Myyntipuheet vs. todellisuus hotelliviidakossa

Varasin Skopeloksen-matkallemme lennot ja hotellin erikseen. Niin säästi monta sataa ja sai rahoilleen enemmän vastinetta, eli juuri haluamansa laisen huoneen ja mukavuudet. Tai ainakin niin asian piti olla.

Nämä asiat halusimme hotellilta: keittiö/keittokomero asiaankuuluvin varustein, ilmastointi, oma parveke ja ilmainen wifi. Sanomattakin on selvää, että kylpyhuoneen on oltava oma, ei jaettu. Ilmastointi on lähes pakollinen täällä hyttysten vuoksi; kämpän saa kyllä viileäksi tuulettamalla ja läpivedolla, mutta örkkiparvien takia ovia ei kannata pitää sillä lailla selällään. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun otin tietokoneen mukaan lomalle ja käytän wifiä; en suostuisi maksamaan wifin käytöstä lomalla. Oma keittiö on tärkeä, koska tulemme usein niin myöhään vaelluksilta, ettemme joko ehdi taikka jaksa mennä ravintolaan syömään, vaan tahdomme pesulle ja lepäämään. Tällöin kämpillä on oltava vähintäänkin jääkaappi ruokia varten, ja mielellään myös keittolevyt, mikro, vedenkeitin ym.

Löysin hotellin Trivagosta, joka ohjasi minut Booking.com-sivustolle. Yksi varaamani hotelli Skopelos Townissa oli jo mennyt sivu suun, ja jäljellä oli yllättävän vähän kriteerimme täyttäviä hotelleja. Jo yksistään jääkaappi on liikaa pyydetty monilta hotelleilta, saati muut ominaisuudet jääkaapin lisäksi. Niinpä kun löysin nykyisen hotellimme (huoneiston merinäköalalla) ja se oli saanut alla olevan arvosanan, tein buukkauksen.

hotellin kuvaus

Mitä kaikkea täällä piti olla? (Lupaukset kopioitu suoraan Booking.com-sivulta)

Huoneen mukavuudet: Parveke, Merinäköala, Puutarhanäköala, Vuoristonäköala, Maamerkkinäköala, Kaupunkinäköala, TV, Kaapelikanavat, Tallelokero, Ilmastointi, Erikoispitkät sängyt (yli 2 m), Lämmitys, Yhdistettäviä huoneita saatavilla, Oma sisäänkäynti, Äänieristys, Laatta-/marmorilattia, Vaatekaappi, Pyykinkuivausteline, WC, Kylpyhuone, Kylpyamme tai suihku, Minikeittiö, Jääkaappi, Keittiövälineet, Keittotaso, Ulkokalusteet, Herätyspalvelu, Ilmainen WiFi on käytettävissä kaikissa huoneissa. Henkilökunnan kielitaitona kreikka ja englanti.

Todellisuus

 • Näköalat näyttävät tältä:

maisema

Tämä on nyt se kuuluisa merinäköala. Kaunis näköalahan tämä on, mutta meren ja huoneen välissä on enemmän materiaa kuin mitä olisi kuvitellut. ”Merinäköala” herättää niin erilaisia mielikuvia, ei pylväitä ja kaapeleita.

maisema 2

Tämän täytyy vastaavasti olla meille luvattu vuoristonäköala. No, onhan tuolla ”vuoria”, mutta edessä on sen verran rakennuksia, että maisemaa tuskin näkee.

maisema 3

Olkoon tämä vaikka kaupunki- tai puutarhanäköala, vaikkei se käy kummastakaan.

 • Sängyt ovat erikoisLYHYET (pituus 190 cm). Minä en ole pitkä, joten minulle se ei ole ongelma, mutta miehellä on pituussuunnassa ahtaampaa. Sängyt ovat todellisuudessa erikoisleveät, ja tuo lupaus ”yli 2 m” viittaa kuiluun välillämme. Kun makaan keskellä omaa puoltani, en yletä keskellä omaa puoltaan nukkuvaan mieheen.
 • Telkkaria emme lomalla katso, eli kaapelikanavat saattavat hyvinkin olla totta. Sen näen, että ohjelmia pitäisi katsoa huoneen yläkulmaan asennetusta, 12-tuumaisesta tv-ruudusta. Jos kuvan näkisi selvästi, saisi ainakin näkötestistä täyden kympin!
 • Äänieristystä ei ole. Kuinka hyvä se voi olla, kun ulko-oven alta kajastaa valo?
 • Tallelokero ei toimi. Sain sen auki ja kiinni kaksi kertaa, mutta se on niin jumiutunut ja äänissään ruosteinen, että sinne ei uskalla rahojaan laittaa, jäävät vielä lukkojen taakse.
 • Wifi on toiminut aika mukavasti, mutta muutamia katkoja on ollut ja yksi useamman tunnin tauko juuri silloin, kun olisin kirjoittanut blogia.
 • Keittiövälineistä: Toisena lomapäivänä isäntäpariskunta toi meille kattilan. Ehkä keittäisin siinä perunoita, marketin ruokavalikoima kun on muutoin niin pieni, ajattelin. Havaitsimme, ettei kämpästä löydy yhtäkään veistä, joten mainitsimme siitä isännälle hänen kulkiessaan parvekkeemme ohi. Niinpä isäntä kipaisi jostain veitsen ja kurkotti se kädessään mieheen päin ja ojensi tälle veitsen parvekkeen kautta. Se oli valmiiksi rikkinäinen, joten sen kanssa saa olla varovainen.
 • Huoneeseen kuuluu siivous, mutta täällä ei silti tyhjennetä roskiksia. Meillä alkaa olla säkit täynnä tyhjiä vesipulloja kaiken muun roskan ohella.
 • Herttainen siivoojatäti osaa tasan yhden fraasin englantia: Se on ”Good morning”, jonka hän toivottaa meille klo 14 maissa.
 • Kaiken huippu: tänne ei tule ollenkaan lämmintä saati kuumaa vettä. Kun olin käynyt jäisessä suihkussa pari kertaa, ja tulin kananlihaisena ja hampaat kalisten kylppäristä, päätin, ettei sama linja voi jatkua. Vesi ei lämpene vaikka sitä juoksuttaisi kuinka kauan.

kylpyhuone

kylpyhuone 2

Aluksi ihmettelimme, mihin pesuvatia tarvitaan. Päättelimme sen olevan pyykinpesua varten. Mutta ei, sehän onkin oman pesuveden sekoittamista varten! Kun nykyään palaamme vaellukselta, ensimmäisenä laitamme pesuveden kiehumaan. Kyllä Pohjolan kansa osaa! Onhan pesulla käyminen ihan eri tavalla homma, kun vesi on keitettävä, mutta lämmin vesi tuntuu ihanalta ja mieskin tuli pesuhetken jälkeen niin iloisena kylppäristä kertoen samalla paljun aiheuttamista rakkaista lapsuusmuistoista. Kuuppana toimii joko soppakauha tai maidon lämmittämiseen tarkoitettu minikattila.

Vaikka todellisuus on usein erilaista kuin myyntipuheet antavat ymmärtää, loma on silti vastannut odotuksiamme eikä kumpikaan ole pettynyt hotelliin. Paikka on persoonallinen ja lämmin, osittain isäntäpariskunnan johdosta. Vähän meitä ihmetyttää sellainen, että asioita ei viedä loppuun asti. Jos on tarjota keittiö ja sitä kautta haarukoita ja lusikoita, miksei kämpässä voi olla yhtäkään veistä? Miksi se veitsi, joka meille pyynnöstä annetaan, on niin huono, että metalliosa on juuri irtoamassa puuvarresta? Miksi laittaa kämppään tallelokero, joka ei toimi? Miksi asentaa boileri, kun lämmintä vettä ei ole saatavilla mihinkään aikaan päivästä? Miksei keittiössä voi olla keittiöpyyhettä? Todella pienillä asioilla (veitsi, pyyhe) voitaisiin lisätä viihtyvyyttä ja asioiden sujuvuutta merkittävästi. Mutta olemme silti tyytyväisiä. Oman lisänsä kaikkeen tuo pääskyperhe, joka asuu hotellin käytävässä. Vanhemmat nukkuvat kielekkeellä, poikaset pesässä ihan vieressä. Kyllä täällä kelpaa!

pääskyt 2

pääskyt

2 vastausta artikkeliin “Myyntipuheet vs. todellisuus hotelliviidakossa

 1. Niinpä niin, fiktio ja todellisuus ovat kaksi eri asiaa. Itse kun olen matkustellut perheen kanssa lomakohteisiin, joissa on pitänyt olla jonkinlainen keittiöntapainen, olen aikaisemmista kokemuksista viisastuneena pakannut mukaan ainakin Wettexin keittiötasojen ja toisen kylppärin tasojen kuivaamiseen, koska hyvin harvoin keskitason hotelleissa/apartementoksissa on sellaisia. Joissain on ollut sentään minikokoinen keittiöpyyhe. Lisäksi matkalaukkuun mukaan tiskiharja ja tiskiainetta pieneen pulloon, vajaa talousrulla, kahvinsuodattimia ja omaa lempikahvia, korkinavaaja ja (kynsi)sakset, että saa paksuihin muoveihin upotetut juustot ja leikkeleet esiin.

  Ruokailuvalinepuolesta on meilläkin heikkoja kokemuksia, jokin hammastettu leipäveitsi on yleensä ollut kohteessa, Muuten ei ole houkutellut aterioimaan, ruokailuvälineet ovat eriparisia, jotakin halpaa materiaalia, himmeät, kuluneet ja naarmuuntuneet. Yleensä syödäänkin illalla ulkona, mutta aamupala pitää pystyä kämpillä tekemään ja silloin kyllä leipäveistä tarvitaan.

  Eli kaiken kaikkiaan kun tietää jo etukäteen, että myyntilupaukset ja todellisuus eivät kohtaa, voi jo kotona pakata kaikenlaista pienikokoista hyödyllistä tarviketta mukaan. Olen tehnyt matkoilta tultuamme listan puutteista majapaikassa, Pakkaan sitten puuttuvat tarvikkeet seuraavalle matkalle, Kyse on kuitenkin vain muutamasta pienestä ja kevyestä tavarasta, jotka kuitenkin ovat tuikitärkeitä. Omalla kohdallamme tämä on toiminut hyvin eikä perillä tarvitse ostaa jotakin isoa pakkausta tavaraa, josta suurin osa menisi käyttämättömänä hukkaan, kun ei mahdukaan matkalaukkuun.

  Kreikan saarilla jääkylmä vesi taitaa olla ihan perusoletus. Meillä on identtinen kokemus ja myös, että sitäkin tulee vain silloin kun sitä huvittaa. Veden kiehautus on tuttua puuhaa kyllä.

  Mitäpä näistä, matkakohteessa aurinko ja lämpö ja ystävälliset ihmiset antavat paljon anteeksi!:)

  Tykkää

  1. Kiitos, että jaoit kokemuksiasi, sirkka!

   Tuo on tosi hyvä idea, että kirjaa puutteet ylös ja ottaa sitten seuraavalle matkalle puuttuvat tavarat mukaan. Olemme miehen kanssa ehtineet tehdä monia reissuja yhdessä, joten minulle oli toki tuttua se, ettei hotellissa kaikki välttämättä ole sitä, mitä on kuvitellut. Mutta mm. vesi on kaikilla edellisillä Kreikan-reissuilla ollut lämmintä ja myös keittiövarustelu on ollut reilusti parempaa jopa kahden tähden hotelleissa. Tiskiharjaa, tiskirättejä ym. en minäkään alkaisi lomakohteessa ostella (varsinkin kun oletuksena on, että niitä kaikkia löytyy riittävästi koto-Suomesta). Noista mainitsemistasi tavaroista itselläni on mukana vain kynsisakset, mies toi omia suodatinpusseja (joille ei ole käyttöä, koska täällä ei ole kahvin- eikä vedenkeitintä).

   Mutta yleinen tunnelma, aurinko ja lämpö todella kompensoivat puutteita, ja siksi lomalla onkin ollut niin miellyttävää. :)

   ps. Vesi on parhaillaan kiehumassa liedellä, joten täytyy tästä rientää pesuvadin luo. :-D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.