Mitä söin tänään vegaanina? (osa 2)

Kaksi viikkoa sitten aloitin ruokapäiväkirjasarjan, jossa on nyt edetty toiseen osaan. Huomaan jo tässä vaiheessa, että esittelemieni päivien ja ruokien on todella oltava keskenään erilaisia, jotta ruokapäiväkirjassa on jotain ideaa. Pelkkä ajatuskin vain puurojen, perunoiden ja murojen kuvaamisesta kyllästyttää! Niinpä käytän kaikki tilaisuudet kuvata myös sellaisia päiviä, jolloin syön esim. ravintolassa tai jonkun muun luona variaation vuoksi.

”Aamu”pala

Tein kirjoitushommia enkä syönyt heti herättyäni aamupalaa. Muutaman tunnin päästä aloin jo olla hyvin nälkäinen, mutta päätin jättää vatsaan tilaa, koska tiesin olevani lähdössä pian vanhempien luokse kyläilemään ja syömään. Siispä söin vain appelsiinin pahimman nälän viemiseksi.

appelsiini

Lounas/päivällinen

Onneksi olin jättänyt vatsaan tilaa, sillä vanhemmat yllättivät minut useammalla ruokalajilla. Ensin söin kasviskaalikeittoa, jonka päälle laitoin Wheatyn vehnämakkaraa eli seitania. Hyvää oli! Keitot ovat muuten siitäkin hyvää ruokaa, että ne on helppo tehdä vegaanisiksi, ja lisätä haluamansa lisukkeet vasta lautasella. Näin soppa ei mene ”pilalle”, vaikka joku perheessä söisikin lihavalmisteita.

kasviskaalikeitto

Ei mennyt kauaakaan, kun söin sopan päälle sienipiirakkaa. Minusta sienet ovat ihania, voisin hyvin syödä niitä joka päivä, mutta aika harvinaista herkkuahan aidot metsäsienet ovat, sillä syön itse poimimani jo heti samana syksynä. Piirakka on tehty minun muuntelemaani pohjaan, josta äiti sai jotenkin vielä parempaa kuin minä, ja täytteessä on ainakin sieniä, kaurakermaa, sipulia ja pinjansiemeniä. Äidille ei ole ongelma tehdä vegaanista ruokaa, sillä hän itse vähensi lihansyöntiä terveyssyistä jo paljon ennen kuin ryhdyin vegaaniksi, ja koska ehdin olla kasvissyöjä kuusi vuotta ennen veganismia, kasvisruoat ovat meidän perheessä tuttuja.

sienipiirakka

sienipiirakka 2

Välipala/jälkiruoka

Sulattelin syömiäni ruokia aika kauan ennen kuin söin neljä Oreo-keksiä ja join teetä. (Juon paljon teetä ja vettä päivän mittaan, mutta en kuvaa niitä blogiin.) Oreo-keksit ovat yleistyneet kaupoissa Kreikan-matkani jälkeen. Harmikseni nämä tavalliset Oreot eivät ole lainkaan yhtä herkullisia kuin Kreikassa syömäni Oreot, joissa oli tuplasti täytettä. Toisaalta hyvä vain; eipähän tule syötyä niitä lainkaan samalla tavalla kuin kesällä!

Oreo-keksejä

Iltasyömiset

Illalliseksi söin miehen tekemää pataa, jossa on pohjana Rainbow’n pata-ainespussillinen. Liha on korvattu soijasuikaleilla/-paloilla, ja mies lisää pataan myös tummaa makaronia, papuja, (tulisia) kastikkeita ja toisinaan pakastevihanneksia. Itse vuoraan ruoat aina tuoreilla kasviksilla siinä vaiheessa, kun ateria on lautasella (lisäsin niitä vielä kuvaamisen jälkeen, sillä muuten niiden alta ei näy itse ruokaa ollenkaan). Miehen tekemät pataruoat ovat tosi hyviä ja mausteisia. Yllätyin kovasti, kun hän alkoi täysin oma-aloitteisesti tehdä tällaisia itselleen evääksi töihin! Mies ei ole täysvegaani, mutta on vähentänyt lihan syömistä radikaalisti ja jättänyt monet lihat kokonaan, korvannut kahvimaidon kasvimaidolla ja tekee silloin tällöin uusia ja jännittäviä vegaanilöytöjä ja -kokeiluja. Ei paha!

pataruoka

Jälkiruoaksi oli pakko saada jotain hyvää. En tiedä, johtuuko se joulunajasta vai kaamosrasituksesta vai molemmista, mutta pulla maistuu niin taivaallisen hyvälle. Välillä on hetkiä, jolloin jauhon, sokerin ja rasvan pyhää kolminaisuutta ei päihitä mikään. Kun yhdistelmään lisätään vielä kaneli, niin vau! Vegaanisia pullia on markkinoilla harmillisen vähän, mutta onneksi Findus sentään on tsempannut siinä suhteessa.

kanelipullat

Tämä oli kyllä varsinainen herkkuruokien päivä!

4 vastausta artikkeliin “Mitä söin tänään vegaanina? (osa 2)

  1. Hei! Maukkaan näköiset ruuat sulla! Syötkö muuten yleensä leipää? Itselläni menee noin. 4 leipäpalaa päivässä ja kaurapuuro joka aamu. t: Maaria

    Tykkää

    1. Syön kyllä leipää, välillä aika reilustikin. :) Näin joulun alla ovat maistuneet erityisesti limput. Yleensä valitsen ruokaisia leipiä, ja laitan päälle paljon kasviksia. Leivät ovat hyvää tärkkelysmuonaa, ja laajoista valikoimista löytyy aina uutta kokeiltavaa. :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.