Mitä söin tänään vegaanina? (osa 4)

Taas on aika katsastaa päivän värikkäät syömiset! Välillä ihmetyttää, että kasvissyöntiä tarvitsee edes ”myydä” ihmisille, kun annokset ovat niin kauniita ja kutsuvia itsessään. Liha-, maito- ja kananmunaruoat ovat niin värittömiä, että niiden kylkeen ja päälle laitetaan aina kasviksia ja yrttejä, jotta aterioista saadaan kuvauskelpoisia esim. tv-mainoksiin ja lehtiin. Kasvisateria ei koristeita tarvitse, kun koko annos on yhtä värien juhlaa.

Aamupala

En aina syö perinteisinä aamupalaruokina pidettyjä ruokia aamuisin, vaan joskus syön jotain muuta. Vastaavasti saatan syödä aamupalaruokia (puuroa, muroja ym.) iltapalaksi. Tällä kertaa söin aamiaiseksi perunaa ja Oriental wok mix -pakastekasviksia makean chilikastikkeen kera. Olen tosi tykästynyt pakastekasviksiin, joita olen varta vasten halunnut alkaa syödä enemmän.

perunaa ja oriental mix

Lounas/päivällinen

Päivän pääasialliset syömiset koostuivat useista ihanista sorteista, joista kukas muu kuin äiti vastasi. Pääruoaksi oli kasvislasagnea, jonka reseptin olenkin jo jakanut blogissa (tällä kertaa päällä oli Wilmersburgerin juustoa raastettuna), ja lisukkeena oli pannulla pyöritettyä ruusukaalia, seitania, valkosipulia, karpaloita ja saksanpähkinöitä.

kasvislasagnea ja ruusukaalia

Lisänä oli vielä paistettua Jalotofua ja salaattia, jossa oli tomaattia, punasipulia, höyrytettyä parsakaalia ja mausteina valkosipulijauhetta, sitruunamehua, vähän öljyä, oreganoa, basilikaa, pippuria ja suolaa. Näiden lukuisten herkkujen keskellä taas huomasi elävästi, etten ollut omassa yksinkertaisessa koekeittiössäni. Äiti vie käsitteen monipuolinen aivan uudelle tasolle!

kasvislasagnea ja ruusukaalia 2

Välipala/jälkiruoka

Söin tekemiäni taateli-kastanjaneliöitä. Neliöissä on taateleita, kastanjoita, kaurahiutaleita, kurpitsan-, auringonkukan- ja chiansiemeniä ja murskattuja Weetabix Chocolate -murokkeita. Kaikki on sekoitettu tasaiseksi massaksi keskenään kaurahiutaleita lukuun ottamatta. Päällä on kookoshiutaleita.

taateli-kastanjapalat

Iltasyömiset

Päivä oli varsin liikuntapainotteinen edellisten syömisten jälkeen, ja illalla kotiin päästyäni alkoikin olla nälkä (joskin jaksoin kuntoilla päivällisen ja välipalan ansiosta yllättävän pitkään ja hyvin). Illalliseksi söin miehen tekemää pataruokaa ja parsakaali-kukkakaali-porkkanasekoitusta (pakaste) reiluhkon kauraleipäviipaleen päällä. Kastikkeena oli taaskin makeaa chilikastiketta, joka on yksi lemppareistani (merkillä ei ole niin väliä, sillä valtaosa chilikastikkeista on vegaanisia).

pataruokaa ja parsakaalia leivalla

Jälkiruoaksi söin Finduksen pullia, tällä kertaa makuna oli omena-kaneli. Näissä on kyllä niin onnistunut resepti, että vau! Kahdessa pullassa on vain 240 kaloria, joten nämä ovat hyvin maukkaita keveyteensä nähden.

omena-kanelipullat

Juuri tähän päivään ei mahtunut tuoreita hedelmiä, mutta kasviksia sitäkin enemmän. Ei muuta kuin unelmoimaan huomisen aterioista!

4 vastausta artikkeliin “Mitä söin tänään vegaanina? (osa 4)

 1. Välillä mua jopa vähän ärsyttää, kun nuo kasvisruoat on tosiaan ihanan värikkäitä ja herkullisen näköisiä ja liha +peruna-kombo on vähän… noh, ankea. Mutkun mutkun… ei ne vaan oo mun makuun. Onneksi en ihan ”heinätön” ole, perus kurkku-tomaatti-salaatti salaatti on usein mun lihalautasen kaveri. Nyt olen vielä alkanut lisätä siihen kananmunaa ja tonnikalaa. On kyllä tosi ruokaisaa!

  Toi pullajuttuhan täytyykin tutkia tarkemmin. Ei tosiaan kauheita kaloripommeja, vaikka herkkuosastolle kuuluukin!

  Tykkää

  1. Hienoa, että edes nuo perusrehut ovat löytäneet lautasellesi. Myös tuo on hyvä merkki, että nautit kasvisruoista silmilläsi; uskon, että ne miellyttävät vielä joskus myös makuaistiasi. :)

   Finduksen pullat ovat kyllä niin hyviä! Makuja on omena-kanelin lisäksi pelkkä kaneli ja sitten vielä kardemumma. Viimeisintä en ole vielä maistanut, mutta paketti on jo pakastimessa odottamassa. Odotukset ovat sillekin kovat, koska kardemumma on lempimausteitani.

   Tykkää

 2. On sinulla sitten ollut herkkupäivä! Mutta jos olisit tehnyt nuo kaikki itse (paitsi pullat), aikaa olisi mennyt hirveästi, vai mitä? Minusta kasvisruoat tuntuvat liian työläiltä tehdä jatkuvasti, vaikka syönkin niitä aina välillä. Ilmeisesti niihin jää sitten kuitenkin jollain tavalla koukkuun?

  Tykkää

  1. Ihania herkkuja kyllä olivat! Aikaa olisi tosiaan mennyt valtavasti, jos olisin tehnyt kaiken itse. Äitikin jakaa suuremmat kokkailut useammalle päivälle ja pyrkii tekemään isompia eriä, niin ettei joka päivä tarvitse kokata (ainakaan mitään suuritöistä).

   Jotkin kasvisruoat todella ovat työläitä (kuten juurikin kasvislasagne) mutta vastaavasti esim. keitetyt perunat, riisi tai muu tärkkelys + pakastekasvikset + esim. tofu/purkkipavut + mieluinen kastike = helppo, ravinteikas ja maukas ateria. Kyllä kasvisruokiin tosiaan voi jäädä koukkuun. :) Minunkaan ei ole yhtään vaikea syödä näin, vaan alan suorastaan kaivata kasviksia, jos esim. olen jossain menossa, missä en voi syödä niin kasvis- ja tärkkelyspainotteisesti kuin olen tottunut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.