Toivepostaus: Kimi Räikkönen San Franciscossa

Eräs blogini vakiolukija on lähdössä ensi viikolla San Franciscoon. Hän kirjoittelee minulle välillä ja kysyi, satuinko käymään toistaiseksi laajimmalla USA:n kiertueellani San Franissa. Satuinhan minä! Koska olen muutenkin pohtinut Amerikan-matkailua viime aikoina (aihe nousee esiin aina vuodenvaihteessa Carolin ja minun välisessä kirjeenvaihdossa), päätin tehdä kattavan kuvamatkan San Franciscoon.

Mitä tehdä ja nähdä San Franciscossa?

Voit mennä ihailemaan Suomen omaa hottista, ilmeettömänä Jäämiehenä ja Räkänä tunnettua Kimi Räikköstä San Franciscon suurimpiin ostoskeskuksiin.

Kimi Raikkonen San Franissa

Jos tammikuinen ulkoilma houkuttaa enemmän, ”pakollisia” nähtävyyksiä ovat luonnollisesti:

  • Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Älä kysy, miksi silta on punainen, vaikka nimi on kultainen. Kyseessä on joka tapauksessa massiivinen rakennelma, josta kaupunki tunnetaan parhaiten.

  • Alcatraz

Alcatraz

Saari, jolla on kuuluisa ja pahamaineinen (ei enää käytössä oleva) vankila, josta itse Clint Eastwoodkin pakeni elokuvassa Escape from Alcatraz (1979). Vankila on helpoin nähdä samalla lauttamatkalla, jolla näkee myös Golden Gaten sillan.

  • Merileijonat ja Pier 39

merileijonat

merileijonat 2

Merileijonat ovat San Franin söpöintä antia! Niiltä ei voi välttyä, ne hengailevat Fisherman’s Wharfin (jonne kannattaa muutenkin mennä tunnelmoimaan) satamassa. Ääntely ja haju ohjaavat sinut perille! Lue lisää esim. täältä: Merileijonat vetävät turisteja. Jutussa kerrotaan, että merijellonat ovat satamassa myös talvisaikaan.

  • Lombard Street

Lombard Street

Lombard Street on monesta kurvista tunnettu vehreä nähtävyys ja tie, jolla autotkin saavat ajaa. Meno on jyrkkien kulmien vuoksi rauhallista.

  • Raitiovaunut

San Franciscon raitiovaunu

Monista leffoistakin tutut raitiovaunut on koettava! Niihin hypätään suoraan lennosta, ja halutessaan voi seisoa kynnyksellä koko matkan pitäen toki lujasti kiinni kaiteesta.

Mitä ostaa San Franciscosta?

toffeeta

No toffeeta tietenkin! (Jotkin toffeet saattavat olla vegaanisiakin, koska kerma ei kuulu klassiseen reseptiin. Toffeissa saattaa kuitenkin olla voita.)

naamiaisasu

Jos naamiaisasuille on tarvetta, San Fran saattaa olla oikea paikka myös niiden löytämiseen.

Liikunta San Franciscossa

Kaupunki tunnetaan pitkistä ja jyrkistä mäistään, joita tallaamalla polvet joutuvat koville ja kunto taatusti kohenee. Ylhäältä on myös hulppeat näkymät.

jyrkkyys

jyrkkyys 2

San Franciscon virkistävä museotarjonta

Kaupungissa on monia museoita ja siten paljon nähtävää. Taideteoksia on usein myös ulkotiloissa.

aurinko

Picasso

Jos vaikka mies, pomo tai reissukaveri ottaa päähän, niin mikäpä sen parempi tapa päästellä höyryjä kuin katsella ja innoittua seuraavista siveltimen vedoista!

taidetta

Hintatasosta

San Francisco on Yhdysvaltojen kalliimpia kaupunkeja, jossa myös myyntivero voi alueesta riippuen olla jopa yhdeksän prosenttia (lisättynä ostohintaan). Kalleusero tuntuu erityisen rajulta, jos matkustaa Kaliforniaan naapurista Oregonista, joka on yksi harvoista myyntiverottomista osavaltioista. Jos sinulla on mahdollisuus pieneen maan sisäiseen matkusteluun ja mielit tehdä isoja hankintoja, ostokset kannattaa mennä tekemään Oregonin puolelle.

Mihin ei kannata mennä/jäädä?

San Franciscon Financial District on harmaa ja ankea niin kuin kuvistakin näkyy.

Financial District

Suosittelen lähtemään sieltä heti tilaisuuden tullen jo yllä esitellyille sielukkaammille alueille. Yleinen haahuilu muualla kuin finanssikeskuksessa tuo todennäköisesti eteen tiukasti toisiinsa kiinni rakennettuja taloja:

taloja vieri vieren

Asumisen kallis hinta selittää osittain pienet talot ja olemattomat pihat. Mutta onhan näissä tunnelmaa, eivätkä kaikki välitä puutarhanhoidosta muutenkaan.

Jos aika ei tunnu riittävän kaikkeen hauskaan ja koko matka on jo mennä plörinäksi, ei hätää: aina ei tarvitse itse mennä pelien ja vehkeiden perään, vaan joskus ne tuodaan suoraan eteesi. Tartu siis tilaisuuteen, jos saat mahdollisuuden pelata shakkia kivojen jannujen kanssa.

shakkia pelaamassa

Lopulta San Francisco on kaikkinensa rento ja liberaali rakkauden kaupunki, joka toivottaa jokaisen tervetulleeksi. Ihanaa matkaa kaikille sinne aikoville!

sydanpatsas

2 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Kimi Räikkönen San Franciscossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.