Kööpenhaminan ostokset: merilevää, huulirasvaa, hiusväriä, 66 kananmunaa?

ostokset

Blogeja pidetään tyypillisesti tuotekeskeisinä ja hyvinä mainostuspaikkoina. Oma blogini ei ole ollut sellainen, sillä en useinkaan jaksa intoilla mistään ostoksesta niin paljon, että kirjoittaisin siitä blogijutun. Saatan kyllä iloita jostain hankinnasta, kertoa siitä ja ehkä jopa suositella jotain tuotetta esim. jollekin ystävälle, mutta yleisesti shoppailu ja kulutus eivät viehätä minua. Ympäristöasioista kiinnostuneena pyrin myös välttämään turhaa kulutusta ja nautin muutenkin avarasta kodista, johon ahdistusta aiheuttavat liialliset tavarapinot ja -kasat eivät sovi.

Tällä kertaa teen kuitenkin poikkeuksen ja esittelen Köpiksessä tekemiäni hankintoja, koska olen löytänyt täältä pari kivaa vegaanista tuotetta. Matkustamme äidin kanssa pelkän käsimatkatavaran voimin ja tajusimme jo reissun alussa, että laukuissa ei ole juurikaan tilaa tuliaisille. Muutamalle täsmätuotteelle vaikuttaisi onneksi olevan tilaa.

no egg 2

no egg   no egg 3

Kananmunankorviketta olisin Helsingissä asuvana varmasti löytänyt keskustan kaupoista tai vähintäänkin ekonettikaupoista, mutta käyn harvoin ekokaupoissa, eikä tällainen tuote ollut aiemmin osunut silmään, vaikka tiesin sen olemassaolosta. Mustikkapiirakassa käytin perunajauhoa kananmunan tilalla, ja sitä tässä virallisessa kananmunankorvikkeessa onkin eniten. Kenties ostamani tuote on kuitenkin vielä monipuolisempi kuin pelkkä perunajauho, joskin silläkin pääsee hyvin pitkälle. Jauho vastaa 66:ta kananmunaa eli on ainakin riittoisaa.

Logona-hiusväri

Logona-hiusväri 2

En voinut vastustaa kiusausta ostaa luonnonmukaista Logonan Natural brown -hiusväriä, kun sellainen tuli vastaan. Se maksoi 13 euroa ja on itsesekoitettava hiusväri eli jauhe. Logonalla on myös valmiiksi sekoitettuja, voidemaisia värejä, joita myydään laajalti Suomessakin. Ne ovat kalliimpia ja värivalikoima on erilainen. Voidemainen väri ei kelpaisi käsimatkatavaroihinkaan, mutta olin muutenkin kiinnostuneempi jauheesta, koska ”Natural brown” kuulostaa juuri siltä, mitä haluan, eikä samaa sävyä ole voidemaisena. Ostos paljastui hyväksi myös pikaisen googlailun perusteella; kotimaisissa ekokaupoissa myydään Logonan voidemaisia värejä, ei niinkään jauhemaisia.

Pääsen testailemaan väriä joko sitten kun Khadi-väri on kulunut pois lopullisesti tai sitten kun ohimoilla on taas reilusti valkoisia hiuksia. (Khadi-väri ei ole kulunut samalla nopeudella kuin aluksi, ja olen tyytyväinen hiusten alimpiin kerroksiin, mutta jostain syystä ohimoille laittamani väri on vahvasti punaiseen taittavaa, mikä ei mielestäni ole sopivaa vaaleanruskealta väriltä.)

sea vegetable salad

sea vegetable salad 2

Päädyin ostamaan ”merikasviksia” erityisesti paketin takana lukevan tekstin takia; hivenainetestin tulokset paljastivat, että kroppani jodipitoisuus on hyvin matala, mikä lienee tavallinen ongelma monilla ihmisillä maissa, joissa maaperässä on niukasti jodia. En yhäkään käytä jodioitua suolaa niin paljon, että saisin lähellekään riittäväsi jodia. Olen huomannut, että edes kaikkien aterioiden kokkaaminen itse (mitä en muutenkaan jaksaisi tehdä) ei auta, koska maustan ruokia esim. currytahnalla tai muilla suolaisilla maustetahnoilla tai -kastikkeilla, jolloin en erikseen lisää ruokaan suolaa. Tuntuu siis kaiken kaikkiaan huonolta ratkaisulta, että jodia on päätetty lisätä juuri suolaan. Nyt pääsen vihdoin testaamaan merileviä, joiden pitäisi muutenkin olla kovin terveellisiä, ja lisäksi saan edes hetken ajan riittävästi jodia. Pussissa on viisi annosta (yhteensä 25 grammaa) ja se maksoi 9,25 euroa (auts!), eli jää varmasti kertahankinnaksi, vaikka olisi kuinka terveellistä ja hyvää.

Ritter Sport   Hurraw!-huulirasva

Ritter Sportin marsipaanisuklaan ostin siksi, että muistin nähneeni sen Vegaanituotteet-sivuston listoilla, enkä ole omista lähikaupoistani koskaan löytänyt sitä. Jos tykkää vähänkään marsipaanista, tykkää varmasti tästä suklaasta. Palat menivät parempiin suihin heti valokuvaamisen jälkeen!

Hurraw!-huulirasvoista onkin kerrottu monissa kosmetiikkablogeissa. Ne ovat vegaanisia luomutuotteita. Ostimme äidin kanssa kanelin ja kirsikan sävyiset ja makuiset rasvat, koska niissä on väriä mukana. Valtaosa linjan huulirasvoista on värittömiä. Huulirasvat tehdään Yhdysvalloissa Montanassa, mikä ei ole kovinkaan kaukana sieltä, missä itse asuin ja olin töissä USA:n kesänäni. Hintaluokka Suomessa on kuuden euron kieppeillä, me maksoimme omistamme 5,80 euroa kappaleelta. Rasvoissa on ihanan rikas ja huumaava tuoksu, niillä tosiaan saa huuliin sävyä ja rasva tuntuu vaseliinimaiselta, mikä on kovasti mieleeni.

Hurraw!-huulirasva 2

Tällaista shoppailua tällä kertaa. Kaikki tuotteet tulevat käyttöön ja nautitaan joko sisäisesti tai ulkoisesti! Muunlaiseen shoppailuun en varmaan pystyisikään.

6 vastausta artikkeliin “Kööpenhaminan ostokset: merilevää, huulirasvaa, hiusväriä, 66 kananmunaa?

  1. Oi, tuo marsipaanisuklaavinkki tuleekin tarpeeseen, jospa sitä löytyisi ihan Suomestakin jostain. Myös Hurrawit olen havainnut toimiviksi! :)

    Tykkää

  2. Heh, veikkaisin että joissain pienemmissä karkkikaupoissa tai Kalpis- tyylisissä putiikeissa voisi olla. Täytyypä pitää silmät auki!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.