Khadi-kasviväriä täysin harmaisiin hiuksiin

Värjättyäni osan omista hiuksistani Khadi-värillä ja huomattuani, ettei värin pysyvyys ole sitä mitä luvattiin, tiesin kirjoittavani hiusten värjäämisestä vielä monesti. Uusi väri on jo hankittuna Kööpenhaminasta. Odottelen nykyisen värin kulumista vielä hetken ennen uutta värjäystä, mutta sain tällä välin testattua jäljellä olevaa Khadi-väriä yhden ystäväni hiuksiin.

Ystäväni alkoi minun laillani harmaantua jo nuorena, ja on nykyään täysin harmaantunut. Hän alkoi kyllästyä omiin harmaisiin hiuksiinsa ja innostui Khadi-väristä minun kokeiluni perusteella. Ystävälläni on hyvin hennot hiukset, joten ajattelimme, että värin pysyvyys saattaisi olla hänen hiuksissaan parempi kuin minun paksuissa hiuksissani.

khadi-tulos 2

Itse värjääminen tuntui tällä kertaa todella helpolta, koska värjäsin toisen hiuksia. Eniten värjäämisen helppouteen vaikutti kuitenkin hiusten pituus; lyhyiden hiusten kanssa ei tarvitse kikkailla eikä asetella niitä mitenkään, kun ne ovat jo valmiiksi pään ympärillä valmiina hupun ja pyyhkeen alle. Annoimme värin vaikuttaa reilun parin tunnin ajan. Myrkytön ja kemikaaliton luonnonväri ei aiheuttanut mitään tuntemuksia ystäväni päänahassa.

Harmaat peittyivät täydellisesti, ja silti hiukset näyttävät luonnollisilta. Ystäväni oli tyytyväinen lopputulokseen ja kertoi, että värjätyillä hiuksilla on piristävä vaikutus hänen arkeensa. Minusta hän kaunistui välittömästi, ja hiusten väri toi myös silmät säihkyvästi esiin. On se kumma, miten isoja asioita hiukset ja niiden väri voivatkaan olla. Ystävän mukaan väri ei ole muutamassa pesussa muuttunut miksikään, eli pysyvyys tuntuu olevan toista luokkaa kuin minulla.

khadi-tulos 3

Sitä voi taaskin ihmetellä, onko väri vaaleanruskea, mitä se paketin mukaan on. Oma käsitykseni vaaleanruskeasta on niin erilainen, että tein pienen kuvahaun Googlella.

light brown hair

Jotkin kuvien hiukset ovat selvästi vaaleampia toisten puolestaan ollessa lähempänä käyttämäämme Khadi-sävyä. Ehkä värin tummuus ja tietty punaiseen taittavuus siis kuuluvat asiaan jopa joissain perinteisemmissä, ei hennaan pohjautuvissa hiusväreissä.

Tärkeintä on toki se, että ystäväni iloitsee uudesta väristään ja että Khadi-väri on nyt kokonaan käytetty (mikä tarkoittaa, että testailen omiin hiuksiini muita värejä tulevaisuudessa). Myös se tuli todistettua, että joissain kasviväreissä on riittävästi värjäystehoa jopa täysin harmaisiin hiuksiin. Toisinaan värjäysohjeissa nimittäin lukee, että esim. ruskeiksi värjättävien hiusten tulee jo lähtötilanteessa olla ruskeat tai että värjätessä täysin harmaita hiuksia ne kannattaa ensin värjätä jollain muulla värillä ja vasta sitten lopullisella värillä. Värjäyssessiomme kuitenkin osoittaa, että ainakin hennot hiukset värjääntyvät vaivattomasti ilman muita värejä tai välivaiheita, vaikka pää olisi kokonaan harmaa. Se on lohdullinen tieto!

6 ajatusta artikkelista “Khadi-kasviväriä täysin harmaisiin hiuksiin

 1. hullunhalvathuvit

  Ostin muuten itse tätä, nyt laitoin vasta punaisen, mutta tarkoitus olisi värjätä vielä mustalla kasvivärillä ensi viikolla. Ainakin punainen on pysynyt hyvin! Ohjeissa oli että jos on harmaita kannattaa värjätä ensin sillä punaisella ja sitten vasta mustalla joten sillä mennään :)

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Mielekäs miellekartta Kirjoittaja

   Onpa kivaa, että lähdit testailemaan värejä! Khadi on yksi parhaimmista kasviväreistä värjäävyydeltään, eli hyvän valinnan teit. :) Hienoa, että olet noudattanut ohjeita; silloin on paljon todennäköisempää, että lopullisesta väristä tulee juuri sellainen, mitä lähti tavoittelemaan. :)

   Tykkää

   Vastaa
   1. hullunhalvathuvit

    Onpas hyvä että otin hyvän värin, nimittäin kävin eri Ruohonjuuressa kuin yleensä, pienessä semmoisessa ja olin hämilläni kun se myyjä ei osannut sanoa oikein mitään niistä väreistä mitä heillä oli. Joten nappasin sitten sen Khadin kun toinen vaihtoehto oli joku huomattavasti kalliimpi ja sitä ei olisi riittänyt paketin mukaan hiuksiini kokonaan. Nämä kasvivärit on vielä niin harmaata aluetta mulle etten edes uskaltaisi soveltaa ohjeissa 😄 olin ihan hermona nyttenkin että miten saan sen värin pysymään lämpimänä😄😄

    Tykkää

   2. Mielekäs miellekartta Kirjoittaja

    Ihmeellistä tosiaan, ettei myyjä juurikaan osannut auttaa värin valinnassa. Onneksi valintasi kuitenkin tuntuu osuneen ihan nappiin. :) (Itsehän olen testannut monia kasvivärejä, jotka eivät värjää hiuksia lainkaan, eli rahaa, aikaa ja vaivaa on mennyt paljon hukkaan.)

    Laittamalla käyttämäsi väriseospurkin tai -astian lämpimään vesihauteeseen koko värin levityksen ajaksi varmistat, että väri pysyy lämpimänä. :) Kun väri on päässä muovin ja pyyhkeen/pipon alla, sitten värin kylmenemisestä ei enää tarvitse huolia.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.