Uusi ihmedieetti: Laihdu 10 kiloa viikossa!

Jos klikkasit otsikkoa, sinua todennäköisesti kiinnostaa Yleltä löytämäni kiehtova kolmiosainen sarja Dieettibisneksen rahastajat (The Men Who Made Us Thin). Ensimmäinen jakso on Yle Areenassa vielä neljä päivää, ja jäljellä olevat kaksi jaksoa tulevat TV:stä tänään lauantaina 19.9. ja tiistaina 22.9. (jaksot ovat katsottavissa Areenassa viikon ajan päivämäärien jälkeen). Korjaus: edellä olevien päivien lähetykset ovat ensimmäisen jakson uusintoja. Toinen jakso tulee TV:stä ja Areenaan ke 23.9. ja kolmas jakso ke 30.9.

Jos dieetit tuskastuttavat ja on joskus ollut dieetillä, sarjan ensimmäinen jakso ilahduttaa varmasti. Siinä hyökätään hyvinkin tiukasti dieettibisnestä vastaan ja selvitetään, kuinka monta miljardia dieeteillä on tienattu. Tieteellinen tutkimus mm. laihduttajan aineenvaihdunnasta on sekin mielenkiintoista.

Jaksossa kerrotaan myös jokseenkin yllättävästä tutkimustuloksesta, josta Suomessakin aikoinaan uutisoitiin: ylipainoisten (painoindeksi 25 – 30) kuolleisuusriski on pienempi kuin normaalipainoisten. Lue esim. Lievä lihavuus ei välttämättä lyhennä elinikää

Lisäksi jaksossa osoitetaan hienosti se, että lihava ihminen voi itse asiassa olla paremmassa kunnossa kuin hoikka ihminen. Tätä jaksoa voi todellakin suositella!

laihdu nopeasti

Jakso sai ajattelemaan, kuinka hirveää olisikaan olla jatkuvassa dieettikierteessä (laihduttajien joukossa kun on niin paljon myös normaalipainoisia). Vaikka repsahduksia ja huonoja päiviä on joskus kaikilla, syömisistä ei koskaan tarvitse tulla ongelma, jos oma ruokavalio on sellainen, jota on mielekästä noudattaa koko elämän ajan. Tässä blogissa sellainen ruokavalio on tietysti tärkkelysfilosofia, ja onkin ollut ihanaa huomata, että kyseinen ruokavalio kiinnostaa myös muita (ja muutamat vakikommentoijat ovat elävöittäneet tärkkelyssarjan tekstejä, kiitos teille siitä!). Omalla kohdallani tärkkelysruokavalio ei tunnu koskaan liian tiukalta siksi, että noudatan sitä aika tarkasti vain kotona, mutta ulkona syödessä ja kyläillessä syön rennommin, kunhan ruoka vain on vegaanista. Yleensä juuri kotona ihminen availee kaappeja, etsii ruokaa, napostelee tauotta ja ahmii jos on ahmiakseen, eli nimenomaan kotona tapahtuva (ylen)syöminen on se, johon monen pitäisi saada pysyvä muutos. Siispä katso ohjelma, unohda dieetit ja huomaa, miten koko asenteesi muuttuu syömisten ja painosi suhteen!

Tärkkelysfilosofia odottaa sinua täällä niin kauan kuin on tarvis. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.