Vegaaninen ja vedenkestävä ripsiväri: BWC Waterproof Natural Mascara

Minulla on ollut jonkin aikaa hakusessa vegaaninen ja vedenkestävä ripsiväri.

En tiennyt, kuinka harvinainen yhdistelmä vegaanisuus ja vedenkestävyys on ennen kuin kysyin asiasta Rabbit Glow -blogin Eevalta. Hän kertoi, että ainut Suomessa myytävä vegaaninen ja vedenkestävä ripsiväri löytyy Beauty Without Cruelty -merkiltä (BWC). Niinpä kävin Heluna Shopissa ja ostin BWC:n Waterproof Natural Mascaran.

bwc waterproof mascara

Kun etsii vegaanista ja vedenkestävää ripsiväriä, valikoima on hyvin pieni, vaikka ripsivärin tilaisi ulkomaalaisesta nettikaupasta. Lienee selvää, miksi halusin vegaanisen tuotteen, mutta miksi ripsivärin tuli olla myös vedenkestävä?

Ei suinkaan siksi, että voisin seistä rankkasateessa tai uida, vaan vedenkestävä ripsiväri vain toimii omiin ripsiini paremmin, eli pysyy siistimpänä päivän mittaan ja pitää ripset taivutettuina ja muutenkin saman näköisinä kuin millaisiksi ne laitoin aamulla. En tykkää juurikaan siistiä ja korjailla mitään meikkiä päivän mittaan, eli meikin siistinä pysyminen on tärkeää.

Vedenkestävät ripsivärit ovat lähes aina kuivempia ja vahamaisempia kuin perinteiset ripsivärit. BWC:n Waterproof Natural Mascara ei ole poikkeus tähän sääntöön, vaan epäilin sitä ensin vähän liiankin kuivaksi ja siten varisevaksi. Tiesin ripsivärin onneksi olevan tuoretta tavaraa, sillä Heluna Shopin myyjä kertoi, että juuri tämä ripsiväri loppuu aina hetkessä tilaamisen jälkeen, koska sillä ei ole kilpailijoita. Nyt tilattu erä oli kuulemma vähän suurempi, mutta silti kaupan hyllystä oli selvästi ostettu eniten juuri tätä ripsiväriä.

bwc - before and after

Ei muuta kuin testaushommiin! Eikö olekin aika huomattava ero, varsinkin kun muistaa, että ripsivärillä ei luvata dramaattista tekoripsiefektiä, vaan nimensäkin mukaisesti tuote on Natural Mascara? Erittelen alla ripsivärin käyttäytymistä ripsissä.

Variseeko? Laitettaessa entä päivän mittaan?

 • Levitettäessä useampia kerroksia ripsiväri varisee, mutta hiput pyyhkiytyvät vaivatta iholta pois pumpulipuikolla. Kumma kyllä, mutta päivän mittaan ripsiväri ei onneksi varise ja pysyi siistinä jopa kovassa vastatuulessa, vaikka silmäni alkoivat vuotaa.

Pidentääkö?

 • Kyllä. Usein ripsiväri väkisinkin ”pidentää” ripsiä, koska ripsien vaaleammat päät värjätään tummiksi. (Lisäksi ripsiväreissä voi olla kuituja, jotka tarttuvat ripsien päähän ja siten pidentävät niitä, mutta BWC:n Waterproof Natural Mascarassa sellaisia ei ole).

Tuuheuttaako?

 • Kyllä. Tämäkin johtuu siitä, että värjäämällä ripset tummiksi kaikista lyhyimmät ja ohuimmatkin ripset tulevat esiin.

Paakkuuntuuko/klimppiintyykö?

 • Ei. Kun ripsivärimassa on niin kuivaa, ripsiväriä/ripsiä on hyvin vaikea saada paakkuuntumaan tai klimppiintymään.

Pysyykö taivutus?

 • Kyllä. Edes kosteassa ulkoilmassa, tuulessa ja silmien vuotaessa ripset eivät suoristuneet.

Peseytyykö pois vaivatta?

 • Sanoisin, että vedenkestäväksi ripsiväriksi peseytyy vaivatta ja jopa melkein jonkin tavallisen ripsivärin lailla. Ripsistä kaikki väri ei lähde miedolla kasvojenpesuaineella, mutta iholta lähtee. (Itse en koskaan käytä erillistä meikinpoistoainetta, vaan käytän värin liuottamiseen oliiviöljyä, jos tarve sitä vaatii.)

Minusta on mahtavaa, että Heluna Shopin mukava myyjä sanoi ripsiväriä ”ihan hyväksi ja toimivaksi”, mutta ei suinkaan hehkuttanut sitä maasta taivaaseen. Hän sanoi suoraan, että nimenomaan kilpailun puute pakottaa ostamaan juuri BWC:n Waterproof Natural Mascaran, jos haluaa vegaanisen ja vedenkestävän ripsivärin.

Minustakin ripsiväri on ”ihan hyvä” ja vähän enemmänkin, mutta ei missään nimessä paras kokeilemani vedenkestävä ripsiväri. Jos tuote ei varisisi levitettäessä eikä olisi ihan niin kuivaa kuin se on, luulen, että meistä olisi hyvinkin voinut tulla parhaat ystävät. Hyvät kaverit meistä onneksi tuli nytkin.

bwc 3

***

Bonuskysymys: Miksi markettien tavallisimmat kosmetiikkamerkit (esim. L’Oréal, Maybelline, Max Factor, Nivea, Lumene ym.) eivät ole vegaanisia, vaikka ne olisivat ainesosiltaan vegaanisia?

Useat kosmetiikkatuotteet ovat sisällöltään vegaanisia, sillä esim. hunajaa, kalaöljyä ja/tai jugurttia on lopulta aika harvoissa tuotteissa, eikä myöskään eläinperäisiä lisä- tai väriaineita tarvita kosmetiikassa. Ja koska eläinkokeet kiellettiin EU-alueella lopullisesti vuonna 2013, lähes kaikkea täällä myytävää kosmetiikkaa voisi luulla vegaaniseksi.

Useimmiten tuotteiden vegaanisuuden pilaa niiden (tai niiden sisältämien ainesosien) testauttaminen eläimillä jossain vaiheessa, vaikka yritys ei suoranaisesti itse testaisi tuotteitaan eläimillä (esim. vielä jokin aika sitten eläinystävällisesti toiminut Yves Rocher alkoi viedä tuotteitaan Kiinaan, joka edellyttää kaikkien kosmetiikkatuotteiden testaamista eläimillä).

Huomioitavaa on myös se, että merkki, joka täyttää Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan tiukat standardit, ei ole välttämättä vegaaninen (esim. Burt’s Bees, joka käyttää tuotteissaan mehiläistuotteita). Jos siis haluaa sekä ainesosiltaan että toimintaperiaatteiltaan vegaanisia kosmetiikkatuotteita, sellaisia voi bongata Animalian kosmetiikkalistalta.

6 vastausta artikkeliin “Vegaaninen ja vedenkestävä ripsiväri: BWC Waterproof Natural Mascara

 1. Hei olipa kiva lukea että vinkistä oli hyötyä ja ripsari toimii! :) Itse en enää BWC:tä käytä ripsissä koska jokin ainesosa alkoi ärsyttää niissä silmiäni. Ja tosiaan, en ole keksinyt vielä toista Suomessa myytävää Animalian kosmetiikkalistalta löytyvää ripsarimerkkiä, jolla olisi vielä tuo harvinainen vegaaninen & vedenkestävä – versio. Toivon toki että kehitys kehittyy…

  Tykkää

  1. Vaihtoehdot ovat tosiaan ikävän vähissä vegaanisten ja vedenkestävien ripsivärien kohdalla, mutta onneksi tämä toimii näinkin mukavasti. :) Toivotaan todella, että vastaavia tuotteita tulisi lisää. Kun kaikki tuotteet eivät muutenkaan sovi kaikille niin kuin kerroit, niin silloin valikoima kapenee entisestään. Höh!

   Tykkää

 2. Silmäsi näyttävät kauniilta ja ripsiväri taivutetuissa ripsissäsi myös. Harmi, että varisee.

  Itse en ole löytänyt ns. laatumerkeiltäkään (esim. Lancome, joilla ei tietenkään ole vegaanituotteita) yhtäkään täysin toimivaa tavallista saati vedenkestävää tuotetta. Yleensä mikään ei kestä siistinä koko päivää, vaan illansuussa väri on levinnyt silmien alle. Paakkuuntuminen on toinen pulma, jota en oikein ripsikammallakaan saa ratkaistuksi, kun ripsien välissä on usein lyhyempää uutta kasvua. Täydellinen tuote on vielä etsinnässä! 😊

  Tykkää

  1. Kiitos, sirkka!

   On ihan totta, että täydellisen ripsivärin löytäminen on hankalaa jopa silloin, kun siltä ei vaadi vegaanisuutta ja/tai vedenkestävyyttä. Testailukin tulee kalliiksi, jos vähän väliä ostaa uusia n. 10 – 30 euroa maksavia ripsivärejä. On kyllä harmi, että parhaissakin ripsiväreissä on yleensä vähintään yksi ongelma, olkoon se sitten juuri tuo paakkuuntuminen tai sottaavuus yleensä. Toivotaan, että löydät mieleisen tuotteen pikimmiten! :)

   Tykkää

 3. Onpas sinulla kauniit silmät! Oikein säkenöivät ja ihanan pehmeän väriset! :-D
  En ole kokeillut muita vegaanisia meikkejä kuin HURRAW!:n kanelihuulirasvaa. HURRAW!:n huulipuikoista oli muistaakseni sinullakin kokemusta.. :-) En muuten edes meikkaa, kuin hyvin hyyyvin harvoin. Kanelin tuoksu ja kevyt punainen sävy huulissa tuntuu ylellisyydeltä :-D Tuota ripsiväriä voisi kyllä harkita, vaikuttaa hyvältä!
  Ja tosi hyvä lopun tietoisku!

  Tykkää

  1. Voi kiitos, ihanainen Veera! <3

   Hurraw!:n huulirasvoista minäkin valitsin kirsikan lisäksi juuri kanelin; rasvojen tuoksu- ja värimaailma kyllä tosiaan säväyttävät. :)

   Lähipiiriini kuuluu monta naista, jotka meikkaavat joko harvoin tai eivät koskaan. Se on aika jännää, koska voin kuvitella, miten ennenkuulumatonta meikkaamattomuus on joissain/monissa piireissä. Itse pidän meikittömyydestä ja luonnollisuudesta, ja minulla on ns. meikitön meikki silloin kun käytän meikkiä. Useimmiten käytän vain sävytettyä kosteusvoidetta, ripsiväriä ja huulirasvaa. :) Ripsiväreistä olen myöhäisteinistä asti ollut kiinnostunut, koska niiden vaikutus katseeseen on mielestäni niin suuri.

   Kiva, että lopun tietoiskusta oli hyötyä! Olin miettinyt noita asioita, joten niistä oli mukava kirjoittaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s