Chocolate chip cookies (vegaaninen)

chocolate chip cookies

Työskenneltyäni USA:ssa vuosia sitten ja palattuani kotiin jäin kaipaamaan aitoja, amerikkalaistyyppisiä keksejä. Ne ovat ensinnäkin hyvin kookkaita ja toisekseen makeita, meheviä, suklaisia (jos se on tarkoitus) ja erittäin rasvaisia.

Kaloreita niissä on enemmän kuin osaisi kuvitella; USA:ssa pitämääni päiväkirjaan olin kerran kirjoittanut, että syömällä viisi ”amerikkalaista” keksiä eikä mitään muuta koko päivänä saisi vajaat 2 200 kaloria. Tuo lukema puhukoon puolestaan.

Chocolate Chip Cookies

Palattuani USA:sta aloin etsiä reseptiä, jolla saisi leivottua mahdollisimman aitoja amerikkalaistyyppisiä keksejä. Paras löytyi Kotiliedestä. Muokkasin reseptin helposti vegaaniseksi vain parilla muutoksella.

Taikina

 • 150 g margariinia (esim. jokin näistä)
 • 1 1/4 dl sokeria
 • 1 1/4 dl fariinisokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 banaani
 • 3 1/4 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl soodaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 2 3/4 dl pieniksi paloiteltua suklaata (lista vegaanisista suklaista)
 1. Vatkaa pehmeä margariini, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muussattu banaani. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi suklaapalat.
 2. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes suklaan pilkuttamat kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta.

Reseptissä on vain kaksi eroa alkuperäiseen: rasva on kasviperäistä, ja kananmunan tilalla on banaani. Siinä se! Keksien maku, koostumus ja koko elämys ovat siksi hyvin samanlaisia kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Banaanin voi korvata myös esim. hedelmäsoseella, hillon ja veden sekoituksella, kananmunankorvikkeella, perunajauholla ja vedellä tai vaikkapa chiansiemenillä ja vedellä. Banaani on toimiva ja helppo, mutta listasin noita muitakin vaihtoehtoja silta varalta, että joku ei halua vähääkään banaanin makua kekseihinsä.

Vain hieman muunneltu versio. Näistä jätin suklaankin pois.

Vaikka aiheena on nimenomaan chocolate chip cookies, resepti toimii hyvin myös ilman suklaata (kuva yllä). Myös valkosuklaa sopii kekseihin erinomaisesti; viimeksi käytin iChocin vegaanista valkosuklaata, ja kekseistä tuli ihania!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s