä! No eikun hyvä sinä, kun annoit hyviä vinkkejä! :)

  Vai Cork. Kivan näköistä, niin irlantilaisen oloista seutua. En ole ikinä käynyt Irlannissa, mutta telkkarin perusteella on juuri tuon näköiset maisemat mielessä, kun Irlannista puhutaan.
  Työkuviosikin on niin mielenkiintoisen kuuloiset; oikein top secret! Varmaan mahtavaa saada olla mukana tuollaisessa.

  Tykkää

  1. Minullakin oli vain mielikuvia Irlannista, ja ne osoittautuivat kyllä hyvin todenmukaisiksi. :) Minulla oli kuvitelma mm. siitä, miltä monet irlantilaiset näyttävät, ja kun näin kaikki sinisilmäiset, toisinaan hyvinkin punakkaihoiset paikalliset, stereotypia tuntuu liiankin todelta! Täällä on kyllä näkyvästi myös ulkomaalaisia opiskelemassa ja varmasti osa töissäkin. Kiva päästä jossain vaiheessa tutustumaan (vanhaan) kaupunkiin ihan kunnolla!

   Työ on tosiaan jännää ja työpaikalla aika lentää. Meillä oli heti yksi tiukka projekti alussa, ja kun saimme sen tehtyä, palasimme harjoittelemaan tulevia tehtäviä varten. Siis niitä, joista työ tulee valtaosin koostumaan. En malta odottaa, että koulutus päättyy ja pääsemme oikeiden töiden pariin!

   Tykkää

 3. No heippa! Oijoi, niin mielenkiintoista! Ja huhhahhei, mitkä netin hinnat… Ristus.

  Olisi pitänyt veikata, kun Irlanti tuli mullakin vihreydestä ekaksi mieleen :D Siellä on kyllä kaunista. Olen jo vuosia seurannut yhden Irlannissa asuvan suomalaisen blogia, aina jaksan ihastella sitä tursuilevaa vihreää.

  Paljon lykkyä kaiken kanssa! Vaikka ikäväkin on taatusti kova omilta osiltaan :/

  Tykkää

  1. Nettailu on kyllä kallista, ja jos se ei kovasta hinnasta huolimatta onnistu, niin silloin puhutaan huippukehnosta yhdistelmästä!

   Taisin antaa aika hyvät vinkit Irlannin suuntaan, tai sitten monet lukijat vain ovat tosi fiksuja. :) Esim. Englantia ei kai yleisesti pidetä vihreänä siten kuin Irlantia, joten jo pelkkä ”vihreys englanninkielisessä maassa” saattaa olla aika paljastava vihje. :) Kiva kuulla, että olet saanut nähdä kauniita kuvia Irlannista. Täällä Corkissa ei ole vielä juuri mitään kevään merkkejä, ja puut ovat paljaita. Sanoinkin työkavereille, että paikka näytti vihreämmältä lentokoneesta. :) Lukuisat joet kyllä tekevät Corkista kuvauksellisen. Haluaisin pian kunnolliselle valokuvausretkelle, mutta sopivat säät ja vapaahetket eivät ole vielä osuneet yksiin.

   Kiitos tsempeistä, onneksi täällä on toistaiseksi mennyt helpommin kuin olisin osannut kuvitellakaan!

   Tykkää

 4. Jännittävältä kuulostaa alku! Varsinkin työ, joka on salaista! Kaikkea hyvää sinne, toivottavasti kevät ja lämpö löytävät tiensä pian myös Corkiin! Täällä Suomessa saimme eilen nauttia varsin aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Tänään sitten paluu todellisuuteen, vettä sataa ja kylmä on :) Terkkuja!

  Tykkää

  1. Kiitos terveisistä! Pikkuisen yrittää aurinko vilahdella täälläkin, mutta taivaan yleisilme on silti vaaleanharmaa. Jännittävää on todella ollut, ja netin toimiessa ainakin hetkellisesti olen päässyt tutustumaan myös asuntoihin. Aika nimittäin kuluu niin nopeasti, että en tahdo olla puilla paljailla, kun nykyisestä asunnosta täytyy lähteä!

   Tykkää

  1. Moni asia täällä tosiaan vaikuttaa kivalta. :) Sen verran kivalta, että vähän suorastaan epäilyttää, voiko näin tasaisen kivaa ja helppoa olla näin suuren mullistuksen aikana. Ehkä niin kuitenkin on. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.