Logonan hiusvärillä liiankin luonnollinen lopputulos?

Ostin Logonan kasvivärin Kööpenhaminasta ja päätin testata sitä sitten kun Khadi-väri olisi kulunut pois.

Khadi-värihän lähti kulumaan omista hiuksistani paljon luvattua nopeammin, ja toimikin tavallaan muutaman pesun kestävänä sävytteenä. Olin silti monin osin tyytyväinen tuotteeseen, eikä se myöskään ollut ehtinyt kulua kokonaan pois ennen Logonan kokeilua vajaa pari viikkoa sitten.

logona 2

Niin kuin olen aiemminkin kertonut, luonnollisuus on minulle kaikki kaikessa hiusten kohdalla. Ihannetilanteessa hiusteni oma väri ei muuttuisi henna- tai kasviväreillä oikeastaan ollenkaan, mutta valkoiset hiukset imisivät itseensä sen verran väriä, että ne häivyttyisivät.

Khadi-väri ei olisikaan voinut vaikuttaa omiin ruskeisiin hiuksiini, koska jaoin hiukset huolellisesti osiin ja värjäsin vain hiusten alimmat kerrokset. Logonaa laitoin kuitenkin kaikkialle hiuksiin, koska osasin päätellä ainesosien perusteella, että väri ei välttämättä muuten tarttuisi juuri lainkaan.

Logona-hiusväri 2

Kun värin ensimmäisenä aineena on saksanpähkinöiden kuorista tehtyä jauhetta, voi arvata, mikä värin värjäysteho mahtaa olla. Googlailu paljastaa, että saksanpähkinänkuorijauhetta käytetäänkin useimmiten kuorinta-aineena, ei väriaineena.

Kerroin aiemmin, kuinka mitkään kahvi- ja yrttihauteet eivät tee hiuksilleni yksinkertaisesti mitään; Logonan värissä on myös kahvia, mikä lisäsi skeptisyyttäni. Varsinaiset värjäävät ainesosat ovat henna ja indigo aivan niin kuin kasviväreissä yleensäkin.

Miksi ostin värin, jos kerran epäilin sen tehoa jo alussa? En pitänyt väriä huonona, vaan ajattelin varsinaisten kasvivärien ja muiden aineiden luoman koktailin tuovan hiuksiin juuri sen luonnollisen ruskean lopputuloksen, joka paketissa luvataan.

Otsikkoon kirjoittamani ”liiankin luonnollinen lopputulos” tarkoittaa sitä, että värillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta hiuksiini pitkästä vaikutusajasta huolimatta. Tässä muutamia huomioita värjäysoperaatiosta:

  • käytin koko paketin ja annoin värin vaikuttaa lähemmäs neljä tuntia (paketin ohje on 15 min – 2 h)
  • värjäysprosessi oli todella sottaava, mutta en huolinut tahroista, koska Khadi-värikin irtosi kaikkialta vaivattomasti
  • väriä oli vaikea levittää, koska se ei ollut tippaakaan voidemaista, vaan paksua, rakeista ja kuivaa tahnaa, jota ei voinut levittää hiuksissa enää ollenkaan
  • mitään tuntemuksia tai kihelmöintiä tms. ei ollut päänahassa taikka otsalla, mikä lienee hyvin tavallista luonnonväreille, joissa ei ole synteettisiä myrkkyjä
  • väriä lähti reilusti ensimmäisessä shampoopesussa pari päivää värjäämisen jälkeen, ja näkyvästi myös toisessa pesussa
  • pää tuoksui monta päivää kahville värjäämisen jälkeen (iso plussa, jos oma kumppani on sellainen kahvikissa kuin minun; hän haisteli hiuksiani koko ajan ja kehui niiden ihanaa tuoksua tietämättä ollenkaan, mistä se tuli (koska kukaan ei tajunnut minun värjänneen hiukseni näkymättömän lopputuloksen vuoksi))

logona 8

Yllä olevassa kollaasissa on neljä kuvaa hiuksistani. Niistä ensimmäinen on otettu kesällä ennen yhdenkään luonnonvärin kokeilua, loput kolme otin tänään.

Kuvat ovat täysin käsittelemättömiä, ja silti värierot kolmen viimeisen kuvan välillä ovat valtavat. Ensimmäisessä tänään ottamassani kuvassa hiukset näyttävät jopa vaaleammilta kuin alussa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan hiukseni tummuvat luonnostaan syksyllä ja vaalenevat kesäisin auringon vaikutuksesta.

Viimeiset kolme kuvaa on otettu samassa tilanteessa kotini valoisimmassa huoneessa. Ne osoittavat sen, kuinka eri sävyisiltä hiukset näyttävät eri kulmista kuvattuna (ts. valon osuessa niihin eri kulmista). Koska kollaasin toinen kuva on tänään otettu eikä suinkaan ole lähtötilannetta tummempi, on selvää, ettei Logona värjännyt hiuksiani ollenkaan.

Logonan hiusväripaketissa kerrotaan, että väri ei tunkeudu hiuksen sisään, vaan tarttuu vain pintaan. Silti ohjeissa korostetaan, että kyseessä ei ole väliaikainen, nopeasti pois peseytyvä väri, vaan ”long-lasting color”. Niinpä niin, ei olisi taaskaan pitänyt uskoa mainospuheisiin.

Jos vertaan Khadia ja Logonaa keskenään, Khadi on selvästi värjäävämpi. Voisin vannoa, että tätä Khadi-värillä saatua lopputulosta ei saisi Logonalla koskaan aikaan, vaikka hiukset olisivat kuinka ohuet tai vaurioituneet, ja imisivät siksi enemmän väriä. Logonaa en sanoisi edes sävytteeksi, vaan esim. hiusnaamioksi.

Kasvivärit maksavat tyypillisesti joko saman verran tai reilusti enemmän kuin perinteiset hiusvärit, jolloin niiden käyttämisessä ei ole mitään järkeä, jos hiuksiin ei tule vähänkään väriä. En siis ostaisi Logonaa enää uudestaan. Hiukseni ovat kuitenkin selvästi hyvinvoivat ja terveet, eli luonnonvärien hiuksia kaunistavaa ja hoitavaa vaikutusta ei voi kieltää.

Sama pää, sama hetki, eri valotus.
Sama pää, sama hetki, eri valotus.

Arvatenkin täydellisen kasvivärin metsästys jatkuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s