Uusi elämä odottaa

Kirjoitin kolme päivää sitten olleeni työhaastattelussa. Noin kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun olin painanut torstaisen jutun Julkaise-nappia, minulle soitettiin, että hakemani paikka on minun. Voi sitä onnen, innostuksen, jännityksen ja kauhun määrää! Otin työn vastaan. Työpaikka sijaitsee ulkomailla, sopimus on vuodeksi, ja lähtö on huomenna. Kuulostaa hurjalta ja äkkinäiseltä, ja sitähän se onkin!

Mitä kaikkea osaan kertoa paikasta tässä vaiheessa? Tulen tekemään töitä puheentunnistuksen, koneälyn ja kielen kääntämisen ja muokkaamisen parissa. Todellinen tulevaisuuden ammatti, jollaista en olisi osannut kuvitellakaan! Työnantaja maksaa lentoni ja majoituksen kuukaudeksi. Sen ajan sisällä minun pitäisi löytää vuokra-asunto loppuajaksi. Minulle tyypilliseen tapaan en tietenkään kerro, missä maassa työpaikka sijaitsee ennen kuin olen saapunut perille. Siellä pitäisi olla ihanan vehreää, ja kaikki puhuvat äidinkielenään omaa lempikieltäni, ja mitä herttaisimmalla korostuksella!

jaahyvaiset

Lähdön hyvät puolet / Miksi lähden?

 • Sain koulutusta vastaavaa ja mielenkiintoista työtä
 • minua kiinnostavasta maasta
 • vähintäänkin kohtuullisella ellei peräti hyvällä palkalla.

Tuollaiselle diilille ei vain sanota ei. Vaikka työn mielekkyys on monille kaikkein tärkein kriteeri (aivan niin kuin minullekin), myös palkalla on väliä. Kokemukseni kertoo, että ulkomailta kyllä saa töitä, mutta lähes aina palkka on niin surkea, että sillä ei mitenkään pärjää edes kädestä suuhun -tyylillä. Jos palkka on sen verran kehno, ettei sillä elä eikä sitä kehtaa edes ääneen sanoa, työpaikan ottamista vastaan ei voi harkitakaan.

Lähdön huonot puolet

 • Mies ja muu perhe jäävät Suomeen.

Vaikka huonoja puolia on tavallaan vain yksi, se on totta kai hyvin raskauttava puoli. Silti valinta oli selvä. Yleensä omaan kotimaahan jää valtavasti ihmisiä ja asioita, joita ei saa mukaansa ja joita ikävöi, mutta koska olin muutenkin aikeissa luopua asunnostani, ja ystävät ovat tervetulleita kyläilemään luonani, Suomeen ei tällä erää jää muuta erityisen tärkeää kuin mies ja muu perhe. Onneksi blogin saa mukaan!

Saavuttuani perille joudun ensi töikseni lähtemään nettiostoksille, sillä netti ei kuulu diiliin. Pääsiäisenä kaupat ovat luultavasti kiinni, eli en tiedä tarkalleen, koska pääsen kertomaan ensivaikutelmista, mutta eiköhän se aika pian kuitenkin onnistu. Kirjoittaminen tulee varmasti tarpeeseen muutaman päivän päästä, kun minulle alkaa valjeta, mitä oikein menin tekemään!

18 vastausta artikkeliin “Uusi elämä odottaa

 1. Oi, kuinka ihania uutisia! Onnea sinulle aivan mielivaltaisen äärimmäisen paljon ja menestystä uuden ja varsin jännittävän elämän aloittamiseen. On mahtavaa kuulla, että olet bongannut kutkuttavan jännittävältä ja mielenkiintoiselta kuulostavan työpaikan ja vieläpä maassa, josta tykkäät. Sen verran hienolta ja ainutlaatuiselta tilaisuus vaikuttaa, joten hienoa, että uskalsit siihen tarttua. Onneksi on Skypet ynnä muut systeemit, jotka edes hitusen pehmentänevät lähimmäisikävää.

  Tykkää

  1. Kiitos! Kyllä tämä tosi hienolta ja uskomattomalta tuntuu. Ehkä viimeistään paikan päällä tajuan, ettei tämä ole vain unta. :)

   Skype tulee tosiaan auttamaan paljon, onneksi se toimii tällä kerralla. Kun olin vuonna 2008 USA:ssa neljä kuukautta, mistään tekniikasta ei ollut iloa, koska elin vuoristossa, jossa ei ollut kenttää. Edes kännykkäni ei toiminut siellä, netistä puhumattakaan!

   Tykkää

 2. Ihan mahtavaa! Onneksi olkoon!! Mikäli kukkaro sallii, tulen mielelläni käymään-eli joudumme nyt kyllä ilmeisesti siirtämään huhtikuun tapaamisemme myöhemmäksi..Jännittävä seikkailu varmasti tiedossa, olet rohkea nainen! t.Laura S.

  Tykkää

  1. Voi kiitos, Laura! Harmillisesti tapaaminen taas siirtyy, mutta onneksi sentään jännittävistä syistä. :) Pidetään yhteyttä, ja tule tosiaan heti käymään, kun rahatilanne ja aikataulut sen sallivat. :)

   Tykkää

 3. Wohoo!! Hurjan Paljon Onnea!! Ja miten mahtava aikataulu! Iso muutos on iso rykäisy, mutta eipä tarvitse odotella, kun se on justiinsa tehty. Voi että, olen ihan innoissani puolestasi. Kaikkea parhautta matkaan <3 <3 Ja postauksia odotellen, ehdottomasti!

  Tykkää

  1. Kiitos kivoista toivotuksista! Minäkin ajattelin, että on lopulta vain hyvä, että lähtö on niin pian, niin ei tarvitse täällä miettiä, jännitellä ja surkutella kaikenlaista.

   Into on kyllä tarttuvaa; kun olen kertonut lähdöstäni kenelle vain suupielet korvissa, myös toinen on aina innostunut ja ollut tilaisuudesta vakuuttunut. Jännittävillä asioilla on mukava vaikutus kaikkiin!

   Tykkää

 4. <3 hui iik jee!!!! Mahtavaa!!! Juuri tuollaisia asioita minäkin haluan elämässäni tehdä! Olen todella iloinen puolestasi!!! Nauti ja anna elämyksen kutkutella kaikin mahdollisin keinoin! Ihanaa!!

  Tykkää

 5. Ai että mä oon täällä jo odotellut kuulumisia uusista asioista! Oon superonnellinen sun puolesta <3 Onnea vielä kovasti!

  Tykkää

 6. Onnittelut!! Hieno uutinen, kertakaikkiaan. Teet niin oikein kun lähdet, vaikka se huono puoli onkin hetkittäin raskas. Kotiin pääsee kuitenkin aina!

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! Monet asiat täällä viittaavat siihen, että minun todellakin kannatti tulla. Tänään pääsin vihdoin nettiin, joten kerron pian kaikesta lisää. Ikävä hellitti heti vähän, kun sain eilen puhuttua miehen kanssa puhelimessa. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.