Khadin tummanruskea hiusväri – vihdoin harmaat peittoon ilman punaisuutta!

Viime syksynä etenin hiusvärikokeiluissa siihen pisteeseen, etten enää kestänyt ajatustakaan uudesta toimimattomasta kasviväristä.

Aiemmin syksyllä olin kokeillut Logonan hiusväriä, joka sentään irrotti hiuksiin jotain väriä, mutta ei kuitenkaan pysynyt hiuksissani eikä peittänyt harmaita. Myöhemmin syksyllä kokeilemani Henné Natur ei tarttunut hiuksiini ollenkaan, mikä näkyy hyvin varsinkin ohimokuvissa.

Päätin viime vuoden hiusvärikokeilut itsetehdyllä hiushuuhteella, jota olen tehnyt monta erää ja käyttänyt hiussuihkeena tämänkin vuoden puolella.

Tykkään suihkeesta, sillä se toimii tuuheuttavana ja hoitavana hiuslakkana, on ihanan tuoksuista ja jätti myös hiukan väriä päähän. Väriä ei juurikaan huomannut ennen kuin vasta suihkussa, jolloin sitä irtosi vähän mutta silti näkyvästi shampooseen. Minulla on kuitenkin sen verran paljon harmaita, että tiesin tarvitsevani jotain järeämpää väriä, jotta harmaat vihdoin peittyisivät kunnolla.

Khadi tummanruskea

Khadi Dark Brown eli tummanruskea Khadi

Ja harmaathan peittyivät! Vastaus löytyi jo kerran ostamastani Khadista, mutta tällä kertaa ei vaalean- vaan tummanruskeana.

Tämä on ehdottomasti paras värjäystulos, jonka olen saanut koko värjäystaipaleeni aikana: väri on niin lähellä omien ruskeiden hiusteni sävyä, että kukaan ei huomannut minun värjänneen hiuksiani (värjäsin ne jo viime vuoden puolella), mutta harmaat häivyttyivät täydellisesti! Juuri sitä olen koko ajan hakenut kasviväreiltä. Voi että sitä iloa, kun tajusin, että löysin vihdoin juuri oikean värin.

Olin aikoinaan hyvin tyytyväinen Khadin vaaleanruskealla värillä saamaani tulokseen (ja ystävälläni värin vaikutus oli hyvinkin huomattava), mutta väri haalistui tuntuvasti jo muutamassa pesussa, joskin värin kaikkein huonoin ominaisuus oli sen taittavuus punaiseen ja oranssiin. Omassa päässäni vaaleanruskean Khadin oranssisuus alkoi korostua entistäkin enemmän harmaiden hiusten kasvaessa.

Onneksi tajusin vihdoin kokeilla tummanruskeaa Khadia! Kaikista ruskeista kasviväreistä tummanruskeassa on kaikista vähiten punaisuutta eli hennaa ja enemmän indigoa. Khadin tummanruskea väri olisi ollut minulle sopivampi sävy jo kesällä, eikä minun olisi tarvinnut pelätä liian tummaa lopputulosta, mutta olinhan kesällä vasta värjäyskokeilujen alussa.

Sittemmin olen oppinut, että omiin sileisiin hiuksiini mikään ruskea väri ei ole liian tumma eikä tartu syvälle. Kuvassa alla näkyy värjäystulos ohimoilla.

Khadi tummanruskea ennen-jalkeen 2

Itse värjäysprosessi ohjeineen oli ihan samanlainen kuin vaaleanruskean Khadin kanssa. Jopa värin ainesosat ovat täsmälleen samat (tummanruskeassa on suhteessa enemmän indigoa ja vähemmän hennaa kuin vaaleanruskeassa). Ainoat erot viime kertaan olivat:

 • käytin koko paketin
 • levitin värin kaikkialle hiuksiin
 • annoin värin vaikuttaa kahden tunnin sijasta neljä tuntia (ensi kerralla annan vaikuttaa vieläkin kauemmin)
 • värjääminen sujui paremmin eikä ollut siten yhtä sottaavaa
 • yleisesti ottaen huomasin, että Khadi-värit levittyvät paremmin kuin esim. Logona ja Henné Natur, jolloin myös värjäystuloksesta tulee tasaisempi

Ensimmäisessä shampoopesussa väriä lähti valtavasti, toisessakin aika paljon ja vielä kolmannessa ja neljännessäkin näkyvästi. Tämän postauksen jälkeen-kuvat on otettu ainakin neljän pesun jälkeen, eli värin intensiteetti on laskenut tuoreesta tuloksesta reilusti. Tosin väriä kuuluukin lähteä alussa, koska sitähän ei pestä heti värjäyksen jälkeen pois, vaan vain huuhdellaan hiukset.

Koska väri on niin lähellä omaani, minulle ei tule ruskeaa juurikasvua, mutta harmaiden ja valkoisten hiusten takia aion värjätä hiusten juuren kuukausittain Khadin tummanruskealla. Näin väri myös kerrostuu, mistä yksi kommentoija mainitsikin aiemmassa Khadi-postauksessa.

Kerrostuminen lisää värin pysyvyyttä. Huomasin kerrostumisen parantavan värin pysyvyyttä jo vaaleanruskealla Khadilla, jota laitoin kesällä toistamiseen ohimoille; sekös vasta tekikin hentoisista ohimohiuksista oranssit pitkäksi aikaa!

Khadi tummanruskea luonnonvalossa

Luonnonvalo paljastaa, miten hyvin uusi väri istuu päähän: nyt ovat hiukset, silmät ja hattukin sävy sävyyn!

16 vastausta artikkeliin “Khadin tummanruskea hiusväri – vihdoin harmaat peittoon ilman punaisuutta!

  1. Voi kiitos! Huivikin tuo tosiaan oman lisänsä asuun.

   Sulle varmaan sopisikin ruskeat silmät, niin kävisit espanjalaisesta Kanarialla ja muillakin matkoillanne. :) Minua luullaan usein ulkomaalaiseksi Suomessa, kun taas mm. Etelä-Euroopassa käyn aina paikallisesta!

   Tykkää

 1. Onnittelut että olet löytänyt noin sopivan hiusvärin itsellesi! Hiuksesi ovat muutenkin paksut ja kauniit.

  Tykkää

   1. Millainen se itsevalmistamasi hyväntuoksuinen hiushuuhde on? Voisko saada ohjetta?

    Tykkää

 2. Ooo, mikä kaunokainen siellä onnellisena toimivasta väristä myhäilee! :–) ihanaa, että sitkeä etsintä palkittiin!
  Uskon kyllä, että sinua luullaan paikalliseksi Etelä-Euroopassa! Paikalliseksi sulautuminen tuntuu aina kutkuttavalta!

  Tykkää

  1. Voi kiitos mitä suloisimmasta kommentista, ihanin Veera! <3

   Kieltämättä on mukavaa liikkua monissa maissa niin, että luullaan paikalliseksi. Olen lukenut, että esim. kirjailija Elizabeth Gilbert toivoo joskus, ettei näyttäisi kaikkialla maailmalla turistilta (hän on omien sanojensa mukaan mm. hyvin vaalea ja punakkaihoinen). Tosin omat värini aiheuttavat myös hämmennystä, koska myyjät ym. alkavat lähes aina puhua minulle paikallista kieltä englannin sijaan. Ja Suomessa on niin tyhmää joutua vastaamaan kysymykseen "Do you speak Finnish"! :D Mutta noin yleisesti on kyllä kiehtovaa sulautua paikallisten joukkoon ulkomailla, vaikka vastaavasti olen miettinyt myös sitä, miltä tuntuisi näyttää suomalaiselta omassa kotimaassaan. :)

   Tykkää

 3. Siis vau mikä väri!! Ihanaa, että löysit näin hyvin harmaat peittävän! Sitkeästi olet hakenutkin, joten oli aikakin. Olen niin iloinen puolestasi :)

  Olen ite just tänään menossa Sante-ostoksille. Piti heti netistä vilkaista onko kaupassani Khadia – ei oo, höh. Toisaalta, mun on ehkä parasta vaan pysyä siinä Santen voiteessa, kun olen niin tykästynyt sen helppouteen. Vähän paremminhan nää toki sais pysyä päässä, mutta ihan kaikkea ei taida saada samassa pakkauksessa :)

  Tykkää

  1. Kiitos! Värin löytäminen oli kyllä tosi kivaa; aloin tuntea itseni niin vanhaksi kaikkine harmaineni, vaikka itse naama kai vielä näyttää suhteellisen nuorelta. Kun harmaat peittyivät, muutuin taas leikkimieliseksi pennuksi. :D

   Santehan näytti sulla oikein hyvältä viimeksikin, eli on varmasti hyvä ostos. :) Harkitsin itsekin ennen Khadiin päätymistä Santea, mutta valikoima oli niin punaisenhohtava, että tartuinkin Khadiin. Sullehan punaisuus on vain plussaa, koska etsit punaista väriä, mutta niille ruskeahiuksisille, jotka haluavat pysyä omassa (kylmemmässä) värissään, punaisuus ei välttämättä ole niin toivottua. Sante tuntuu muuten aika kehutulta samoin kuin Khadikin. Molemmat sentään värjäävät hiuksia, vaikka pysyvyys ei tosiaan päätä huimaa. Tosin on mukavaa voida värjätä hiukset niinkin usein kuin esim. kerran kuussa nimenomaan kasviväreillä, jotka ovat aidosti hoitavia. Niinpä sitä tulee säännöllisesti tehtyä hiuksille hyvää sen lisäksi, että saa mieleisen värituloksen taas muutamaksi viikoksi. :)

   Tykkää

   1. Hei!
    Löysin ihan samaisen Khadin tummanruskean värin hiljattain. Olin kokeillut jo vaikka kuinka montaa eri kasviväriä, eri vaikutusajoilla, seoksen eri paksuuksilla, sekoittanut joukkoon sitruunaa tai kahvia tai etikkaa tai … ja kerta toisensa jälkeen tyvi jäi harmaaksi tai viimeistään muutaman päivän jälkeen pienikin värjäystulos näytti tyvestä katoavan, mutta tällä aineella onnistuin! Kyllä oli mahtava fiilis kaiken vaivan ja epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen!

    Ainoat harmitukset olivat seoksen valuminen varsinkin korvallisien kohdalta. En tiedä teinkö liian löysän seoksen. Kuinka valuvaksi sinä valmistat seoksen? Vähän vaikeaa kuvailla. Puuromaiseksi, vellimäiseksi vai kiisselimäiseksi? Lisäksi pääni on alkanut tulla välillä kipeäksi reilun kahden tunnin vaikutusajan jälkeen. Olen yhdistänyt tämän ärsyttävään hajuun, päälaen lämpiämiseen ja niskaan kohdistuvaan painoon, kun kääreet tuo kuitenkin lisäpainoa normaalitilanteeseen verrattuna. Oletko kokeillut tehdä Khadiseosta aiemmin tekeytymään? Se ilmeisesti lyhentäisi päässä vaikutusaikaa? Täytyykin ensi kerralla testata, Toivottavasti tarttumistulos on sama!

    Tykkää

   2. Hei!

    Sinun värjäyskokemuksesi ennen Khadia kuulostavat pysyvyydeltään ihan samoilta kuin minun, eli monista kasviväreistä ei vain ole mihinkään. Niinpä ilo tosiaan on suuri, kun löytää jonkin niistä harvoista tuotteista, jotka toimivat. Hienoa, että sinäkin sait toivotun lopputuloksen juuri Khadilla!

    Ymmärrän täysin, mitä tarkoitat väriseoksen paksuudella. :) Kerran erehdyin tekemään seoksesta liian ohutta (tosin oli pakko, koska silloisen ei-toimivan värin levitys oli mahdotonta paksuna ja rakeisena tahnana), ja valumista oli lähes mahdoton saada loppumaan, vaikka kuinka tunki paperia kelmun ja pyyhkeen alle hiusrajaan. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä seoksesta paksumpaa, ennemmin puuromaista kuin vellimäistä. Myös sillä on väliä, käyttääkö paketin mukana tulevaa muovihattua vai esim. elmukelmua. Kelmu on mahdollista kääriä päähän niin tiukasti, että se vain edesauttaa valumista. Jos käyttää kelmua, kannattaakin kääriä kunnon ”suojamuuri” hiusrajalle vaikkapa jo ennen kuin käärii muun pään kelmuun.

    Minulla(kaan) ei ole koskaan mitään tuntemuksia itse päänahassa, kun annan värin vaikuttaa päässä, mutta minäkin koen lopulta niskassa rasitusta juurikin siksi, että pää on kääreineen ja pyyhkeineen niin painava. Haju tai pään lämpiäminen eivät sen sijaan ole haitanneet.

    En ole antanut seoksen tekeytyä, vaan levittänyt sen heti ohjeiden mukaisesti. Olen kyllä joidenkin muiden tuotteiden kohdalla lukenut, että tekeytyminen kuuluu värjäysprosessiin. Vähän pelkään, että ainakin omat hiukseni vaativat todella pitkän vaikutusajan joka tapauksessa, koska neljä tuntiakaan ei tehnyt hiuksista liian tummia, ja väriä on yhä lähtenyt joka pesussa irti, joskin hyvin pienesti alkuun nähden. Mutta jos itse kokeilet antaa seoksen tekeytyä ja lyhennät vaikutusaikaa hiuksissa, niin tule kertomaan, miten kävi. :)

    Tykkää

 4. On pakko kommentoida jo toistamiseen yhden illan aikana: upean väriset hiukset ja todella kauniin ruskeat silmät sinulla! :) Mie olen aina halunnut olla ruskeasilmäinen, mutta geeniperimä on antanut mahdollisuuden lähinnä sinivihreäsotkuun, mutta hiusväreillä sentään saa vähän elämää piristettyä. :D Täytyypä pistää Khadin purtilot mieleeni, sillä todennäköisesti taas syksyn tullen alan haikailla tummempaa kuontaloa eenelosen sijaan.

  Tykkää

  1. Voi kiitos! Onpa minulla ihania lukijoita, kun silmäni saavat niin suloisia kommentteja. <3

   Koska Suomessa lähes 90 prosenttia kansalaisista ovat sinisilmäisiä, ruskeaa taidetaan yleensä ihailla sen harvinaisuuden takia (nimenomaan suomalaisilla). Mutta heti kun sinisilmäinen lähtee etelämmäs matkalle, hän on se harvinainen, jolla on upeat silmät. :)

   Kiva, jos Khadi-vinkistä on iloa jopa sinunlaisellesi Elovena-tytölle. :) Olen niin tottunut vaaleisiin kutreihisi, etten osannut ajatellakaan, että haluaisit ehkä joskus värjätä ne ruskeiksi. Katsotaan siis syksyllä, miltä pääsi näyttää!

   Tykkää

 5. Kiitos sinulle värjäyskokemuksistasi. Aion kokeilla omiin harmaisiini Kadia myös. En voi käyttää kemiallisia värejä , kun aiheuttavat poltetta ja pistelyä ja sitten pää kutiaa niin kovasti että luulin joskus olevan täitä, vaan eipä ollutkaan. Kasvatin värit pois ja nyt vaan harmaa platinablondi. Inhoan sitä, kun olen ollut aika paljon tummempi ja tututkaan eivät meinaa tuntea. Kyllä väri vaikuttaa petsoonallisuuteen miltei ratkaisevasti ja mielialaan.
  Toivotan sinulle hyvää tämän vuoden jatkoa!

  Tykkää

  1. Mukavaa, että tekstistä on sinulle iloa. :) Khadi on ehdottomasti paras (ja ainut toimiva) kokeilemani kasviväri, eikä koskaan aiheuttanut allergisia reaktioita omassa käytössäni. Uskallan suositella sitä muillekin kokeiltuani niin monia värejä.

   On totta, että hiusten värillä on yllättävänkin suuri vaikutus omaan olemiseen ja mielialaan. Ehkä varsinkin silloin, kun ei edes halua varsinaisesti ”uutta” ja vierasta väriä päähänsä, vaan haluaisi oman vanhan värin takaisin, nykyiset harmaat hiukset eivät näytä hyviltä ja ”oikeilta”, vaikka niissä ei sinällään mitään vikaa olekaan. Sitä on niin tottunut siihen tummempaan hiusväriin, mikä itsellä oli, että se on osa ihmisen identiteettiä. Vähän väliä mietin itsekin, värjäisinkö taas hiukseni vai annanko niiden harmaantua oikein kunnolla. :)

   Kivaa värjäilyä ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s