Matkavalmisteluja ja eväiden tekoa

Huomenna lennämme kahdeksi viikoksi ehkä koko maailman upeimpaan patikointiparatiisiin! En yleensä ikinä käytä sanontaa ”into on piukassa” (eikö olekin hassua tuollainen piukkuus?), mutta olen vain niin innoissani matkasta, että on vaikea rauhoittua!

Mille tahansa pidemmälle matkalle lähteminen kasvattaa aina omaa tehtävälistaani melkoisesti. Niinpä olen touhunnut yhtä sun toista hiki hatussa tällä viikolla. Pakkaaminen on vain yksi pakollinen vaihe, joskin se voi olla aikaavievää. Yritin tällä kertaa välttää kaiken viime hetken kiireen ja paniikin hyvällä suunnittelulla: kirjoitin tehtävälistan lähes joka päivälle, ja aloitin eri hommien teon heti herättyäni. Pidin pieniä taukoja, ja olin usein iltaisin aivan poikki. Oli tyydyttävää voida vetää viivoja vihkoon sitä mukaa kun sain töitä tehtyä. Kovasta uurastuksestani huolimatta kaikki ei vieläkään ole valmista. Nyt onkin aika kurkata tehtävälistaani ja katsoa, mitä kaikkea olen saanut aikaan ja mihin kaikki aika meni.

matkalaukut

Kuluneen viikon tehtäviä:

 • tee ystävänpäiväkortit, kirjoita niihin tekstit ja lähetä ne
 • pese neljä koneellista pyykkiä
 • vaihda lakanat
 • ota viimeisetkin talviaiheiset kynttilät, liinat ym. koristeet pois ja laita kaappiin, laita tilalle jotain keväisempää
 • järjestele koti
 • imuroi
 • pyyhi pahimmat pölyt
 • kirjoita kunnon kirje ystävälle (olin halunnut kirjoittaa jo monta päivää, joten tahdoin tehdä myös tämän ennen matkaa)
 • värjää hiukset Khadilla ja ota kuvia pesujen välissä (luvassa on postaus Khadin pysyvyydestä ja haalistumisesta vaihekuvin)
 • tee Airshoppen-tilaus (ensin kauppa mitätöi kaikki paluulennolle tekemäni tilaukset, mutta toisena päivänä sentään onnistuin)
 • ideoi viikon blogipostaukset, jaa kirjoittaminen joka päivälle + suunnittele ja luonnostele myös matkalle pari muuta kuin matka-aiheista kirjoitusta
 • vastaa kommentteihin
 • hae vaelluskirja kirjastosta (kirja tulee matkalle mukaan, joku ehti hakea kyttäämäni kappaleen, joten jouduin metsästämään kirjaa kauempaa, lopulta onneksi löysin)
 • Pakkaa laukku sovittaen ensin kaikki mukaan ajattelemasi vaatteet, karsi reilusti, mitään turhaa ei mukaan. Mieti, mitkä kengät ja takki tulevat laukkuun, mitkä lennolle? Jos olen siistimmissä arkivaatteissa lennolla, mutta joudun ottamaan repun mm. kannettavan tietokoneen takia, eikö asukokonaisuus ole pilalla? Joudunko siis laittamaan sporttivaatteet lennolle, jotta reppu olisi ok? Kun sovitat vaatteita, käy samalla kaappeja läpi ja lajittele kauan käyttämättä olleet vaatteet kierrätykseen.
 • tee lähtöselvitys
 • käytä ja syö viikon mittaan hedelmiä ja muita pilaantuvia ruokia, niin mitään ei tarvitse heittää pois huonon suunnittelun takia juuri ennen lähtöä

Huh, sentään valtaosa näistä hommista on tehty. Järjestely ja pakkaaminen ovat vielä osittain kesken, joskin onneksi hyvässä vaiheessa nekin. Tarvitseeko näin paljoa tekemistä selitellä jotenkin? Tiedän nimittäin ihmisiä, joiden ei ole pakko esim. siivota mitenkään erityisesti ennen matkalle lähtöä, mutta itse en osaa lähteä matkalle niin, että jättäisin kodin sotkuiseksi. Matkalta paluu on aina riittävän haikeaa muutenkin, saati jos kotona odottaa kamala läävä. Listassa ei näkynyt mitään lenkkejä ja muita liikuntasuorituksia, sillä ne kuuluvat jokapäiväiseen elämääni eikä niiden unohtaminen ole mahdollista.

Pilaantuvia ruokia minulle jäi jogurttia ja peräti viisi omenaa. Omenathan olisivat hyviä sellaisinaan matkaeväksi, mutta omat omenani eivät jostain syystä olleet kovin hyvänmakuisia, minkä vuoksi olin jättänyt ne pehmenemään. Tiesin, että ainut tapa saada ne syödyiksi on soseuttaa ne, ja käyttää sose erilaisiin leipomuksiin. Niinpä leivoin täyttävän tuntuista ja maukasta leipää ja hillo-maapähkinäneliöitä (laitan reseptit myöhemmin blogiin). Leipominen näin lähellä ennen matkaa oli sikäli huono idea, että se toi lisää työtä ja sotkua muutenkin kiireisiin päiviin, mutta nyt on sentään pilaantuvat aineet käytetty ja matkaevästäkin valmiina. Eväille on lukemani mukaan tarvetta, sillä matkakohdettamme ei pidetä sittenkään niin vegaaniystävällisenä kuin olin ajatellut. Tosin on varmaa, että siellä on esim. etnisiä ravintoloita toisin kuin viimeksi Skopeloksella. Kylläpä jo jännittää!

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Jos vain pääsemme perille, kirjoitan parin päivän päästä alla olevista maisemista. Arvaako kukaan kohdetta?

matkakohde

matkakohde 2

10 vastausta artikkeliin “Matkavalmisteluja ja eväiden tekoa

 1. Hyvää ystävänpäivää, kaunokainen ja kiitos kortista!
  Olisittekohan lähdössä Madeiralle? Se selvinnee pian..Voisitko soittaa minulle kun tulette?Simkortin vaihdoksen myötä jotkut puhelinnumerot ovat mystisesti kadonneet..eli en saa sinuun yhteyttä ( en löytänyt tietoja numeropalveluista)
  se suunnitelma joka oli herkullisessa kortissa on oikein hyvä! Kiitos, halaus ja sykähdyttävää matkaa!! T.Laura S

  Tykkää

  1. Voi kiitos, Laura! Kiva, että kortti tuli perille. :)

   Madeiralle tosiaan on matka! Voin soittaa heti reissun jälkeen, olisin muutenkin pian soitellut, jos susta ei olisi kohta kuulunut. :) Harmi, että puhelinnumerot hävisivät, toivottavasti saat ne kaikki takaisin.

   Palataan herkulliseen suunnitelmaan heti maaliskuussa. :-) Kaikkea ihanaa siihen asti ja haleja!

   Tykkää

 2. Madeira ja levadavaellukset odottaa teitä! Mahtavaa! Mehän ollaan sitten puolisen viikkoa melkein naapurissa, parisataa kilometriä etelämmässä. Madeira on ollut yksi mun ”olispa-kiva-käydä”-kohteista, joten nyt odotan vielä intopiukeempana (!) sun matkaraportteja!

  Ihana, että on joku muukin, joka tekee listoja. Mä olen tehnyt niitä pienestä pitäen. Meillä on lähtöön 1,5 viikkoa ja jotain työhön liittyviä valmisteluja olen jo tehnyt, mutta nyt kun luki sun valmisteluista, alkoi tuntua, että pitäskö alkaa kirjoitella ne omatkin lähtövalmistelulistat pikkuhiljaa…

  Mua ei häiritse, jos koti ei ole puunattu paluuta varten. Tosin yksi syy tähän on se, että koirat jäävät pitempien reissujemme ajaksi aina äitini hoiviin ja hän aikansa kuluksi paitsi tyhjentää postilaatikkoamme, myös siivoaa kotimme lattiasta kattoon ja täyttää jääkaapin. Äidit on <3

  Tykkää

  1. Hyvin tiedetty, Madeirahan se! Onpa kivaa, että se on sun matkakohdelistalla; voin kyllä todella suositella, se on maailman ihanimpia paikkoja. Vihreä ja kukkainen luonto, oma rauha, ketään ei missään, kunnon vuoret… vastapainona kaupunkielämää, jos sellainen kiinnostaa. Kaikki tarvittava kompaktissa mutta ei silti tippaakaan liian pienessä paketissa (Madeirahan on valtava esim. moniin Kreikan pikkusaariin verrattuna). Mukavaa olla intopiukkoina yhdessä ja päästä lukemaan sun matkajuttuja sitten kun niistä kirjoitat!

   Listat ovat kyllä ihan ehdottomia varsinkin kiireen keskellä, vaikka niiden ei tarvitsekaan pursuta tehtäviä noin kuin minulla. Vähän suppeampi lista voisi olla miellyttävämpi kumppani arkeen. :)

   Jos oma äiti on tuollainen tehopakkaus, niin ymmärrän hyvin, ettei itse koe tarvetta puunata paikkoja! Teillä on hulppea asetelma. :) Minun tavassani puunata on se etu, että loma tuntuu vieläkin upeammalta, kun on ensin uuvuttanut itsensä siivoamisilla ja muilla hommilla!

   Tykkää

   1. Rabacal on yksi harvoja paikkoja Madeiralla, jossa emme ole vielä käyneet. Hyvä siis tietää, että paikka olisi upea, jos sinne vielä pääsisimme. Olemme liikkuneet Madeiralla vain jalan ja busseilla, ja Rabacal sattuu olemaan yksi niistä kohteista, johon bussit eivät aja. Opaskirjan mukaan oma auto tai taksi ovat ainoat vaihtoehdot. Smaragdivuoria ja vesiputouksia Rabacaliin pääsisi ihailemaan vihreyden keskelle. Kohde on opaskirjan mukaan turistien ja muiden suosiossa, eli siellä on luultavasti enemmän ihmisiä kuin patikkaretkillämme yleensä. Saapa nähdä, saammeko mentyä paikkaan tänä vuonna!

    Tykkää

 3. Heiheii, mitä valoisinta ja lämpimintä ystävänpäivää sinulle! JA ihanaa, mainiota, rentouttavaa, meiningiltään juuri teille sopivaa reissua!! <3

  Hauska lukea, että olette niin innoissanne matkasta. Matkustelu on elämän parasta antia. Ja mikä onni sekä sattuma onkaan, että olemme syntyneet lottovoitto-Suomeen: ei tarvitse säästää kuin hetken ajan niin tämänkaltaiset reissut mahdollistuvat! Ihan hassua ja uskomatonta. Nauttikaa! <3

  Tykkää

  1. Kiitos Veera, ja mitä mahtavinta ystävänpäivää myös sinulle! Onpa hieno toivotus tuo kullekin sopiva meininki. :) Viimeksi uimme tulvavesissä Madeiralla, mikä ei ollut sitä ihan parasta meininkiä. Veikkaan, että nyt meiningistä tulee parempi!

   Ihan totta tuo matkustelun edullisuus. Matkusteluahan pidetään tyypillisesti tosi kalliina, mutta lopulta aika pienelläkin rahalla pääsee reissuun. Lisäksi suomalainen passi avaa maailman ovet kaikkein parhaiten, eli meidän matkusteluamme rajoitetaan kaikista vähiten. Lottovoitto todellakin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.