6 tapaa hoikistua ja säästää rahaa joulukuussa

Hyvää joulukuuta kaikille! Eikö olekin suloista, että suomen kielessä meillä on joulu kokonaisen kuukauden ajan? Siinä missä germaanisissa ja romaanisissa kielissä on tylsä December tai diciembre (tulee latinankielisestä sanasta decem, jolla tarkoitettiin kymmenettä kuukautta, koska ajanlasku aloitettiin roomalaisessa kalenterissa maaliskuusta), meilläpä onkin joulu!

tuikut

Minä elän joulukuut nykyään niin, että sekä keho, mieli että koti puhdistuvat. Uusi vuosi on mukavampi aloittaa niin, ettei kaikki ole rempallaan. Monelle muulle joulukuu voi olla stressaavaa aikaa: olisi pakko suoriutua töistä ja/tai tenteistä, joulusiivouksesta ja lahjojen ostamisesta täysissä ostoskeskuksissa, joista on loppu juuri ne tuotteet, joita meni ostamaan. Tähän päälle vielä vähäinen liikkuminen kiireen ja harmaan kelin vuoksi, ja kaikki pikkujoulunapostelut ja aikaiset juhlalounaat pitkin kuuta, niin on aika varmaa, että tammikuu alkaa tipattomana ja elämäntaparemonttia yrittäen. Muutoksen haluamisessa ei tietenkään ole mitään vikaa, mutta onko joulukuinen mässäys ja liikkumattomuus helppo muuttaa yhdessä yössä vuoden vaihtuessa?

Jaan alla muutamia vinkkejä, joiden avulla on mahdollista estää plösähtäminen ja runsas rahanmeno joulukuussa ilman, että tarvitsee erityisesti ponnistella. Kaupan päälle saa siistin ja avaran kodin, ja säästää myös aikaa, koska osa annettavista joululahjoista ilmestyy kuin tyhjästä.

1. Älä terästä (jokaista) glögiä

Alkoholissa on paljon kaloreita, eikä sen juominen toki muutenkaan ole terveellistä. Myöskään punaviini ei ole sellaista terveysjuomaa kuin toisinaan väitetään. Jos pidät glögistä, kokeile sokeritonta ja alkoholitonta glögiä. Saat vähemmän kaloreita, ja sataprosenttisen karpalomehun ansiosta juomalla on myös suotuisia terveysvaikutuksia (se vähentää mm. virtsatieinfektioita). Alkoholijuomia on mielekästä korvata myös esim. teellä etenkin kylmään vuodenaikaan. Lisäämällä teehen jouluisia mausteita ja inkivääriä voi nauttia joulun tunnelmasta ja vahvistaa samalla vastustuskykyä.

2. Vaihda maitosuklaa ja konvehdit tummaan suklaaseen

Tämä on loistava vaihdos lukuisista syistä. Tumma suklaa on terveellisempää, vegaanista ja merkistä riippuen hieman vähäkalorisempaa kuin maitosuklaa. Todellinen kalorivaje maitosuklaaseen verrattuna syntyy kuitenkin lopulta siitä, että tummaa suklaata ei tee mieli eikä ole helppo syödä yhtä paljon kuin maitosuklaata.

tummaa suklaata

3. Vähennä lihan syöntiä ja syö enemmän kasviksia

Tämä on hyvä neuvo milloin vain, mutta korostuu joulun alla, koska kinkun syöminen ei jää monella vain yhteen kertaan. Huomaa, että sinun ei tarvitse syödä yhtään vähempää, vaan päinvastoin saat syödä enemmän silloin kun syöt kasvisvoittoista ruokaa.

4. Vaihda majoneesipohjaiset perunasalaatit yms. edes osittain tuoresalaattiin

Arvatenkin itsetehdyt tuoresalaatit ovat kaloripitoisuudeltaan ja ravintoarvoiltaan toista luokkaa kuin majoneesilla kyllästetyt valmissalaatit. Kiinnitä erityistä huomiota ns. kevyttuotteisiin: esim. Atrian kevyessä perunasalaatissa on 110 kaloria sadassa grammassa, kun S-ryhmän Kotimaista-merkin normiperunasalaatissa on 109 kaloria!

5. Aloita ulkoiluharrastus viimeistään nyt

Ihmisillä on tavallisesti hurja liuta tekosyitä sille, miksi ulos ei voi tai ehdi mennä kävelemään, pyöräilemään tai juoksemaan. Muuta negatiiviset ajatukset positiivisiksi näin: jos ulkona on sateista ja harmaata, oikeasti se tarkoittaa, että liukastumisen vaaraa ei ole, eli liikkuminen on turvallista. Jos puolestaan on pakkasta ja kirkasta, ulkoilu on erityisen virkistävää. Siispä aina on jokin syy mennä ulos. Jos mielii aloittaa liikkumisen tammikuun alussa, sitä varten kannattaa alkaa harjoitella jo nyt. Muista, että mitä vähemmän ulkoilu motivoi, sitä suurempi onnistumisen tunne on, kun liikut motivaation puutteesta huolimatta.

Yleisesti ajatellaan, ettei liikunta polta kaloreita ja/tai auta laihtumaan. Onkin totta, että varsinkaan vähäisellä liikunnalla ei laihdu, mutta nimenomaan painonhallinnassa liikunnalla on merkittävä rooli, ja ulkoilu on ilmainen ja kaikkialla mahdollinen tapa liikkua.

6. Aloita joulusiivous jo nyt yksi kaappi ja hylly kerrallaan

Kuka uskoisikaan, että näin tekemällä saa samalla kolme asiaa: koti puhdistuu, siivooja laihtuu ja rahaa säästyy, koska osa jouluostoksista tehdään omilla kaapeilla!

Siivous kuuluu monien ihmisten joulukuisiin puuhiin, ja on yksi stressin aihe. Jouluverhojen vaihtamisen ja lattioiden luuttuamisen lisäksi kaikki kaapit ja komerot on hyvä siivota ja käydä läpi juuri nyt. Miksi? Ensinnäkin kaapit on mukavampi siivota pimeään kuin valoisaan vuodenaikaan, mutta tärkein syy nyt siivoamiseen on mahdollisten joululahjojen löytäminen. Monilla on komerot täynnä tavaraa, jonka seassa on usein jopa täysin käyttämättömiä tuotteita. Niistä voi tulla hyviä lahjoja muille. Niinpä sen lisäksi, että omaan kotiin tulee enemmän tilaa, rahaa säästyy, kun osa lahjoista on jo hankittu. Jos kaapeistasi löytyy myytäväksi kelpaavaa tavaraa, nyt on myös hyvä aika myydä, koska ostajat ovat liikkeellä. Heitä tarpeeton ja kierrätettäväksi kelpaamaton tavara roskikseen.

hylly - ennen-jalkeen

Kun pääsee sopivaan siivousmoodiin ja alkaa tuntea tyhjentyvien kaappien tuoman mielihyvän, siivousta on vaikea lopettaa tai keskeyttää. Myöskään napostelu ei sovi siivousmoodiin, koska ihminen on silloin niin keskittynyt tekemäänsä työhön, että kaikki ulkoiset asiat vain häiritsevät siivousprosessia. Tällöin tulee automaattisesti syötyä vähemmän, ja kun lopulta syö, ihminen haluaa kunnollisen aterian kaikenlaisen epäterveellisen pikkupurtavan sijaan. Tällaista monelle viikolle jaettua suursiivousta voi verrata muuttourakkaan; jos on vähänkin isompi koti, moni laihtuu muuttourakan aikana, koska aktiivisuustaso kasvaa, mutta ennen kaikkea siksi, että naposteluun ja sohvalla makoiluun ei ole aikaa.

Eikö niin, että varsinkin tällä viimeisellä vinkillä olisi pitänyt hakea Niksi-Pirkkaan?

6 vastausta artikkeliin “6 tapaa hoikistua ja säästää rahaa joulukuussa

 1. Oivallisia vinkkejä! Siis jos on stressaaja joulun suhteen. Mä en jaksa stressata oikein minkään suhteen. Siivoan silloin kun inspiraatio (tai puolimetrinen pölypallo) iskee ja seuraan muutenkin syömisiäni koko vuoden ja vain joulunpyhiksi annan itselleni vähän löysää.

  Siitäkin iloitsen, kun vaikkapa työkavereiden juttuja kuuntelee, että meillä on kaksi koiraa. Se tarkoittaa vähintään kolmea ulkolenkkiä päivässä. Satoi, tuuli tai vihmoi räntää. Koirat ei aina ole kauhean innokkaita lenkkeilijöitä näillä säillä, mutta pakkohan niiden on.

  Mutta etenkin nuo siivousvinkki ja glögivinkki (mä en pidä yhtään holillisesta) oli erinomaiset!

  Tykkää

  1. Onpa kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyä! Glögikirjoitus on blogini ihka ensimmäinen postaus. :)

   Hienoa, että osaat olla stressaamatta siivoilujen ja syömisten suhteen. Kun seuraa syömisiään vuoden ympäri, tammikuiselle elämäntaparemontille ei ole koskaan tarvetta, mikä onkin ihannetilanne.

   Koirat ovat kyllä mahtavia motivoijia ulkoiluun, sillä vain harva jaksaa ulkoilla kolmesti päivässä, jos kotona ei ole koiraa.

   Vaikuttaa siltä, että sinulla on monet listaamani asiat kunnossa niin joulun alla kuin muulloinkin. :)

   Tykkää

 2. Laitan tähän vielä linkkejä äitisi sairauteen liittyen. Ehkä niistä saa joitakin ideoita.

  Tohtori Robert Kleinwaksin terminaalivaiheen syöpä hävisi seitsemässä viikossa sen jälkeen,
  kun hän poistatti suustaan amalgaamipaikat ja juurihoidetut hampaat:

  Tuossa artikkeleita amalgaamipaikkojen ja juurihoidettujen hampaiden mahdollisesta yhteydestä syöpään:

  http://www.naturalhealth365.com/root-canals-toxic-chemicals-bill-henderson-1337.html

  http://www.naturalhealth365.com/root_canals.html/

  http://www.cancertutor.com/advdental/

  http://www.new-cancer-treatments.org/Articles/RootCanals.html

  http://www.naturalnews.com/040551_Weston_Price_Foundation_root_canals_disease.html

  http://www.greenmedinfo.com/blog/toxic-teeth-and-breast-cancer-connection

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/05/31/root-canal-teeth.aspx

  Mutter J1. Is dental amalgam safe for humans? The opinion of the scientific committee of the European Commission. J Occup Med Toxicol. 2011 Jan 13;6(1):2. doi: 10.1186/1745-6673-6-2.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21232090

  William Donald Kelley oli teksasilainen hammaslääkäri, jolla todettiin terminaalivaiheen haimasyöpä vuonna 1963 ja lääkärit antoivat hänelle 18 kuukautta elinaikaa. Hän ryhtyi etsimään keinoja, joilla voisi parantaa itsensä. Hän huomasi ruokavaliosta olevan apua.
  Hänen kasvaimensaoli levinnyt ja hän tunsi vatsassaan möykkyjä. Aina kun hän söi oikein, hän huomasi, että möykyt pienenivät ja aina kun hän söi väärin, möykyt suurenivat. Hän luki yhden Gersonin kirjan ruokavaliosta ja muutti oman ruokavalionsa pysyvästi. Hän löysi 1900-luvun alussa vaikuttaneen tutkija John Beardin kirjan entsyymeistä ja syövästä. Kelley osti niin monta entsyymivalmistetta, kuin pystyi ja alkoi ottamaan niitä suurina annoksina. Hän huomasi, että syöpäsolut alkoivat kuolla, mutta hän tuli sairaaksi. Kun hän lopetti entsyymien käytön, hänen olonsa parani. Kun hän taas aloitti entsyymien käytön, hän sairastui. Hän ymmärsi, että
  kyseessä on Herxhaimer-reaktio, jossa elimistö pyrkii poistamaan myrkkyjä nopeammin kuin on mahdollista. Aina kun entsyymit sulattivat syöpäsoluja, kuolleet syöpäsolut ja niiden toksiinit vapautuivat elimistöön, jossa ne olivat alttiina immuunijärjestelmälle. Tämän vuoksi hän alkoi tekemään kahvisuolihuuhteluja, koska kahvisuolihuuhtelu tehostaa maksan kykyä poistaa myrkkyjä elimistöstä.

  Hän paransi itsensä ruokavaliolla, haimaentsyymeillä ja kahvisuolihuuhteluilla. Sana hänen parantumisestaan levisi ja syöpäpotilaita alkoi tulla sankoin joukoin hänen luokseen. Hän hoiti tuhansia syöpäpotilaita. Kaikki eivät tästä pitäneet. Hänen hammaslääkärilupansa peruutettiin viideksi vuodeksi, kun Amerikan lääkäriyhdistykselle selvisi, että hammaslääkäri hoitaa syöpää.
  Hänet jopa laitettiin vankilaan vähäksi aikaa vuonna 1969. Kun Yhdysvaltain viranomaisille selvisi, että hän käytti tiettyä lisäravinneta potilaillaan, he määräsivät aktiiviset aineet poistettavaksi tuotteesta. Kelleyn talo poltettiin, niin että hän ehti juuri ja juuri ulos vaimonsa kanssa, mutta heidän lemmikkinsä kuolivat. Hänet yritettiin myrkyttää kolme kertaa ja kerran ampua. Kelley kuoli sydänkohtaukseen vuonna 2005.

  Tietoa Kelleyn hoidoista:
  http://www.drkelley.info/

  http://www.drkelley.com/

  Tietoa William Donald Kelleystä:
  http://www.whale.to/cancer/kelley.html

  William Donald Kelleyn kirja One answer to cancer do-it-yourself book luettavissa:
  http://www.whale.to/a/kelley1.html

  http://www.curezone.org/diseases/cancer/kelley.asp

  http://www.motherearthnews.com/natural-health/dr-william-kelley-metabolic-therapy-zmaz79sozraw.aspx

  http://www.naturalnews.com/030050_dentist_cancer.html

  http://www.townsendletter.com/AugSept2009/onemanalone0809.html

  Entsyymit ja syöpä:
  http://www.dr-gonzalez.com/history_of_treatment.htm

  http://www.greenmedinfo.com/blog/research-pineapple-enzyme-kills-cancer-without-killing-you

  Johanna Budwig havaitsi, että raejuustossa ja rahkassa on samoja rikkiproteiineja, joita on syöpälääkkeissä. Hän havaitsi myös, että monilla syöpäpotilailla on puutetta omega-3-rasvahapoista. Kun pellavansiemeniä ja pellavansiemenöljyä yhdistetään raejuustoon/rahkaan, tapahtuu kemiallinen reaktio, jolloin pellavansiementen omega-3-rasvahapot muuttuvat vesiliukoisiksi omega-3-rasvahapoiksi. Tällöin omega-3-rasvahapot kulkeutuvat solukalvoihin ja palauttavat solujen luonnollisen energiatasapainon. Hän paransi monia syöpäpotilaita, myös sellaisia, jotka oli luokitelut toivottomiksi tapauksiksi.

  http://www.budwigcenter.com/

  http://www.cancertutor.com/budwig/

  http://healthwyze.org/index.php/component/content/article/190-the-true-budwig-protocol.html

  http://www.alternative-cancer-care.com/johanna-budwig-cancer-diet.html

  Christine Horner on lääkäri, joka on erikoistunut rintasyöpään. Hän on tutkinut erityisesti pellavansiemeniä. Hänen business managerinsa äiti sairastui rintasyöpään. Horner kehotti häntä syömään kolme ruokalusikallista pellavansiemeniä päivässä sekä erästä yrttiantioksidanttivalmistetta. Kun syöpä todettiin, kasvain oli 1,5 cm:n kokoinen. Kolmen viikon kulututta naisen mentyä leikkaukseen, kasvain oli pienentynyt 0,5 cm:iin.
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/11/02/lignans-save-lives.aspx

  http://www.drchristinehorner.com/index.cfm

  Tykkää

  1. Kiitos taas kovasti uudesta tietopaketista! Aikamoinen tuo Kelleyn tarina. En tiedä ihan tarkasti, millaista hammashoitoa äiti on saanut vuosien varrella, mutta hän voi arvioida tilanteen nyt kun välitän nämä tiedot ja linkit hänelle. Tutustumme taaskin kaikkiin kohtiin syvemmin.

   Käyn parhaillaan läpi lähettämääsi edellistä tietopakettia, ja pidän erityisesti PubMedin porkkanatutkimuksista. Kävinkin jo ostamassa äidille luomulaatuisen porkkanatäysmehun. Ideana olisi myöhemmin tehdä mehua itse, kunhan äiti ensin innostuu ajatuksesta. :)

   Tykkää

 3. Kerroit, että et ole perehtynyt kannabisöljyyn. Kannabiksen polttaminen ei ole lääke. Kyseessä on nimenomaan kannabiksen THC-öljy. Mahdollisesti myös kannabiksen syöminen tai koko kasvin mehustaminen oksia lukuunottamatta. Tohtori William Courtneyn mukaan kuumentaminen tuhoaa entsyymejä ja lisää THC: n psykoaktiivisia vaikutuksia.

  http://www.naturalnews.com/034599_medical_marijuana_juicing_cures.html

  Täällä video aiheesta:

  Monet eivät tiedä, että vauvat saavat äidinmaidostaan kannabinoideja. Ihmisillä on elimistössään endokannabinoidijärjestelmä ja kannabinoidireseptoreja eri puolilla soluissaan, jotka aktivoituvat kannabinoideista.

  Kannabiksen kannabinoidi CB1 aiheuttaa apoptoosia suolistosyövän soluissa:
  http://cellnews-blog.blogspot.fi/2008/08/cannabis-receptor-is-tumour-suppressor.html

  Harvardin yliopiston tutkimuksessa kannabiksen THC estää keuhkosyöpäsolujen kasvua:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm

  Salernon yliopiston tutkimuksessa havaittiin kannabiksen kannabinoidien rajoittavan syöpäsolujen leviämistä ja aiheuttavan solukuolemia syöpäsoluissa:
  Pisanti S1, Malfitano AM, Grimaldi C, Santoro A, Gazzerro P, Laezza C, Bifulco M.
  Use of cannabinoid receptor agonists in cancer therapy as palliative and curative agents.
  Best Pract Res Clin Endocrinol Metab. 2009 Feb;23(1):117-31. doi: 10.1016/j.beem.2009.02.001.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19285265

  Kannabinoidit estävät syövän kasvua koe-eläimillä:
  Guzmán M. Cannabinoids: potential anticancer agents.
  Nat Rev Cancer. 2003 Oct;3(10):745-55.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14570037

  Kannabiksen kannabidioli estää rintasyöpäsolujen vaeltamista:
  Takeda S, Okajima S, Miyoshi H, Yoshida K, Okamoto Y, Okada T, Amamoto T, Watanabe K, Omiecinski CJ, Aramaki H.Cannabidiolic acid, a major cannabinoid in fiber-type cannabis, is an inhibitor of MDA-MB-231 breast cancer cell migration. Toxicol Lett. 2012 Nov 15;214(3):314-9. doi: 10.1016/j.toxlet.2012.08.029. Epub 2012 Sep 8.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22963825

  Kannabinoidit estävät kasvaimen kasvua hiirillä:
  Hernán Pérez de la Ossa D, Lorente M, Gil-Alegre ME, Torres S, García-Taboada E, Aberturas Mdel R, Molpeceres J, Velasco G, Torres-Suárez AI. Local delivery of cannabinoid-loaded microparticles inhibits tumor growth in a murine xenograft model of glioblastoma multiforme.
  PLoS One. 2013;8(1):e54795. doi: 10.1371/journal.pone.0054795. Epub 2013 Jan 22.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23349970

  Kannabinoidien antituumoriaktiivisuus rintasyövässä:
  Ligresti A, Moriello AS, Starowicz K, Matias I, Pisanti S, De Petrocellis L, Laezza C, Portella G, Bifulco M, Di Marzo V. Antitumor activity of plant cannabinoids with emphasis on the effect of cannabidiol on human breast carcinoma. J Pharmacol Exp Ther. 2006 Sep;318(3):1375-87. Epub 2006 May 25.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16728591

  Kannabinoidireseptori eturauhassyövän hoidossa:
  Sarfaraz S, Afaq F, Adhami VM, Mukhtar H. Cannabinoid receptor as a novel target for the treatment of prostate cancer. Cancer Res. 2005 Mar 1;65(5):1635-41.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15753356

  Kannabinoidit aiheuttavat apoptoosia eturauhasen ja paksusyövän soluissa:
  Sreevalsan S, Joseph S, Jutooru I, Chadalapaka G, Safe SH. Induction of apoptosis by cannabinoids in prostate and colon cancer cells is phosphatase dependent.
  Anticancer Res. 2011 Nov;31(11):3799-807.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22110202

  Kannabinoidireseptorit estävät keuhkosyövän kasvua ja leviämistä:
  Preet A, Qamri Z, Nasser MW, Prasad A, Shilo K, Zou X, Groopman JE, Ganju RK.
  Cannabinoid receptors, CB1 and CB2, as novel targets for inhibition of non-small cell lung cancer growth and metastasis. Cancer Prev Res (Phila). 2011 Jan;4(1):65-75. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-10-0181. Epub 2010 Nov 19.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21097714

  Kannabinoidit aiheuttavat apoptoosia haimasyövän soluissa:
  Carracedo A, Gironella M, Lorente M, Garcia S, Guzmán M, Velasco G, Iovanna JL.
  Cannabinoids induce apoptosis of pancreatic tumor cells via endoplasmic reticulum stress-related genes. Cancer Res. 2006 Jul 1;66(13):6748-55.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16818650

  Kannabinoidit aiheuttavat solukuolemia kasvainmalleissa:
  Calvaruso G, Pellerito O, Notaro A, Giuliano M. Cannabinoid-associated cell death mechanisms in tumor models (review). Int J Oncol. 2012 Aug;41(2):407-13. doi: 10.3892/ijo.2012.1476. Epub 2012 May 14.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22614735

  Kannabinoidit tehoavat suun syöpäsoluihin:
  Whyte DA1, Al-Hammadi S, Balhaj G, Brown OM, Penefsky HS, Souid AK.
  Cannabinoids inhibit cellular respiration of human oral cancer cells.
  Pharmacology. 2010;85(6):328-35. doi: 10.1159/000312686. Epub 2010 Jun 2.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20516734

  Kannabidiolit tehoavat suolistosyöpään:
  Aviello G1, Romano B, Borrelli F, Capasso R, Gallo L, Piscitelli F, Di Marzo V, Izzo AA.
  J Mol Med (Berl). 2012 Aug;90(8):925-34. doi: 10.1007/s00109-011-0856-x. Epub 2012 Jan 10. Chemopreventive effect of the non-psychotropic phytocannabinoid cannabidiol on experimental colon cancer.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22231745

  Kannabisöljy paransi vauvan aivokasvaimen:

  Mies paransi syöpänsä hamppuöljyllä:

  Mies paransi keuhkosyöpänsä ja aivokasvaimensa kannabisöljyllä:

  Kannabisöljy paransi miehen terminaalivaiheen suolistosyövän:

  Mies parani terminaalivaiheen haimasyövästä kannabisöljyllä:

  Lääkärit antoivat 48 tuntia elinaikaa – 3-vuotias poika parantui kannabisöljyllä:
  http://www.trueactivist.com/cannabis-oil-cures-3-year-old-boy-of-cancer-after-doctors-gave-him-48-hours-to-live/

  Vehnänoras sisältää ainetta nimeltään P4D1, joka voi uudistaa RNA:ta ja DNA:ta. Lisäksi vehnänoraassa on superoksididismutaasia (SOD), joka vähentää solujen mutaatioita. Sekä klorofylli (kuten vehnänoraassa) että hemoglobiini ovat molekyylirakenteeltaan samanlaisia. Ainoa ero on se, että klorofyllissä keskusatomina on magnesium ja hemoglobiinissa rauta. Klorofylli kuljettaa happea kudoksiin.

  http://www.cancertutor.com/wheatgrass/

  http://www.nutritionsecrets.com/wheatgrass-cancer-killing-super-food/

  http://hippocratesinst.org/benefits-of-wheatgrass-2

  http://www.naturalmedicine.net.nz/readers-stories/how-my-mother-recovered-from-terminal-cancer-with-wheatgrass-juice-therapy/

  74-vuotiaalla miehellä todettiin terminaalivaiheen vatsasyöpä ja lääkärit antoivat hänelle kolme kuukautta elinaikaa. Hän alkoi kasvattamaan kotonaan vehnänorasta, jota hän mehusti ja joi päivittäin. Hänen syöpänsä hävisi kokonaan:
  http://www.sundayworld.com/entertainment/trending/crop-of-gold

  Kannattaa myös tutusta lääkinnällisiin sieniin (pakurikääpä, reishi, cordyceps, siitake, maitake), inkivääriin, kurkumaan, havupuu-uutteeseen, koivun tuhkauutteeseen, aloe veraan, parsakaaliin, lapachoteehen (Pau d’arco), voikukan juureen, spirulinaan, chlorellaan ja yleensäkin lehtivihreään. Kaikkea terveellistä ei kannata sekoittaa keskenään, eikä käyttää samaan aikaan, koska vaikutus voi olla päinvastainen kuin on haluttu. Lisäksi on otettava huomioon mahdolliset lääkkeet ja sairaudet. Esim. jos on ongelmia verenhyytymisen kanssa, jotkut kasvit voivat tehdä verestä juoksevamman. Kannattaa siis ottaa selvää kaikesta ja vasta sitten tulee tehdä ratkaisut.

  Tykkää

  1. Kiitos jo kolmannesta tietopaketista! Olipa kiinnostavaa ja uskomatonta tietoa kannabisöljystä. Aiomme perehtyä ajan kanssa siihenkin syvemmin. Myös vehnänoras herättää uteliaisuuden.

   Pakurikääpä vaikuttaa tosiaan lupaavalta, ja kurkumaa, inkivääriä ja parsakaalia äiti ainakin syö. Jotkin kasvit todella ovat niin tehokkaita, että estävät esim. antibioottien imeytymisen. Myöskään mm. kurkumaa ei suositella isoina annoksina sytostaattihoitojen aikana. Äidillä pitäisi olla tulossa edes jonkin mittainen lepokausi hyvin pian, ja toivonkin, että hän alkaa nauttia runsaasti raakoja kasviksia kaiken muun kokeilemansa ohella. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.