Lisää toimimattomia hiusvärejä

Kokeilinpa taas uutta kasviväriä hiuksiini.

Ennen viimeisintä kokeiluani olin käyttänyt Logonan hiusväriä, josta tuli mitättömän pieni aavistus väriä ehkä noin kahteen prosenttiin hiuksistani, eli tulos oli hyvin olematon, ja tarttunut väri irtosi kahdessa pesussa. Voiko sitä olemattomampaa lopputulosta saada millään muulla värillä?

Kyllä vain, sillä nyt esittelen sellaisen aarteen, jolla ei lähes neljän tunnin vaikutusajan jälkeenkään ollut sitten niin minkäänlaista vaikutusta hiuksiini! Mistä löydänkään näitä hittituotteita toinen toisensa perään?

Henne Natur

Testissä oli tällä kertaa Punnitse ja Säästä -kaupasta ostamani kasviväri nimeltään Henné Natur sävyssä kastanja. Jostain syystä ajattelin, että juuri tämä tuote tulee olemaan mahtava; paketti on yksinkertaisuudessaan kaunis, värissä on vain neljää ainetta, tuote on luonnollinen eikä sitä ole testattu eläimillä.

Uskalsin laittaa värin pelkkien harmaiden sijaan taaskin kaikkialle hiuksiin, koska paketissa ei luvata supervärjäävää lopputulosta, vaan puhutaan oman ruskean hiusvärin korostamisesta. Pidempi vaikutusaika tuo vahvemman värin, ja maksimivaikutusajaksi annetaan kaksi tuntia, jonka melkein tuplasin voimakkaamman lopputuloksen saamiseksi.

Henne Natur 2

Väri maksoi alle kuusi euroa, mikä on kasvivärille edullinen hinta. Joku voisi ajatella, että tietenkään sellaisella hinnalla ei saa mitään laadukasta, mutta minä se onnistuin näkemään hinnankin takeena kaikesta hyvästä: kasvivärijauheet ovat itsessään edullisia, jolloin kuluttaja maksaa väripaketin ostaessaan mm. brändistä, hienon kuuloisista mutta ei tippaakaan värjäävistä eli siten turhista ainesosista (esim. kahvi ja saksanpähkinänkuorijauhe) ja vedestä (eli siitä, että värijauhe on sekoitettu valmiiksi veteen). Siksi myös vähemmällä rahalla saattaa saada laadukkaan ja värjäävän kasvivärin. Siis saattaa saada.

Miten pettynyt ja epäuskoinen olinkaan, kun ohimot näyttivät pitkän värjäysoperaation jälkeen tältä:

Henne Natur 4

Henné Natur ei tarttunut hiuksiini ollenkaan. Täytyy muistaa, että paketissa ei luvattukaan värin peittävän harmaita kauniisti (eli niistä olisi saattanut tulla esim. vihertävät), mutta sitä luulisi melkein mahdottomaksi, että näin vahvan värinen, mämmiä muistuttava mössö ei imeydy edes hiuksen uloimpaan kerrokseen lainkaan.

Henne Natur 3

Koska Khadi-väri on ollut tähän mennessä ainut oikeasti värjäävä väri, ja Henné Naturissa on ihan samoja aineita, miten voi olla mahdollista, että jälkimmäinen on täysi pilipalituote? Henné Naturissa on eniten hennaa ja indigoa (niin kuin Khadissakin), mikä lupaa hyvää.

Googlailu paljastaa, että kolmas ja neljäs aine, Pericarpium Juglandis ja Juglandis nigra, ovat ilmaisuja saksanpähkinän(kuoren) eri osille (eeeeeiiiii, taas näitä!), joilla ei ole mitään värjääviä ominaisuuksia edes kosmetiikkateollisuuden itsensä mukaan. Hennan ja indigon olisi silti pitänyt toimia niin kuin Khadissakin. Kasvivärijauheiden puhtaudessa ja vahvuudessa on pakko olla eroja, vaikka näennäisesti olisikin kyse samoista aineista.

Päältä hiukseni ovat ruskeat niin kuin ennenkin, ennen ja jälkeen -kuvissa ei ole mitään eroa. Tosin en haluakaan ruskeiden hiusteni vaihtavan väriä, enkä odota edes täysin harmaiden hiusten peittyvän kasviväreillä, vaan pelkkä niiden häivyttyminen ja sulautuminen ruskeiden sekaan riittäisi. Sekin tosin on liikaa vaadittu monilta väreiltä.

Viime kerralla Logonan hiusväriä testattuani koin, että vaikka väri jäi uupumaan, hiukset tuntuivat kuitenkin hyväkuntoisilta ja hoidetuilta. Henné Naturilla ei ollut samaa vaikutusta, vaan rakeisen tahnan hierominen hiuksiin ja sen peseminen pois tuntui hiusten kiusaamiselta.

Henne Natur 5

Henné Natur oli viimeinen minulla jo jonkin aikaa jemmassa ollut hiusväri. Niinpä en tiedä, mitä hiuksille pitäisi näyttää seuraavaksi. Tätä menoa saan olla ”värjäämässä” harmaita koko ajan, koska niille ei ole tapahtunut mitään viimeisimmillä värjäyskerroilla. Värjäyskierteen tilalle on tullut värjäytymättömyyskierre!

4 vastausta artikkeliin “Lisää toimimattomia hiusvärejä

 1. Ei toiminut mullakaan henne natur. Kokeilin sitä kerran siinä vaiheessa kun olin hennannut tukkaa jo vuosia ja halusin kerrostaa väriä. Ainesten perusteella ei varmaan voi päätellä toimiiko tuotteet vaan hiuksissa sen vasta näkee. Rahan meno harmittaa mutta löytää ainakin toimivia värejä. Santella värjään nykyään ja khadiakin oon testannut. Sante ainaski on hyvä! ;–)

  Tykkää

  1. On helppo kuvitella, että Henné ei toimi muillakaan, sillä sen värjäysteho todella tuntui olemattomalta. Kiva kuulla jonkun toisen vahvistavan käsitykseni. :) En usko, että käyttämäni mössö tarttuisi edes todella vaurioituneisiin ja hentoihin vaaleisiin hiuksiin.

   INCI-listaan ei selvästikään tosiaan voi luottaa, jos sen pohjalta yrittää päätellä värjäystehosta jotain. Santea en ole vielä kokeillut, mutta nähnyt paketteja kylläkin lähes jokaisessa mahdollisessa ekokaupassa. Varmaan senkin aika joskus koittaa. Hyvä tietää, että se saattaisi toimia. :)

   Tykkää

 2. Oikeastaan en ihmettele tuota värjäämättömyyttä, koska tavallisten värien vahvat kemikaalit puuttuvat kasviväreistä. Se, että Khadi-väri kesti tukassasi suht hyvin, on ihmeellistä sekin.

  Itselläni on ohimoilla ja siellä täällä muuallakin harmaita ja tukkani on maantienvärinen ja paljon ohuempi kuin sinun. En oikein osaa päättää alkaisinko värjäämään tai en ja jos, niin millä. Mihinkään värjäysrumbaan en halua ryhtyä. Mitä mieltä olet? :-)

  Tykkää

  1. Niin, tämä kasviväreillä värjääminen on siitä jännää puuhaa, että toiset puhuvat värien pysyvyydestä ja siitä, kuinka niitä ei värinpoistoaineillakaan saa lähtemään hiuksista, kun taas toisilla värit hädin tuskin tarttuvat hiuksiin ja peseytyvät/kuluvat heti pois. Eli hiusten värjäämiseen ei onneksi tarvitse kemikaaleja, vaikka omiin hiuksiini ei tähän mennessä ole toiminut mikään muu kuin Khadi.

   Osaan suositella vain Khadia, koska se värjäsi omien hiusteni lisäksi ystäväni kauttaaltaan harmaat hiukset kokonaan, eikä lähtenyt hänellä kulumaan. Se väri siis ainakin toimii, mutta tietysti on eri asia, löydätkö valikoimasta sopivan sävyn. Jos tarkoitat värjäysrumballa vain yhtä (sottaista) värjäyskertaa, niin sen ehkä jaksaa, jos hiusten värjääminen kiinnostaa. :-) Jos taas tarkoitat sillä värjäyskierrettä, niin siihen ehkä joutuu helposti maantienvärisillä hiuksilla, jos voimakas juurikasvu häiritsee. Hennapohjaiset värit saattavat olla aikamoinen kontrasti maantienvärisiin hiuksiin, sillä et välttämättä löydä sellaista sävyä, joka olisi riittävän lähellä omien hiustesi väriä. Mieti siis vielä. Jos (jatkuva) värjääminen kuitenkin houkuttaa, niin kasviväreistä voi löytyä varteenotettavia vaihtoehtoja. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s