Minän vahvistus

Lue tämä teksti läpi muutaman kerran ja kuvittele se sen jälkeen mielessäsi.

Joka päivä tulen yhä voimakkaammaksi ja voimakkaammaksi. Joka päivä voin fyysisesti paremmin ja tunnen itseni terveemmäksi. Tulen aktiivisemmaksi ja tarmokkaammaksi. Olen henkisesti enemmän hereillä. Jaksan toimia ja tehdä asioita iloisella mielellä.

Kaikki, mitä teen, kiinnostaa minua yhä enemmän. Kaikki, mikä tapahtuu ympärilläni, kiinnostaa minua. Kiinnitän ympäristööni päivä päivältä enemmän huomiota. Huomaan, kuinka tunteeni antavat lisää voimaa ympäristön hahmottamiseen.

Joka päivä tulen henkisesti yhä rauhallisemmaksi ja rauhallisemmaksi sekä tasapainoiseksi. Olen vähemmän pelokas. Olen vähemmän epäluuloinen ja mikä tärkeintä, mieleni muuttuu paljon selkeämmäksi ja tyynemmäksi, keskittyneemmäksi ja rauhallisemmaksi. Huomaan, kuinka muistini paranee, näen asiat selvemmin, keskityn oikein hyvin.

Joka päivä tunnen yhä voimakkaampaa ja voimakkaampaa hyvinvointia. Tunnen itseni vahvaksi ja oloni tulee vieläkin turvallisemmaksi ja levollisemmaksi. Joka päivä pystyn rentoutumaan sekä henkisesti että ruumiillisesti yhä paremmin ja paremmin.

Tunnen tästä syystä joka päivä lisääntyvää itsenäisyyttä ja riippumattomuutta. Huomaan, kuinka tulen pitämään kiinni omasta kannastani. Tulen pystymään kaikkeen siihen, mihin minun tuleekin pystyä.

Tunnen, kuinka seison omilla jaloillani, koska luotan itseeni, omiin kykyihini, omiin ajatuksiini ja arvostan omia mielipiteitäni kaikkein eniten. Huomaan pienetkin asiat aina tarkemmin ja tarkemmin ja osaan suhtautua niihin juuri oikealla asenteella.

Lähde: tuntematon, vuosia sitten sairaalasta saatu monistenippu

Tämän täytyy olla hypnoottisinta positive self-talkia koskaan! Toimiikohan se?

talvinen polku

4 vastausta artikkeliin “Minän vahvistus

 1. Hmm… Miksei toimisi? …tai ainakin, jos sitä lukee muuta kuin perjantaina yhdeltätoista ”hieman väsyneenä”… vakava keskittymiseni tähän mielikuvaharjoitukseen herpaantui kokonaan, kun melkein jo loppuun päästyäni luin: ”…tulen pitämään kiinni omasta kanastani.” :D

  Ei mutta vakavasti. Eikös sitä sanota, että kun tosissaan uskoo johonkin asiaan, alkaa tiedostamattaan toimia sen saavuttamiseksi. Tämä teksti pitäisi varmaan lukea keskittyen todella joka sanaan. Toistaen useampana peräkkäisenä päivänä, kunnes se jää alitajuntaan.

  Tykkää

  1. Heh, vannoutunut lihansyöjä varmasti tuleekin pitämään kiinni omasta kanastaan! :-D

   Kyllähän se noin tosiaan on, että uskolla ja asenteella on todellinen vaikutus ihmisen kokemuksiin. Juuri luin Ylen uutisista, että ihmiset, jotka suhtautuvat koviin pakkaslukemiin negatiivisesti, myös voivat ulkona ollessaan huonommin: http://yle.fi/uutiset/kovakuntoinen_kestaa_pakkasta_muita_paremmin__myos_asenne_vaikuttaa/8572675. Ja eihän sitä tule edes lähdettyä ulos, jos on sepittänyt itselleen, ettei niin kylmässä voi yleensäkään liikkua. Näin ollen kaikenlainen self-talk todella toimii yllättävänkin tehokkaasti. Moni taitaa osata negatiivisen puheen positiivista paremmin, mutta juuri niitä tilanteita varten kirjoitinkin tämän jutun. :)

   Tykkää

 2. Toi on ihan samanlaista tekstiä, kuin mitä hypnoterapeutti mulle itsesuggestiota harjoitellessa opetti. Mä en kokeiltuanikaan osaa sanoa toimiko se vai ei, mutta miksei toimisi. Jos itselleen sanoo ääneen asioita riittävän monta kertaa, kyllä niistä joku murunen saattaa mennä perille asti. Miettikää sitä toisinkin päin; Jos seisoo peilin edessä ja toistelee itselleen päivittäin, että olen ruma, niin kyllä sekin varmaan päähän iskostuu.

  Tykkää

  1. No ilmankos teksti tuntuu niin hypnoottiselta; hyvä tietää, että terapeutit voivat käyttää samanlaisia.

   Minäkin alan vahvasti uskoa siihen, että tällainen toimii. Toimivuudesta on enemmän näyttöä kuin toimimattomuudesta, mistä mm. tuo itsensä rumaksi haukkuminen toimii esimerkkinä. Eikös sitä niin aina sanota, että ihmiset uskovat negatiivisen puheen herkemmin kuin positiivisen, ja esim. hyvästäkin palautteesta monelle jää ensisijaisesti mieleen negatiiviset kommentit, vaikka valtaosa palautteesta olisi positiivista. Niinpä tällaista minän vahvistusta kannattaa selvästi harrastaa. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.