Helpot maapähkinävoi-suklaakarkit (vegaaninen)

Olen parhaillaan Madeiralla Portugalissa. Olin luonnostellut blogiin jo Suomessa herkkureseptin matkaa varten. Herkun tuli olla sellainen, jonka voisin valmistaa hotellissa, ja totta kai aivan suussasulava, koska muut herkut ovat täällä vähissä.

Sopiva resepti löytyi Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta. Ja voi ei, miten mahtava resepti onkaan kyseessä! Maapähkinävoi-suklaakarkkien syömistä on niin vaikea lopettaa, että lopulta meinaa tulla suorastaan huono olo. Jos joku osaa syödä vain yhden tai pari, niin mahtavaa!

maapahkinavoi-suklaakarkit

Maapähkinävoi-suklaakarkit

 • 1 dl vettä tai 100 g vegaanista margariinia
 • 1/2 l tomusokeria
 • 1/2 l riisimuroja
 • 1 prk (350 – 400 g) maapähkinävoita (joukossa saa mieluusti olla maapähkinöiden palasia)
 • 1 tl vanilja-aromia
 • 100 g vegaanista tummaa suklaata
 1. Päällystä laakea vuoka leivinpaperilla.
 2. Sekoita tomusokeri ja vesi tai rasva keskenään. Lisää (murskatut) murot, maapähkinävoi ja vanilja ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele massa tasaisesti vuokaan.
 3. Sulata suklaa ja levitä massan päälle.
 4. Jäähdytä tunti tai pari ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

maapahkinavoi-suklaakarkit 2

Veden käyttäminen rasvan sijaan on oma keksintöni. Tiesin myös veden sitovan aineet, ja näissä nameissa on jo pelkästään maapähkinävoin ansiosta valtavasti rasvaa.

Mieskin kokee, että nameja on pakko hakea koko ajan lisää ja pitää niitä vaarallisina. Hänen mielestään karkit ovat jo nyt niin tuhteja, että hänestä on hyvä, ettei karkeissa ole vielä käytettyäkin enemmän rasvaa. Kohtuullisesti syötynä namit riittäisivät koko lomaksi, mutta meidän kohdalla veikkaan niiden säilyvän maksimissaan kaksi tai kolme päivää. Onneksi myös liikumme paljon!

4 vastausta artikkeliin “Helpot maapähkinävoi-suklaakarkit (vegaaninen)

 1. Nuo suklaiset maapähkinäpalat näyttävät juuri sellaisilta, että takavuosina olisin syönyt niitä lautasellisen saman tien! :) Siksipä en uskalla enää harkitakaan niiden tekemistä vedellä kevennettynäkään. Minulla kalorien kulutus tavallisena kuntokävelijänä on ihan eri luokkaa kuin sinulla, joka vaikutat miltei ikiliikkujalta.

  Teille vaeltelijoille nuo herkut ovat varmastikin omiaan ja sopivaa tankkausta vaativille levadoille. Itse pitäydyn rasvattomassa porkkanakakussa, joka on myös herkkua eikä aiheuta painohuolia sohvaperunallekaan! :D

  Tykkää

  1. Porkkanakakku on kyllä hyvää ja sopisi hyvin tänne matkallekin. :) Ei sitä tosin olisi voinut helposti täällä valmistaa, sillä huoneessamme ei ole sopivia välineitä eikä uuniakaan. Mikro puolestaan on viimeisintä huutoa, mistä onkin ollut paljon iloa ruokia lämmitettäessä ja pakastekasviksia sulatellessa. :)

   Maapähkinävoi-suklaakarkit ovat tosiaan hurjan petollisia! Juuri äsken söin niitä, ja taaskin paljon enemmän kuin ensin suunnittelin. Tulimme kylläkin hetkeä aiemmin vaellukselta, mutta silti. On hurjaa, kun jokin on niin hyvää, että käsi hakee koko ajan seuraavaa palaa. Näitä nameja ei voi ihan heti tehdä toista erää ilman, että vatsa halkeaa!

   Tykkää

 2. Karkit ovat sen verran houkuttelevan ja herkullisen näköiset, että niitä täytynee muistaa kokeilla, kun seuraavan kerran sokerihammasta kolottaa (eli todennäköisesti liian nopeasti). Vesi lienee oiva lisäys ohjeeseen, jotteivät namipalat ole liian tuhteja.

  On lohdullista tietää, että maailmassa on muitakin herkkuhiiriä. :D Vaikken toistaiseksi ole karkkeja leiponut ja maistellut, osaan aavistaa, kuinka vaarallinen ohje on – ei mulla todellakaan itsekuri riittäisi vain yhteen herkkupalaan. :)

  Tykkää

  1. Nämä ovat kyllä aivan liian hyviä! Vesi tosiaan hoitaa hommansa hyvin. Jos ei tykkää tavasta, jolla namit lohkeavat neliöiksi leikattaessa (silloin kun karkit tekee veteen), niin massasta voi myös muotoilla käsin palloja, jotka kastaa suklaaseen. Itse luultavasti kokeilen tehdä karkit seuraavaksi niin, jotta niistä tulisi nätimpiä. :)

   Oi, meitä herkkuhiiriä todella riittää, ja tämänkaltaiset ohjeet ovat meille pahimpia. :D Jos voisin saada vain yhden tällaisen namin, olisi melkein helpompi olla kokonaan ilman, sillä vain yksi on kidutusta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s