Joulun merkitys

Lahjat:

lahjojen availua

Syöminen:

Animalian kalenteri

Joskus kuvat todella kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!

***

Meillä vietetään joulua perheen kesken, ja aika on kulunut iloisissa ja rauhallisissa merkeissä. Sain hyvin mieleisiä ja hyödyllisiä joululahjoja, joista kaikki ovat tarpeellisia kulutustavaroita. Pelkäsin saavani kaikenlaista turhaa tavaraa, kuten älypuhelimen ja muuta roinaa, mikä olisi ollut erityisen kurjaa joulukuisen raivaamisen jälkeen. Juuri kun kappeihin tuli ylimääräistä tilaa, sitä ei halua täyttää uudella tavaralla. Mutta pelkäsin aivan syyttä, sillä sain ihan mahtavia juttuja!

lenkkarit

Mitkä kaunottaret! Saan yleensä joka joulu toivotusti uudet Asicset. Minulla on ylipronatoiva askellus, jonka Asicsin Gel DS Trainerit korjaavat kuin unelma. Monet urheiluvaatteet ovat mielestäni turhia, mutta aktiivijuoksijalle kunnolliset kengät ovat pakolliset. Juoksin vuosia sitten yhden maratonin neutraaleille/alipronatoiville jaloille tarkoitetuilla kengillä, ja yksi varpaani kärsi niin paljon (vuosi verta ja kynsi mustui ja lopulta irtosi), että saman varpaan kynsi on yhä muita paksumpi ja tummempi. Niinpä en hevillä vaihda hyväksi kokemaani Asicsin mallia.

alumiinittomat deodorantit

Miten jännää päästä taas testaamaan alumiinittomia dödöjä! Testaus tulee olemaan erityisen mielenkiintoista, koska olen kuukausien ajan käyttänyt vain omatekoista dödöä. Syy siihen löytyy itsetehdyn dödön tehokkuudesta ostodödöihin nähden.  Omatekoinen dödö jättää kainalot kuiviksi heti levityksen jälkeen, ja jos/kun kainalot jossain vaiheessa päivää kostuvat, ne eivät yhäkään haise hieltä, minkä vuoksi myös vaatteeni tuoksuvat käytön jälkeen raikkaammilta kuin ennen. Siksi tulenkin huomaamaan välittömästi muutaman testipäivän jälkeen, ovatko uudet dödöt yhtä tehokkaita. Näyttävät ainakin hyvin kutsuvilta!

Lisäksi sain paljon hyvää syötävää (kaikki vegaanista!), uudet housut, raakasuklaan valmistuspaketin (joku toivoikin postausta sellaisesta synttäriarvonnassa), upean Animalian kalenterin ja suihkutuotteita. Myös itse annoin muille käyttölahjoja ja syötävää, mutta lapsille annoin kirjojen lisäksi yhden lelun per nenä.

body shop

Mieskin vähensi tuntuvasti kinkun syöntiä, ja tilalla oli äidin tekemiä härkäpapupihvejä. Kyllä meidän on kelvannut!

2 vastausta artikkeliin “Joulun merkitys

 1. Heiii :-)
  Onpa kiva, että sait niin mieluisia lahjoja ja vältyit krääsältä! Sama tapahtui omalla kohdallani ensimmäistä kertaa tänä jouluna. Luulen, että varsinkin isovanhempani vihdoin ymmärsivät, että pakettien runsas määrä ei tee joulusta sen mukavampaa tai ”onnistuneempaa”. He ovat niin mielellään ja hyvää tarkoittaen tahtoneet aina antaa mahdollisimman monta pakettia, mikä on johtanut hyvin hassuihin ja turhiin lahjoihin.. :-)
  Lenkkarisi näyttävät tosi hyviltä! Ne oikein kutsuvat juoksemaan :-D

  Tykkää

  1. Heippa! Tosi hienoa, että sait kivoja ja tarpeellisia lahjoja. Mummit ja vaarit ovat usein vielä kangistuneempia tapoihinsa kuin monet muut, eli pisteet sinun isovanhemmillesi siitä, että malttoivat olla ostamatta turhaa tavaraa. :)

   Lenkkarit tosiaan houkuttelevat juoksemaan. :) Tiesin, ettei kengissä ole nahkaa, joten kirjoitin niistä googlaamatta ollenkaan, kuinka vegaanisia lenkkarit yleensäkään ovat. Selvisi, että lenkkareissa ei useinkaan ole nahkaa, mutta jopa synteettisiä värejä ja aineita on voitu testata eläimillä, tai esim. värit ja käytetty liima voivat olla eläinperäisiä. Onneksi Asicsin lenkkarit sattuvat olemaan vegaanisia, mutta ajattelen kyllä, että tällaisten tuotteiden kohdalla (niin kuin vaateteollisuudessa ylipäänsäkin) ihmisoikeuskysymykset ovat suurempi ongelma kuin liimojen ja värien vegaanisuus. Vaikka ihan turhaahan olisi tehdä synteettisistä lenkkareista eläinperäiset tavalla tai toisella… Kyllä riittää lenkkaribisneksessäkin ongelmia!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.